Bin liraya nereden ve nasıl bir ev kiralanabilir?

İstanbul’da hem satılık hem de kiralık konutlarda fiyat artışları hız kesmeden sürüyor. Hurriyetemlak.com Emlak Endeksi’ne göre İstanbul’da, satılık konutlarda metrekare ortalaması 3.200 lira.  Kiralık evlerin metrekare ortalaması da 20 lira. İstanbul’da fiyat artışları devam ederken, konut almak ya da kiralamak isteyenlerin uygun fiyatlı ev arayışları da sürüyor. Bizler de bir araştırma yaparak sizlerin işini kolaylaştırdık. İstanbul’da bin liraya nereden ve nasıl bir ev kiralanabilir sorusunun cevabını bulduk.


İşte İstanbul’un farklı ilçelerinde bin liraya birbirinden farklı özellikleriyle kiralayabileceğiniz daireler…

Ataşehir

Aylık bin liraya Ataşehir’de kiralık daire bulmak mümkün. Hem 3+1 hem de genç bir binada.

Avcılar

Metrobüs imkanıyla öne çıkan Avcılar’dan 20 yıllık binada bin liraya bir daire kiralanabiliyor…

Bağcılar

Son yıllarda markalı konut projeleriyle öne çıkan Bağcılar’dan ayda bin lira ödeyerek 3+1 ev kiralamak mümkün. Ancak binanın yaşı 17.

Bahçelievler 

Ulaşım imkanı nedeniyle tercih edilen Bahçelievler’den bin liraya ancak 70 metrekare bir ev kiralanabiliyor.

Bakırköy

İstanbul’un gözde semtlerinden biri olan Bakırköy’de bin liraya stüdyo daire kiralanabiliyor.

Başakşehir

Son yılların öne çıkan konut bölgelerinden biri olan Başakşehir’de hem yeni hem de büyük bir daire kiralamak mümkün.

Beşiktaş

İstanbul’un en yaşanılabilir semtlerinden biri olan Beşiktaş’ta bin liraya ancak 25 yıllık bir binada 50 metrekare bir stüdyo daire kiralamak mümkün.

Beylikdüzü

Konut projelerinin peş peşe hayata geçirildiği Beylikdüzü’nde 200 metrekarelik bir ev kiralanabiliyor.

Beyoğlu

Yaşam ve eğlence merkezi, sanat camiasının gözbebeği olan Beyoğlu Cihangir’de eski bir binada bin liraya 40 metrekare bir ev kiralamak mümkün.

Esenyurt

Birçok yeni konut projesine ev sahipliği yapan Esenyurt’ta ayda bin liraya yeni bir binada 200 metrekarelik bir daire kiralama imkanı bulunuyor.

Kaynak: http://blog.zingat.com/bin-liraya-nereden-ve-nasil-bir-ev-kiralanabilir/

Kiracılar hangi masrafları kira fiyatından düşebilir?

Baharın son ayları ve yaz mevsimi, kiralık evler ve satılık evler için emlak piyasasının canlandığı, taşınma hareketliliğinin en çok yaşandığı dönem… Özellikle kiralık ev arayanlar için maraton başladı!

Kiralık ev tutulduğunda nakliye, depozito, komisyon, ev tadilatı gibi birçok masrafla da karşılaşılıyor. Peki, ev tadilatında tüm masrafları kiracı mı karşılamalı? 

 

Kiracılar hangi masrafları kira fiyatından düşebilir?

Birçok kiracı sahip olduğu yasal hakları bilmediği için ev sahibiyle sorunlar yaşayabiliyor. Ancak kanunlar kiracılara bu konularda sorun yaşamamaları için bazı haklar tanıyor. İşte kiracı olarak taşındığınız evde kiradan düşebileceğiniz masraflar…

 

• Apartmandan kaynaklanan sorunlarda masraflar genelde ev sahibine aittir.

• Örneğin boya, dış cephe kaplaması, üst komşudan kaynaklanan sızıntı gibi durumlarda giderler ev sahibine aittir. Ancak kiracı ve ev sahibi arasında yapılacak bir anlaşmayla kiracı bu masrafları kendi üstlenip kira bedelinden düşebilir. Bu konunun kira sözleşmesinde belirtilmesi zorunlu değildir. Karşılıklı anlaşmayla bu tip konular çözüme kavuşturulabilir.

• Yeni taşınılan bir evde eğer tadilat gerektiren durumlar varsa bunu genelde ev sahibi karşılar. Eve taşınmadan önce kiracılar yapılması gereken tadilatları ev sahibiyle konuşup bunların halledilmesini talep edebilir.

• Eğer kiracı eve taşındıktan sonra bir takım sorunlar olursa bunu kiracı kendi cebinden karşılayıp kiradan düşebilir. Bu yasal bir durumdur. Örneğin tesisatın patlaması, kombinin bozulması gibi durumlarda kiracı ev sahibine sormaksızın gerekli tadilatı yaptırıp, faturalarını ev sahibine vererek kiradan düşebilir. Eğer ev sahibi bu tadilatları yapmayı reddeder ve kiracının kendisinin halletmesini söyleyip kiradan düşmeyeceğini söylerse, kiracı mahkeme yoluyla bu durumu çözebilir. Bu konularda kanun her zaman kiracının yanındadır.

 

Evdeki hangi masraflar kiradan düşülmez?

Bazı durumlarda masraflar kiradan düşülmeyebilir. Kiracı olduğunuz evde keyfi olarak tadilat yaparsanız ya da evde boya yaptırmak isterseniz masraflar size ait olur.

İsteğe bağlı olarak yapılacak hiçbir masraf ev sahibine yükümlülük getirmez. Ayrıca ev sahibinin izni olmadan bu işlerin yapılması da doğru değildir ve kiracı ile ev sahibi arasında sorun yaşanmasına neden olur. Devamında ev sahibi kiracıyı evden çıkartıp maddi tazminat davası açabilir.

 

Kaynak: http://blog.zingat.com/kiraci-hangi-masraflari-kiradan-dusebilir/