2014 Devlet Destekli Faizsiz Evlilik Kredisi Başvurusu

2014 Faizsiz Devlet Destekli Evlilik Kredisi Başvuru 2014 ve Şartları

Devlet Destekli 10 Bin TL Evlilik Kredisi Başvuru Nasıl Yapılır, Şartlar Nelerdir ? Hükümet gençleri erken evliliğe teşvik etmek amacıyla yeni projelere imza atıyor. Faizsiz evlilik kredisi başvuruları başlıyor … Başbakanlık kapsamında başlatılan proje, parasal sıkıntılar sebebiyle evlenmeyen gençlere ilaç gibi gelecek. Proje; 25 yaşın altındaki çiftlerin 10 bin lira faizsiz düğün kredisinden yararlanmasını amaçlıyor. Peki evlilik kredisi başvuru işlemleri nereye ne zaman yapılacak …

devlet destekli evlilik kredisi

Hükümet; aileler için 3 çocuk teşviki yaparken şimdilerde de erken evliliklerini sağlayan çalışmalar yürütüyor. Başbakanlık kapsamında başlatılan proje, gençlerin parasal yetersizliklerini bir nebzede olsun aşmalarını sağlayacak. Bu projeyle 25 yaşın altındaki çiftlere 10 bin lira faize tabii olmayan evlilik kredisi kullandırılacak.

Kredinin ödeme aşaması ise 2 sene sonra başlayacak ve çiftlerin maddi durumunu sarsmayacak taksitler ayarlanacak. Taksit ayarlamalarında krediyi kullanan çiftin meslekleri, aylık gelirleri ve aileden gelen ekonomik durumları da incelenecek. Bunlar dahilinde kredi miktarı yükselebilecek veya taksitler artırılacak. Proje, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın önderliğinde gerçekleştirilecek.Hükümetin, gençlerin aile kurmasını teşvik eden çalışmaları, Başbakanlık, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Kalkınma Bakanlığı işbirliğinde gerçekleştiriliyor. Hükümetin,  ‘3 çocuk teşvik paketi’ diye isimlendirdiği  ‘kadının çalışma hayatının iyileştirilmesi ve nüfusun artması’ amaçla başlatılan proje sona ulaştı.

Paket, yeni yasama yılının girmesiyle görüşülmeye başlanacak. Bu paketin ilk amacı, kadınların sosyal ve ekonomik yaşamdaki istikrarını sarsmadan doğum yapabilmesini teşvik etmektir. Proje kapsamında ailelere üçüncü çocuk olması halinde 5 bin lira para yardımı yapılması düşünülüyor. Ayrıca üçüncü çocuğu olanlar yeni Gelir Vergisi Yasası dahilince vergi indiriminden yüzde 10 oranında faydalanacak.

2014 Devlet Destekli Evlilik Kredisi Şartları, Evlilik Kredisi Başvurusu,