Element Ne Demek? Element Nedir?

Almanca kökenli element kelimesi Türkçede kimyasal yollarla ayrıştırılamayan veya çeşitli bileşenler yoluyla elde edilemeyen aynı türde ki atomlardan meydana gelen madde olarak ifade edilir. Dünyada toplam 118 adet element bulunmaktadır. Dünyayı ve dünya üzerinde ki her şeyi bu 118 element çeşitli kombinasyonlarda birleşerek meydana getirmiştir. Örneğin; su, iki hidrojen ve bir oksijen elementinden meydana gelmektedir. En kısa tanımıyla element maddenin birimidir.

  • Eleman; Öge anlamı taşır. Bu öge bir topluluğa aittir. Toplulukta çalışan her öge eleman olarak nitelendirilebilir.

İdeal Ne Demek? İdeal Nedir?

Fransızca kökenli ideal kelimesi Türkçede ülkü, düş anlamına karşılık gelir. Felsefi bir akım olarak idealizm ülkücülük anlamına karşılık gelir. Bu akım varlığın temelini düşünceye bağlar. “Düşünüyorum o halde varım” olarak bilinen Descartes’e ait ünlü idealist söz idealizmin bütün içeriğini sunuyor aslında. Varlığın temelinin düşünce olduğunu öne süren bu görüşün karşısında materyalizm vardır. Materyalizm varlığın temeli maddedir önermesi ile kendini ifade eder. Materyalizme göre düşüncenin kaynağı da maddedir. Düşünce maddenin bir uzvudur. Madde ortadan kalktığında düşüncede yok olacaktır.

Hazır gıdada kanser tehlikesi var

AB’ye üye ülkelerde yapılan bir araştırma şok sonuçlar ortaya koydu.

Bebek maması, ekmek, kahve ve patates cipsi gibi gıdalarda bağırsak, mesane, böbrek kanseri ve iktidarsızlığa yol açan kimyasal maddeler bulundu.
Avrupa Birliği’ne üye ülkelerde yapılan gıda araştırmasında, işlenmiş ve hazır gıdalarda kansere neden olan kimyasal maddeler bulundu. Bağırsak, mesane ve böbrek kanserinin yanısıra iktidarsızlığa sebebiyet veren akrilamid maddesine, bebek maması, ekmek, kahve ve patates cipsi gibi gıdalarda rastlandığı açıklandı.
Taze ürünler tüketilmeli
23 ülkede satılan 22 farklı gıdayı inceleyen bilim adamları 2007 ile 2009 arasında kullanılan kimyasal maddelerde azalma olmadığını belirtirken “Tüketici, mümkün olduğu kadar taze ürünler satın almalı” açıklamasında bulundu. Akrilamid maddesinin gıdaya nasıl ulaştığını henüz tespit edemediklerini söyleyen Avrupalı bilim adamları, pişirme ve kimyasal süreç sırasında kimyasalların gıdaya nüfuz etmiş olma ihtimali üzerinde duruyor.
İşlenmiş gıdadan uzak durun
Raporda üreticilere, kullanılan kimyasal oranında sınırlama getirilmesi istenirken, raporun yayınlanmasının ardından Dünya Sağlık Örgütü, “Şu an elimizde hangi gıdaların zararlı olduğunu açıklayacak kadar veri yok” açıklamasında bulundu. Raporda, işlenmiş ve yağlı gıdaların tüketiminin azaltılması istendi.
VATAN