3. Köprü ile ilgili gayrimenkul yatırımında 10 ipucu!

Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Kuzey Marmara Otoyolu ve 3. Havalimanı gibi projeler çevresindeki yerleşim yerlerinde konut ve arsa fiyatlarına doping yaptı.

3. Havalimanı’nın yıl yıl konut fiyatlarına etkisi

6 bölgede fiyatlar 3-4 kat arttı

İşte yatırımcısına bu projelerin başlangıcından bu yana 3-4 kat değer kazandıran o bölgeler:
•  Arnavutköy
•  Beykoz
•  Çatalca
•  Çekmeköy
•  Eyüp
•  Sarıyer

Arnavutköy’de en yeni satılık arsa ilanları için tıklayın!

 

Konut ve arsa fiyatlarında hareketlilik
TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, köprü inşaatının başlaması, hatta güzergâhının açıklanması ile birlikte Avrupa Yakası’nda Halkalı-Başakşehir-Arnavutköy-Kayabaşı aksı ile Zekeriyaköy’de, Anadolu yakasında ise özellikle Beykoz, Çekmeköy ve Sancaktepe bölgelerinde konut piyasasında hareketlilik yaşandığını açıkladı.

 

3.kopru.yenifoto.1

3. Köprü bu ilçelerde yatırımcısını sevindiriyor!
İşte TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü’nün açıklamalarına göre, İstanbul’un değer kazanan ve kazandırmaya devam eden bölgeleri:
1. Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü de içerisinde bulunduran Kuzey Marmara Otoyolu ile bağlantı yollarına yakın çevredeki arsa ve tarla fiyatları değerlendi: Özellikle Eyüp, Çatalca, Arnavutköy, Sarıyer, Beykoz ve Çekmeköy’de…
2. Arnavutköy ve Çatalca için bu artışta İstanbul’un 3. Havalimanı’nın etkisi de bulunuyor.
3. 3. Köprü’nün en çok değer artışı sağladığı bölgeler Arnavutköy Karaburun, Beykoz Riva, Sarıyer Uskumruköy ve Çekmeköy Nişantepe. Bu bölgelerde yaklaşık 3-4 kata varan artışlar yaşandı.
4. Kuzey Marmara Otoyolu güzergâhı üzerinde ve bağlantı yollarının yakınlarındaki konut projelerine bakıldığında, özellikle Sancaktepe kentsel dönüşüm ve yeni konut projeleriyle dikkat çekiyor.
5. Sancaktepe’de çoğu inşaat aşamasında olmak üzere planlama aşamasındaki projeler de dikkate alındığında 4 bin yeni konut stoku 2018’e kadar ilçeye kazandırılacak.
6. Sancaktepe’yi takip eden Çekmeköy ilçesinde ise bu sayı yaklaşık 930 civarında.
7. İstanbul Anadolu Yakası’nda Yavuz Sultan Selim Köprüsü bağlantı yollarına yakın bölgelere bakıldığında, Sultanbeyli’de de yaklaşık 650 konutluk yeni stokta 2017 başına kadar hayatın başlaması planlanıyor.
8. İstanbul Avrupa Yakası’nda Kuzey Marmara Otoyolu ve bağlantı yollarının yakın noktalarına bakıldığında Sarıyer’de yaklaşık 300 yeni konut stokuyla Zekeriyaköy ve Uskumruköy dikkat çeken bölgeler.
9. Köprü çevresinde yeni imara açılacak alan olmayacağı düşünüldüğünde, mevcut imara sahip ve özelikle köprü çıkış ve bağlantı yollarına yakın konut alanlarında yeni projelere bu süreçte hız verildiği ve gayrimenkul geliştiricilerinin bu bölgelerde yeni projeler için önemli adımlar attıkları görülüyor.
10. 3. Köprü ile birlikte konut fiyatlarında artış Göktürk, Zekeriyaköy, Başakşehir, Çekmeköy, Sancaktepe ve Beykoz bölgelerinde yaşanıyor. Ancak bu yükseliş arsalardaki oranlar kadar değil.

3. köprü, İstanbul’un gelecek 20 yılını değiştirecek!

Kaynak: http://blog.zingat.com/3-kopru-ile-ilgili-gayrimenkul-yatiriminda-10-ipucu/

Armutlu’da kentsel dönüşüm nasıl yaşanacak?

Armutlu’da kentsel dönüşüm için geri sayım başladı. Armutlu, İstanbul’un Sarıyer ilçesine bağlı kıymetli ilçelerinden biri. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ile Baltalimanı arasında yer alan Armutlu, ikinci kez “riskli alan” ilan edildi. Bu karar, Armutlu’da kentsel dönüşüm sürecinin başladığının habercisi oldu.

 

 

Armutlu için 2012 yılında alınan “riskli alan” kararı daha önce Danıştay tarafından bazı eksiklikler nedeniyle iptal edilmişti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı söz konusu eksiklikleri gidererek bölgenin yeniden riskli alan kapsamına girmesine yönelik çalışmalarını tamamladı. Bu iptalin ardından ilçenin ikinci kez “riskli alan” ilan edilmesi kararı Resmi Gazete’de de yer aldı.

 

Armutlu’da yaşayanları kentsel dönüşüm sürecinde neler bekliyor?

Armutlu ilçesi 1 milyon 700 bin metrekarelik alanı içeriyor. Hâlihazırda Armutlu’da yaklaşık 5 bin gecekondunun bulunduğu biliniyor. Armutlu’daki araziler arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ve Hazine’ye ait olanlar da var. Bakanlık yetkilileri, bu değerli arazilerde yapılan gecekondularda yaşayan vatandaşlar için bir öneri paketine sahip.

Gecekondularda yaşayan ve tapuya sahip olmayanlar uzlaşma yoluna gittikleri takdirde, 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Kanunu tarafından sağlanan avantajlardan faydalanma hakkını elde edebiliyor olacak.

Kanuna göre bakanlıkla uzlaşanlar, 36 aya kadar kira yardımı alabilecek ve eğer konut almak isterlerse 20 yıla uzayan vadelerde kredi kullanma fırsatını elde edecek. Armutlu bölgesinde hak sahibi konumda bulunan İBB ve İTÜ ile de Bakanlık arasında ayrı bir anlaşma yapılması gündemde yer alıyor.

 

Kaynak: http://blog.zingat.com/armutluda-kentsel-donusum-nasil-yasanacak/