Tablet Dağıtılacak Okullar Listesi 2014 Belli Oldu

Öğrenciere Tablet hangi okullara dağıtılacak, tablet dağıtılacak okullar listesi 2014 hangi okullara tablet ne zaman verilecek işte son durum ve tablet dağıtılacak liseler

Tabletler Dağıtıma Hazırlanıyor Öğrenciler ve Öğretmenler Tablet Dağıtılacak Okullar Listesi Tabletlerine Kavuşuyor

Fatih projesi kapsamında hedef, 11 milyon öğrenciye ulaşmak. Bu kapsamda Bakanlık, 81 ilde 10 milyon 600 bin adet tablet bilgisayar dağıtacak.

22 Kasım 2010 tarihinde başlatılan FATİH projesi kapsamında belirlenen okullara bugüne kadar 62 bin 800 tablet bilgisayar dağıtıldı. Yine proje kapsamında meslek liseleri dışındaki tüm liselere yaklaşık 85.000 adet akıllı tahta konuldu.

tabletler

Dağıtılan tabletlerde sorun olması durumunda garanti kapsamında tamiri mümkün olacak. Ayrıca mağduriyet yaşanmaması için okullara yaklaşık 3.000 yedek tablet dağıtıldı. Güncel verilere ulaşabilmek için tablet içerikleri eş zamanlı olarak güncellenebilecek.

 Eğitim ve öğretimde fırsat eşitliğini yaratmak acıyla planlanan proje kapsamında 570 bin dersliğe LCD Panel Etkileşimli Tahta ve internet altyapısı oluşturulacak. Öğretmenlere de bu proje kapsamında birer adet tablet bilgisayar dağıtılacak ve yetkinliklerinin arttırılması amacıyla hizmet içi eğitim verilecek.

Tablet Dağıtılacak Okullar Listesi Hakkında Yorumlarınızı ve Sorularınızı Aşağıdan Hemen Paylaşabilirsiniz.

8. Sınıf Ortak Sınavlar Nasıl Yapılacak Kaç Soru Sorulacak (TEOG)

Yeni SBS sistemi olarak adlandırılan TEOG 8. Sınıf ortak sınavlar nasıl yapılacak, 8. Sınıf Ortak sınavda her dersten kaç soru çıkacak sorulacak. Yeni Ortaöğretime geçiş sistemi sınavı ortak sınav konuları, kaç soru çıkacak, sınav nasıl yapılacak, tüm sorularınızın cevabını hazırladık.

Yeni Merkezi ortak sınav sisteminde ; Seviye Belirleme Sınavı (SBS)  yerine öğrenciler 8. sınıfta her dönem 6  dersten birer defa toplam olarak  yılda 12  sınava tabii olacak. Bu 6 derste  test usulü olacak ve 20’şer sorudan oluşacak. Birinci dönemdeki ortak sınav kasım ayının son haftasında, ikinci dönemdeki ortak sınav ise nisan ayının son haftasında yapılacak.  2014 2015

meb

Milli Eğitim Bakanlığı, Merkezi ortak sınav sisteminin tüm ayrıntılarını içeren bir rapor sundu. Bu raporda, yeni sınav sisteminin incelikleri yer alıyor. Yeni uygulamada, öğrencilerin okullarında girdiği yazılılardan bir tanesi sıkı denetimli bir şekilde tüm Türkiye genelinde ortak yapılacak. Öğrenciler, sınavda o güne kadar  işlenen tüm konulardan sorumlu tutulacak. Sınav 40 dakika sürecek. Merkezi sınavlarda, alışım süreci geçtikten sonra açık uçlu sorular da yer alacak. Öğrenciler sınavlara kendi okullarında girecek. Birinci dönem ortak sınav kasım ayının son haftasında, ikinci ortak sınavı ise nisan ayının son haftasında yapılacak.

DİN KÜLTÜRÜ DERSİNE TABİİ OLMAYAN  ÖĞRENCİLERİN SINAV DEĞERLENDİRMESİ 5 TEMEL DERS ÜZERİNDEN YAPILACAK

Merkezi ortak sınavlar,Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından belirlenen ‘temel dersler” üzerinden yapılacak. Bu dersler; Fen ve Teknoloji, Matematik, Türkçe, T.C İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersleridir. Yalnız Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersini almayan öğrenciler bu dersten muaf tutulacak. Bu öğrencilerin sınav değerlendirmesi 5 temel ders üzerinden olacak.

