AÖF İkinci Üniversite Kayıtları ve Başvuruları 2014 2015

İkinci üniversite kayıtları ne zaman başlıyor ve ne zaman sona eriyor. AÖF ikinci üniversite kayıtları başladı. Peki ikinci üniversite kaydı nasıl yapılacak, son başvuru tarihi ne zaman …

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi’nde ikinci üniversite kayıtları 17 Ekim’de sona erecek.

Anadolu Üniversitesi (AÜ) Açıköğretim Fakültesi’nde (AÖF) başlayan ikinci üniversite kayıtları 15 Ekim’de sona erecek. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Sinan Aydın, günümüzde artık bir tek dala yönelen değil iş  dünyasında kendini yetiştirmiş birden fazla meslek edinmiş bireylere ihtiyaç olduğunu söyledi.

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi’nin ikinci üniversite fırsatı sayesinde insanlar yeni kariyer olanağı sunduğunu söyleyen Aydın, “Başarılı olmanın yolları daha fazla öğrenme ve daha fazla diplomadan geçer. Anadolu Üniversitesi ikinci üniversite fırsatı sağladığı bireylere yeni meslekler ve kariyer fırsatları sunuyor. Hiçbir şart olmadan herhangi bir önlisans veya lisans programından mezun olan veya halen okumakta olan bireylerin kayıt yapabileceği Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi’nde yer alan önlisans ve lisans programları kişinin eğitim hayatına veya iş hayatına ara vermeden ek bir meslek daha kazanmasını sağlamaktadır” dedi.

İKİNCİ ÜNİVERSİTEYE KAYIT NASIL YAPILIR?

Yrd. Doç. Dr. Aydın, ikinci üniversiteye nasıl kayıt olunacağı hakkında da açıklama yaparak, “İkinci Üniversiteye kayıtlar 17 Ekim’de son buluyor. Kayıt olmak isteyen bireylerin http://kayit.anadolu.edu.tr’ internet adresinde yer alan ikinci üniversite linkini tıklayarak kayıt formunu doldurmaları sonra da kendi illerindeki Anadolu Üniversitesi Açıköğretim bürolarına giderek gerekli belgeleri teslim etmeleri gerekir. Bu sayede kayıtlarını tamamlamış olurlar. Ders kitaplarını bürolardan temin edebilirler” dedi.

“ÖĞRENCİLER YENİ TASARLANMIŞ MATERYALLERLE DEĞİŞİK BİR ÖĞRENİM DENEYİMİ YAŞAYACAKLAR”

Açıköğretim Sistemi’ne başvuran öğrencilere nasıl ders çalışacakları hakkında bilgi veren Aydın; “İkinci üniversite dahilinde Anadolu Üniversitesi Açıköğretim sistemine kaydolan öğrenciler kendi kendine öğrenme sistemine göre tasarlanmış öğretim materyalleriyle değişik öğrenim deneyimi tadacaklardır. Türkiye’de bu alanda uzman kişilerce hazırlanan kitapların yanı sıra  internet üzerinden erişebilecekleri birçok öğrenme hizmeti verilmektedir. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim sistemine dahil olan öğrenciler TRT okulda ve internet ortamında yayınlanan programları izleyebilir, canlı olarak sunulan ve etkileşimli olarak verilen E-seminerlere katılabilir ya da gerek gördüğü her an izleyebilir, E-öğrenme portalında bulunan konu anlatımları, danışmanlık sistemine ve etkileşimli E-kitaplara kolayca erişebilirler. Tüm bilgisayarlardan ulaşılabilen etkileşimli E-kitaplar, bireylerin daha kolay öğrenmelerine yardımcı olan ses, video, görsel öğeleri içeren yenilikçi öğrenme malzemeleri olarak öğrencilerin hizmetine sunulmuştur. Öğrencilerin daha etkin öğrenmelerine yardımcı olmak amacıyla hazırlanan bu öğrenme malzemelerine iTunes U, Google Play, Apple Store ve Açıköğretim E-öğrenme portalı gibi her türlü ortamdan ulaşabilirler.”

ÖĞRENCİLER İKİNCİ ÜNİVERSİTE KAPSAMINDA HANGİ BÖLÜMLERİ TERCİH EDEBİLİR?

Açıköğretim Fakültesi ikinci üniversiteye kayıt yaptıracak öğrenciler için ‘Önlisans’ bölümleri; Adalet, Bankacılık ve Sigortacılık, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı, Çağrı Merkezi Hizmetleri, Dış Ticaret, Elektrik Enerjisi Üretim, İletim ve Dağıtımı, Emlak Ve Emlak Yönetimi, Ev İdaresi, Fotoğrafçılık ve Kameramanlık, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, İlahiyat, İnsan Kaynakları Yönetimi, İşletme Yönetimi, Kültürel Miras ve Turizm, Laborant ve Veteriner Sağlık, Lojistik, Marka İletişimi, Medya ve İletişim, Menkul Kıymetler ve Sermaye Piyasası, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, Özel Güvenlik ve Koruma, Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi, Radyo ve Televizyon Programcılığı, Sağlık Kurumları İşletmeciliği, Sosyal Bilimler, Sosyal Hizmetler, Spor Yönetimi, Tarım, Turizm ve Otel İşletmeciliği, Turizm ve Seyahat Hizmetleri, Yerel Yönetimlerdir.

‘Lisans’ bölümleri ise; “Felsefe, Sosyoloji, Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı, İşletme Fakültesi, İşletme, Konaklama İşletmeciliği, İktisat Fakültesi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, İktisat, Kamu Yönetimi, Maliye, Uluslararası İlişkilerdir.

AÖF İkinci Üniversite Kayıtları ve Başvuruları Hakkında