Intususepsiyon

Araştırmacılar intususepsiyonun genelde bağırsak iltihabı ile ilintili olduğunu düşünürler; ancak Meckel divertikül denilen bağırsağın duvarında küçük bir kesenin olmasından da kaynaklanabilir.

Bu rahatsızlığı bulunan çocuklar acıdan sürekli çığlıklar atabilir, bacaklarını karınlarına doğru çekebilir, kusabilir ve dışkılamalarında kan ya da balgam olabilir.

Şiddetli karın ağrısı varsa vakit geçirmeden doktorunuzu arayın. Doktor başka rahatsızlıklar olup olmadığına bakmak için çocuğunuzu muayene edecek ve anüsten ( hava ya da baryum verilen bir röntgen isteyecek ya da intususepsiyon olup olmadığını anlamak için ultrason yapacaktır.

Enema (rektum içerisine sıvı verilmesi) sadece bağırsağın normal olmayan bölümünü göstermekle kalmaz, aynı zamanda da tıkanmayı çözer.Ancak bazı çocuklarda bu tıkanmayı açmak için ameliyat zorunlu olabilir. Bu işlem için genel anestezi uygulanır ve bir süre hastanede yatılır.

Hazır gıdada kanser tehlikesi var

AB’ye üye ülkelerde yapılan bir araştırma şok sonuçlar ortaya koydu.

Bebek maması, ekmek, kahve ve patates cipsi gibi gıdalarda bağırsak, mesane, böbrek kanseri ve iktidarsızlığa yol açan kimyasal maddeler bulundu.
Avrupa Birliği’ne üye ülkelerde yapılan gıda araştırmasında, işlenmiş ve hazır gıdalarda kansere neden olan kimyasal maddeler bulundu. Bağırsak, mesane ve böbrek kanserinin yanısıra iktidarsızlığa sebebiyet veren akrilamid maddesine, bebek maması, ekmek, kahve ve patates cipsi gibi gıdalarda rastlandığı açıklandı.
Taze ürünler tüketilmeli
23 ülkede satılan 22 farklı gıdayı inceleyen bilim adamları 2007 ile 2009 arasında kullanılan kimyasal maddelerde azalma olmadığını belirtirken “Tüketici, mümkün olduğu kadar taze ürünler satın almalı” açıklamasında bulundu. Akrilamid maddesinin gıdaya nasıl ulaştığını henüz tespit edemediklerini söyleyen Avrupalı bilim adamları, pişirme ve kimyasal süreç sırasında kimyasalların gıdaya nüfuz etmiş olma ihtimali üzerinde duruyor.
İşlenmiş gıdadan uzak durun
Raporda üreticilere, kullanılan kimyasal oranında sınırlama getirilmesi istenirken, raporun yayınlanmasının ardından Dünya Sağlık Örgütü, “Şu an elimizde hangi gıdaların zararlı olduğunu açıklayacak kadar veri yok” açıklamasında bulundu. Raporda, işlenmiş ve yağlı gıdaların tüketiminin azaltılması istendi.
VATAN