Merkezi ortak sınavlar sadece 8. sınıflar için geçerlidir. Bu sistemin SBS’den farklı yanı ortak  sınavlara giremeyen  öğrencilerin telafi hakkı olmasıdır. Merkezi sınav günlerinde resmi belge veya velisinin izniyle mazeretini ispatlayan öğrenciler, sınava katılmasalar dahi tekrar belirlenen tarihlerde  mazeret sınavına girebilecekler. Fakat son hak mazeret sınavıdır bu sınava da girmeyen öğrenciler sınava girmemiş sayılırlar. Mazeret sınavları, ortak sınavda çıkan sorularla konu olarak eşdeğer fakat asla aynısı olmayacaktır. Mazeret sınavı öğrencilerin  kendi okulları dışında farklı sınav  salonlarında yapılacaktır.

Ortaöğretim kurumlarına yerleştirme puanı 6, 7 ve 8. sınıf yıl sonu başarı  puanlarının yüzde 30’u ile 8. sınıfta yapılacak merkezi ortak sınav puanın  yüzde 70’inin toplamından oluşacak. 8. sınıfta, 6 temel dersten 3 yazılı sınava tabii olanların 2.’si, 2 yazılı sınava tabii olanların 1.’si merkezi ortak sınav olarak kabul edilecek. Başarı puanı hesaplanırken  bütün derslerin yazılıların  ve performans  değerlendirmelerinin ortalaması alınması suretiyle öğrencinin  o derse ait başarı notu belirlenecek. 6, 7 ve 8. sınıfların yıl sonu başarı puanı  300  üzerinden merkezi ortak sınavların puanı 700 üzerinden hesaplanacak, ortaöğretime geçiş puanı ise bu ikisinin ortalaması alınarak  500 üzerinden  hesaplanacak.

EŞİT PUANA SAHİP ÖĞRENCİLERİN YIL SONU BAŞARI PUANI VE DEVAMSIZLIKLARINA BAKILARAK KARAR VERİLECEK

Yanlışlar doğru cevapları götürmeyecek. Puanları eşit 2 öğrenci bulunması zarfında öncelikle,  8, 7 ve 6. sınıflardaki yıl sonu başarı puanı yüksekliği, özürsüz devamsız gün sayısının azlığı dikkate alınarak yerleştirme yapılacak. Merkezi ortak sınavlarda eşitsizlik olmaması açısından tüm yurtta müfredatın eşit uygulanması sağlanacak. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı, müfredatın tüm yurtta uyumlu işlenmesi için akademik takvim hazırladı. Bu akademik takvim öğretmenlerin müfredatı yetiştirmesi açısından bağlayıcı olacak. Tüm okullarda eğitimin eksiksiz gitmesi yürütülmesi açısından öğretmen açıkları giderilecek.

Merkezi sınavların, normal sınavlardan tek farkı normal yüksek güvenlik sağlanmasıdır. Öğretmenler sınav gözetmeni olarak kendi görev aldıkları okulların dışında görev alacaklar. Gerektiği durumlarda öğrencilerin sınıfları değiştirebilecek. Sınav salonlarına kamera sistemi yerleştirilecek. Tek okullu olan bölgelerde il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından görevlendirilen yetkililer sınavın uygulanmasını sağlayacak. Öğrenciler için il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından  sınav salonları belirlenecek. Sınav salonunda görevli öğretmenler tarafından kopya tespit edilir ise öğrenciye sınav tutanağı tutulacak ve sınavı geçersiz olacaktır.

KİŞİYE AİT KİTAPÇIK DAĞITILACAK

Merkez ortak sınavlarda, sınav güvenliği açısından her öğrenciye  farklı kitapçık hazırlanacak. İlk etapta kişiye ait kitapçık dağıtılamayacak. Fakat Ortak sınav güvenliği açısından en az 2 farklı kitapçık türü hazırlanacak. Sınavlar iki gün sürecek. Bir günde en fazla 3 sınav yapılacak. Sınavın olduğu günler okul tatil olacak. Sınavlar, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü (YEĞİTEK) tarafından yapılacak. Öğrenci hangi yabancı dil eğitimi görüyorsa o dilden sınava tabii tutulacak. Sınavda görev alacak öğretmenlere ek bir ücret uygulaması yapılmayacak. Sınav sonrası sorular kamuoyunda yer alacak.

