İnsanın Adı Çıkacağına Canı Çıksın Atasözü İle İlgili Kompozisyon

İnsanın adı çıkacağına canı çıksın atasözünün anlamı, insanın adı çıkacağına canı çıksın atasözü ile ilgili kompozisyon konusunda sizlere örnek vereceğiz.

İnsan, toplumsal yani sosyal bir varlıktır. İnsanlar, tek yaşayamazlar ve çevrelerinde birilerine ihtiyaç duyarlar, birilerinden yardım istemek isterler.

Her insanın herhangi bir konuda bir kusuru ya da ayıbı olabilir; ancak bu durumu o kişinin tüm hayatına ya da bulunduğu tüm eylemlere mal etmek doğru bir şey değildir. Halbuki günümüzde, biri bir hata yapar ya da söylenmeyecek bir söz söyler, bu olayın arkasından o kişi hep bu şekilde anılır; o yüzden derler ya zaten insanın adı çıkacağına canı çıksın diye..

İnsanın içinde bulunduğu toplumun o insana karşı bir takım ön yargıları ve yorumları vardır. Toplumun bu ön yargıları ve yorumları kolay kolay değişmeyecektir. Eğer bir de toplum o insana kötü bir etiket yapıştırdıysa daha o insanın o etiketten kurtulması zordur. Çünkü o insan dürüst, doğru bir insan olsa bile adı bir kere çıkmış ya, adı çıkacağına canı çıksın diye boşuna dememiş atalarımız.

 

Kendi Düşen Ağlamaz Atasözü İle İlgili Kompozisyon

konusundaki yazımızı sizler için hazırladık.

Her insan hata yapar ve bu hatalardan ders aldığı sürede insan ayakta kalmayı öğrenir. Bundan ötürüdür ki sürekli olarak çocuklarımız hata yaptığı zaman onlara kızmak yerine kontrollü bir serbestlikle davranışlarının gelişmesine izin vermeliyiz.

Her insan tercihleri ile beraber yaşar. Davranışlarının sonucu iyi veya kötü olabilir. İnsan kendi seçimleri doğrultusunda yaptığı hatalardan da ders çıkarıp şikayet etmemelidir. Çünkü bu davranış kendi isteği ile olmuştur ve sonuçlarına katlanmak icap etmektedir.

İnsanlar yapıları icabı dik başlıdır ve onları ancak kendi hataları bu durumdan vazgeçebilir.

Kendi düşen ağlamaz kompozisyon konusundaki yorumlarınızı sitemizde paylaşabilirsiniz.