■ Ailesinde (anne-baba veya kardeşlerinde) genç yaşta (50 yaşın altındaki erkekler ve 60 yaşın altındaki kadınlar) koroner arter hastalığına yakalananlar bulunan kişiler için, düzenli olarak folik asit (günde 400 ug) ve muhtemelen B6 vitamini (100 mg) ve B12 vitamini (100 mg) alımı kalp hastalıklarına karşı koruma sağlayabilir. Bu kanıtlanmamıştır, ancak bazı doktorlar dolaylı delillere dayanarak bu öneride bulunurlar ve bu vitaminler bu dozlarda alındığında zararlı değildirler.
■ Günlük C vitamini (500 mg) ve E vitamini (400 IU) takviyelerinin, damar sertliği ve bazı kanser türlerine karşı birtakım koruyucu etkileri olabilir. Bu kanıtlanmamıştır, ancak bazı doktorlar dolaylı delillere dayanarak
bu öneride bulunurlar ve bu vitaminler bu dozlarda alındığında zararlı değildirler.
■ Günde düzenli olarak 20,000 IU’dan fazla A vitamini veya 5,000 IU’dan fazla D vitamini almak zehirleyici olabilir ve bundan kaçınılmalıdır.
Sağlıklı beslenme, sadece gıda seçimlerinizi dengelemek ve yetersiz beslenmeden kaçınmaktan ibaret değildir. Aynı zamanda, sağlığınıza katkıda bulunan yiyecekler tüketmek ve kalp hastalıkları, kanser ve diyabet riskini artıran yiyeceklerden kaçınmakla alakalıdır.
Proteinler, karbonhidratlar ve yağlardan yeteri miktarda barındıran bir beslenme biçimine ihtiyacımız vardır – bunun aksi ispatlanmadı-ancak araştırmalar, bu kategoriler içerisindeki bazı seçimlerin, diğerlerinden daha iyi olduğunu göstermiştir.