İlerleyen zamanlarda sınavın açık uçlu soruları da içermesi planlandığı için o dönemde barkod benzeri sistemlerle yazılılar değerlendirilecek. Sınavlarda öğrencilerden sınav ücreti adına hiçbir ücret istenmeyecek. Sınav salonuna kalem, silgi gibi ihtiyaçlar haricinde cep telefonu, kitap, defter sokulmayacak. Öğrenciler sıralarda tekli oturarak  sınava girecek. Sınavda iki farklı kitapçık türü dağıtılacak ve sınav salonlarında 2 öğretmen bulunacağından kopya girişiminin önüne geçilecek.

Merkezi sınavlarda kullanılmak üzere nitelikli ve zengin bir soru havuzu hazırlandı. Bu havuzlar soru hazırlama ekipleri tarafından hazırlanıyor. Ayrıca, bu soru havuzu öğretmenlerden gelecek sorularla zenginleşecek. Gelen sorular, alanında uzman kişiler tarafından incelendikten sonra soru havuzuna dahil edilecek. Anadolu liseleri, fen liseleri, sosyal bilimler liseleri ve özel okullar da olmak üzere tüm sınavla öğrenci alan okullar için ek bir sınav yapılmayacak.

2014 2015 Yeni Ortaöğretim Geçiş Sınavı (Ortak Sınavlar)

Başaramama Korkusu

Nasıl Yenilir

Başarısızlıklar, aslında bizi başarıya götürecek önemli aşamalardır. Başarıya giden yolda mutlaka başarısızlıklar olacaktır. Örneğin; En büyük buluşlardan birine imza atan Thomas  Edison’u hiç bir başarısızlığı caydıramamıştır. İnatla başarısızlığının üstüne giderek tarihin en büyük icadını yapmıştır. Eğer Edison başarısızlıklarından yılıp çalışmasını bıraksaydı ne olurdu halimiz değil mi ?Peki ya Bebekler?  Öğrenmeyi en iyi becerenler onlardır. Deneme yanılma yöntemiyle her ne kadar başarısızlığa uğrasa da onlar kadar kimse hızlı öğrenemez. O zaman asla başarısızlıktan korkmamalıyız. Çünkü tüm başarısızlıklarımız bizi asıl başarıya götürecektir. Başarısızlığı tatmadan büyük hedeflere sahip olamayız.

akkor lamba

”Ders alırsak, her başarısızlık aslında başarıdır.”
Malcolm Forbes

”Neyin işe yaradığını, neyin işe yaramadığını keşfederek öğreniriz; hiç hata yapmayan insanlar, hiçbir keşif de yapmamıştır.”
Samuel Smiles

”Neredeyse hiçbir şey, ilk denememizde başarıya ulaşmaz. Başarısızlıklar ve tekrarlanan başarısızlıklar, başarı yolunun yapı taşlarıdır.”
Charles F. Kettering

Sizler de Başaramama Konusundaki Korkularınızı ve Yorumlarınızı Aşağıdan Hemen Paylaşabilirsiniz.

2014 Muharrem Ayı Başlangıcı Ne Zaman 2014 Hicri Yılbaşı

Muharrem ayı ne zaman 2014, Hicri yılbaşı 2014 tarihi ne zaman bu yazımızda açıkladık.

2014 Yılı Muharrem Ayı başlangıcı diğer adıyla Hicri Yılbaşı 25 Ekim 2014 Cumartesi günüdür.

Peygamber efendimiz Hz. Muhammed, miladi 571’de 20 Nisan gününe denk gelen, Rebiul-evvel ayının on ikinci Pazartesi sabahı, Mekke’de dünyaya geldi. 622’de Mekke’den Medine’ye hicret etti 20 Eylül Pazartesi günü, Medine’nin Kuba köyüne geldi ve bu tarih Müslümanlar için Şemsi yılbaşı ilan edildi. Yine aynı yılın  Muharrem ayının birinci günü de, hicri diğer adıyla kameri yılbaşı ilan edildi. O günden bu yana Muharrem ayının birinci gecesi Müslümanlar kameri yılbaşı olarak geçirir. Müslümanlar bu gecede ibadet eder, günah işlemekten kaçınır huşu içinde geçirirler. Ayrıca Zilhiccenin son gününü ve Muharremin birinci gününü oruçla geçiren kimse, o yıl hep oruçluymuş gibi sevap alır. Bir hadis-i şerif bu günün önemini şöyle anlatır; ”Ramazandan sonra en faziletli oruç, Muharrem ayında tutulan oruçtur”.

muharrem ayı

İslamiyetin doğuşundan önce Araplar, Muharrem ayında savaş açmayı talep ederse, o yıl Muharrem ayının ismini, bir ertesi aya koyarlar. Böylece sonraki ay da, Muharrem ayı olurdu. Haram ay ise, Muharremin ertesi ay olurdu.

