Atasözü Nedir Kısaca

Atasözü ne demek hakkında bilgi kısaca, atasözü nedir

Atasözü

Halkın yüzyıllar boyunca geçirdiği de­nemelerden ve bunlara dayalı düşünceler­den doğmuş, milletin ortak düşünce ve tu­tumlarını belirten özlü sözler. Ne zaman ve kimin tarafından söylendiği belli değil­dir. içinde ölçülü ve kafiyeli olanlar da var­dır. Osmanlıca darb-ı mesel olarak geçen atasözleri, sözlü edebiyat döneminde sav adını almışlardır. Atasözlerinden, Divan şi­irinde bol bol yararlanılmıştır.

“Bal tutan kimse meseldir ki yalar par­mağını
Bu sözün manisini etmede iz’ân iyidir”

Bağdatlı Ruhî

İstanbul Kurban Bayramı Namazı Saat Kaçta 2014 Diyanet

İstanbul Kurban Bayramı Namazı Kaçta 2014 Diyanet Kurban Bayramı Namazı Saatleri 2014 (81 İl) Kurban Bayramı Namazı Saatleri 2014 Diyanet 2014 Kurban Bayramı Namazı Saatleri Diyanet İllere Göre Kurban Bayramı Namazı Saatleri 4 Ekim 2014 İl il bayram namazı saatleri 2014. Kurban Bayramı namazı Ankara’da 07,29, İstanbul’da 07,45 İzmir’de 07,52’de kılınacak.

bayram namazı

Zilhicce Ayı Ne Zaman

Zilhicce Ayı Hangi aydır ve Ne anlama gelir, Zilhicce Ayı ne zaman açıklayalım.

Kurban bayramını zilhicce ayının içinde bulunduğu ayda kutlarız. Zilhicce ayı  hicri-kamerî ayların 12’ncisidir. Her yıl Kurban Bayramından önceki ilk dokuz gün ile Kurban bayramı günü ile beraber tam on gün mübarek gece sayılır.

Bu mübarek gecelerin Onuncu günü Kurban Bayramı’nın başlangıcı olarak kutlanır. Kameri ayların 12’ncisi olan Zilhicce ayı, ayrıca İslam’ın beş şartından biri hac ibadetinin de yerine getirildiği aydır. Bu ayda inananlar Allah’tan bol af ve mağfiret diler.

ve Zilhicce Ayı Nedir Konusunda

Sağlıklı Bir İletişim Nasıl Olur

Sağlıklı Bir İletişim için neler gereklidir, sağlık iletişim nasıl olur

Sağlıklı iletişimde, kişiler konuşurken yüz yüze ve göz göze temas içerisinde gerekir. İnsan olumlu konularda konuşmaktan ziyade olumsuz konuları konuşmaya daha çok meyillidirler. Yanlışlardan yola çıkarak doğruları öğrenmeye çalışırız. Fakat sağlıklı iletişim kurmak istiyorsak daha çok olumlu konulardan bahsetmeliyiz. Maalesef toplum olarak bunu pek de beceremiyoruz.Çünkü insanların olumlu tarafları anlatılarak sağlanan iletişim, daha kabul edilebilir ve sağlıklı olmaktadır. İletişim kurduğumuz kişiyle olumlu konulardan bahsederek ona pozitif enerji vermeliyiz.

İletişim kurarken samimi cümleler seçmeliyiz. Karşımızdakine içten kelimeler kullanmak ve ismiyle hitap etmek daha sağlıklı bir iletişim sürdürmemize katkı sağlar.

Sağlıklı bir iletişim kurabilmek için en önemli hususlardan biri de iyi bir konuşmacı olmanın yanında, iyi bir dinleyici de olmaktır. Karşıdaki kimsenin aklı o kadar dolu olabiliyor ki karşıdakini dinlemiyor bile bu oldukça rastlanan bir durumdur. Önemli olan dinliyor gibi gözükmek değil gerçekten anlattıklarına değer vermek onu dinlemektir. İyi dinleyici karşıdakini tasdikleyen onu dinlediğini hissettiren onay kelimeleri kullanır. Böylece muhatabıyla iyi bir diyalog kurarak sağlıklı bir iletişimin temelleri atılır.

Sizce Neler Gereklidir ?

Sözlü İletişim Nedir Sözlü İletişim Nasıl Sağlanır

Sözlü İletişim Nedir, Nasıl Sözlü İletişim Kurulur

Sözlü iletişimin iki temel bileşeni vardır. Bunlar; konuşmak ve dinlemektir.

Sözlü iletişim, en az iki kişi arasında gerçekleşir. Konuşmayı yapan kişi konuyu alçak ve anlaşılır bir ses tonuyla açık seçik anlatmalıdır. Genelde olarak toplumumuzda sert bir ses tonuyla, kişiliğe saldıran, suçlayıcı konuşmaların daha çok yapıldığı gözlenmektedir.

avukat

Sözlü iletişimin ikinci temel bileşeni olan dinlemenin ise iki boyutu vardır. Birincisi fizyolojik, ikincisi ise psikolojik boyutlarıdır. Dinlemenin fizyolojik boyutu duymak, psikolojik boyutu ise anlatmaktır. İyi bir dinleyici , psikolojik boyutlara erişerek konuşulanları anlar. Sözlü iletişimde önemli olan bir tek konuşulanları dinlemek değil, bir de onu idrak edebilmektir. Çünkü sadece fizyolojik dinleme, kişilerin birbirlerine duygu, düşünce ve bilgilerini aktarmak için yeterli olmaz.
Demek ki önemli olan konuşmaları yalnızca duymak değil idrak edebilmekmiş.

Sözlü iletişimde negatif düşünceler oluşturan cümlelerin özünde saldırgan, suçlayıcı, yargılayıcı ve denetleyici konuşmalar yer alır. Özellikle de insanın karakterine yöneltilen sözler iletişimi tamamen güç kılar.

Sözlü iletişimin en önemli amacı, karşılıklı anlaşılmak ve anlaşmaktır.

Sözlü İletişim Nasıl Sağlanır Hususunda Sorularınızı Aşağıdan Hemen Yazabilirsiniz.