AÖF 2. Üniversite Hangi Bölümler Tercih Edilecek 2014

2014 2015 AÖF tercih edilebilen lisans ve önlisans bölümleri, İkinci 2. Üniversite Hangi Bölümler Tercih Edilecek

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yard. Doç. Dr. Sinan Aydın, ikinci üniversite kayıtlarının 25 Ekim’de biteceği duyurusunu yaptı. Kayıt yaptırmak isteyenlerin geç kalmaması yönünde uyarıda bulundu.

aöf

Yard. Doç. Dr. Aydın Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi’nin ikinci üniversite imkanı sayesinde insanlara yeni iş olanakları ve kariyer fırsatlarına kapı araladığına değindi.

‘Başarılı olmanın gerekliliklerinden biri fazla öğrenme ve fazla diplomadır’ düşüncesine sahip Aydın, “Anadolu Üniversitesi ikinci üniversite fırsatı sayesinde kişileri yeni iş olanakları ve kariyer fırsatları sağlıyor. Hiçbir şarta maruz kalmadan herhangi bir önlisans veya lisans programından mezun veya henüz okumakta olan kişilerin başvurabileceği Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi’nde bulunan önlisans ve lisans programları kişinin hayatına bir öncelik katacaktır. Eğitim veya iş hayatını aksatmadan bir meslek daha kazanma imkanı oldukça cazip bir sistemdir.

İKİNCİ ÜNİVERSİTEYE KAYITLAR NASIL YAPILIYOR?

İkinci üniversiteye kayıtların nasıl yapılacağına değinen Aydın, “İkinci üniversiteye kayıtlar 17 Ekim’de son bulacak. Kayıt olmayı dileyen herkes http://kayit.anadolu.edu.tr’ web adresinde bulunan ikinci üniversite linkini tıklayarak kayıt formunu dolduracaklar. Ardından ikamet ettikleri ildeki Anadolu Üniversitesi Açıköğretim bürolarına giderek gerekli belgeleri alıp kayıtlarını tamamlayıp kitaplarını bürolardan temin ederek ikinci bir üniversite eğitimine başlamış olurlar” dedi.

İKİNCİ ÜNİVERSİTE İÇİN HANGİ BÖLÜMLER SEÇİLEBİLİR?

Açıköğretim Fakültesi ikinci üniversiteye  kayıt olmayı isteyen öğrenciler için

‘Önlisans’ bölümleri şunlardır:

“Adalet, Bankacılık ve Sigortacılık, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı, Çağrı Merkezi Hizmetleri, Dış Ticaret, Elektrik Enerjisi Üretim, İletim ve Dağıtımı, Emlak ve Emlak Yönetimi, Ev İdaresi, Fotoğrafçılık ve Kameramanlık, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, İlahiyat, İnsan Kaynakları Yönetimi, İşletme Yönetimi, Kültürel Miras ve Turizm, Laborant ve Veteriner Sağlık, Lojistik, Marka İletişimi, Medya ve İletişim, Menkul Kıymetler ve Sermaye Piyasası, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, Özel Güvenlik ve Koruma, Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi, Radyo ve Televizyon Programcılığı, Sağlık Kurumları İşletmeciliği, Sosyal Bilimler, Sosyal Hizmetler, Spor Yönetimi, Tarım, Turizm ve Otel İşletmeciliği, Turizm ve Seyahat Hizmetleri, Yerel Yönetimler.”

‘Lisans’ bölümleri ise şunlardır:

“Felsefe, Sosyoloji, Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı, İşletme Fakültesi, İşletme, Konaklama İşletmeciliği, İktisat Fakültesi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, İktisat, Kamu Yönetimi, Maliye, Uluslararası İlişkiler.”

AÖF İkinci Üniversite Kayıtları Tarihi ve İkinci Üniversite Tercih Edilebilen Bölümler Hakkında Sorularınızı Aşağıdan Hemen Paylaşabilirsiniz.