Ancak ”Bir ayın haramlığını başka aya geciktirmek, ancak kâfirliği arttırır Kâfirler, böylece sapıtıyorlar Onlar, Allah’ın haram kıldığı ayların sayılarını denk getirmek için, haram ayı bir yıl helal edip, başka yıl onu yine haram ederler Böylece, Allah’ın haram kıldığını helal kılmaya çalışırlar” mealindeki, Tevbe suresinin 37 âyet-i kerimesi, ayların sıralarının değiştirilmesini men etti.

Mübarek dört ay Kuran-ı kerimde şöyle geçer; ”Muharrem ayı, Zilkade, Zilhicce ve Receb’le beraber Kur’an-ı kerimde kıymet verilen 4 aydan biridir” (Tevbe 36)

Bu konuda söylenen bazı hadis-i şerifler ise şöyledir:
(Ayların efendisi Muharrem, günlerin efendisi Cuma’dır) [Deylemi]

(Ramazandan sonra en faziletli oruç, Allahü teâlânın ayı Muharrem ayında tutulan oruçtur Farzlardan sonra en faziletli namaz, gece namazıdır) [Müslim, İbni Mace, Ebu Davud, Tirmizi, Nesai]

(Nafile oruç tutacaksan, Muharrem ayında tut! Çünkü o, Allahü teâlânın ayıdır O ayda bir gün vardır ki, O günde Allahü teâlâ geçmiş kavimlerden birinin tevbesini kabul etti Yine o gün, tevbe edenlerin günahlarını da affeder) [Tirmizi]

Nafile ibadetlerin sevabınını alabilmek amacıyla, Ehl-i sünnete uymak, harama girmemek, günah işlememek, geçmiş günahlara bir daha işmemek üzere tevbe etmek, farzları istisnasız yapmak, ve ibadetten önce niyet getirmek zorunludur.  Muharrem ayı ne zaman başlıyor, 2013 yılı hicri yılbaşı ne zaman

Muharrem Ayı 2014 Başlangıcı ve Hicri Yılbaşı Hakkında Sorularınızı ve

TEOG Merkezi Ortak Sınav Tarihleri 2014

TEOG diye bilinen yeni SBS sistemi Merkezi Ortak Sınav tarihleri açıklandı. Buna göre 8. sınıf öğrencilerinin girecekleri ve daha iyi bir liseye yerleşmelerine olanak sağlayacak olan merkez ortak sınavlar ne zaman yapılacak. İşte tüm detaylar :

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Ortaöğretime Geçiş Ortak Sınavları sisteminde, 8. sınıf öğrencileri birinci dönem ortak sınavına 26-27 Kasım 2014, ikinci dönem ortak sınavına ise 27-28 Nisan 2015’te tâbi tutulacak.

merkezi ortak sınav tarihleri

8. sınıflarda okuyan öğrenciler Türkçe, matematik, fen ve teknoloji, din kültürü ve ahlak bilgisi, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil derslerinden dönemde iki yazılı oluyorlarsa sınavlardan birincisi, üç yazılısı oluyorlarsa sınavlardan ikinci ortak sınav kapsamına girer.

Bakanlık sınavlarla ilgili usul ve esasları içeren ”2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı Ortaöğretime Geçiş Ortak Sınavları e- Kılavuzu”nu internet sitesinde duyurdu. Kılavuza Milli eğitim bakanlığının resmi web adresinden erişebilirsiniz.

Kılavuzda yer alan bilgilere bakılarak, ortak sınavlarda alınan puanlar yıl sonu başarı puanını etkileyecek.

Her dönem öğrencilerin tabii tutulduğu ortak sınavlarda ağırlıklandırılmış puanların hesaplanmasında Türkçe, matematik, fen ve teknoloji dersleri için dört katsayısı, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil ve din kültürü ve ahlak bilgisi için iki katsayısı o dersin puanıyla çarpılarak derse ait ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı hesaplanmış olacaktır. Puanlama 700 üzerinden değerlendirilecektir.

26-27 Kasım 2014 Merkezi Ortak Sınav Tarihleri Hakkında