Siğil nedir belirtileri ve tedavi yöntemleri

Siğil, derinin üst kısmında çıkan ve tıp dünyasında iyi huylu tümörler sınıfında yer alan bir deri rahatsızlığıdır. Siğil vücudun her yerinde çıkabilir. Özellikle ellerde ve özel bölgelerde siğil vakalarına daha sık rastlanılmaktadır. Siğil kısa süre içerisinde hızla yayılma gösterdiğinden dolayı en kısa zaman içerisinde tedavi edilmesi gerekilen bir hastalık türüdür.

Siğiller gücünü keratin adı verilen maddeden almaktadırlar. Keratin sayesinde yayıldıklarından dolayı siğillerin başka bedenlere geçmesi gayet kolaydır. Siğiller ilk başlarda küçük olduklarından dolayı birçok kişi tarafından önemsenmez ancak bu hastalık kısa süre içerisinde hızlı bir yayılma gösterdiğinden dolayı kesinlikle ilk başlarda tedavi altına alınmalıdır. Siğiller aşırı derecede arttığı zaman kişi ağrılardan yakınmaya başlayabilir. Özellikle tırnak bölgesinde çıkan siğiller sinirleri tetiklediğinden şiddetli ağrılarla mücadele etmek zorunda kalırsınız.

Siğil Neden Çıkar?

Siğiller HPV adı verilen ve çeşitli türleri bulunan virüsün deri üzerinde aktif hale gelmesinden dolayı meydana gelmektedir. Zaman içerisinde virüslerin mutasyona uğramış olmasından dolayı bazı siğillerin kanser yapıcı özelliği olduğu bilinmektedir. Hijyene önem vermeniz durumunda siğillerle mücadele etmeye karşı kendinizi koruma altına alabilirsiniz.
sigilEllerde ve kollarda çıkan siğiller genelde basit bir hastalık olarak görülse de cinsel bölgede çıkan siğillerin AIDS hastalığının habercisi olmasından şüphe edilir. Eğer cinsel bölgenizde aşırı derecede siğiller meydana geliyorsa kesinlikle en kısa zaman içerisinde kan tahlili yaptırmanızda fayda var.

Siğil Nasıl Tedavi Edilir?

Siğiller köklerinin kurutulması yöntemi ile yok edilmektedir. Doktorunuzun siğil bölgesine uygulayacağı, içerisinde asit barındıran ilaçlar siğillerin kısa süre içerisinde yok olmasını sağlayacaktır. Cinsel bölgede yer alan siğiller de aynı yöntemler ile yok edilmektedir.