Türkiye’nin sakin şehir listesi!

Sakin şehirler; geleneksel yaşam tarzlarını, hayatlarını sürdürdükleri yerin doğa ve kültür yapısını modern dünyanın hızlı yaşam standartları dışında kalarak korumayı başaran şehirler… Peki sakin şehir (Cittaslow) nedir, nasıl sakin şehir olunur?

Seferihisar ilk sakin şehrimiz… 

Dünyada saygın bir yere sahip “sakin şehir”  unvanına Türkiye’de ilk kez Seferihisar layık görüldü. Bu unvanı veren birliğin adıysa, Cittaslow. Cittaslow, uluslararası etkinliğe sahip kasabaların ve şehirlerin katıldığı bir kentler birliği. Cittaslow’un bugün 30 ülkede 208 üyesi bulunuyor.

Türkiye’nin 11 sakin şehri

Sakin şehirlerimizin sayısı hızla artarken, Türkiye’nin 11. sakin şehri Erzurum’un Uzundere ilçesi seçildi. Peki Türkiye’nin sakin şehirleri nerede? İşte Türkiye’nin sakin şehirler listesi…

1. Akyaka (Muğla)

2. Gökçeada (Çanakkale)

3. Halfeti (Şanlıurfa)

4. Perşembe (Ordu)

5. Seferihisar (İzmir)

6. Şavşat (Artvin)

7. Taraklı (Sakarya)

8. Uzundere (Erzurum)

9. Vize (Kırklareli)

10. Yalvaç (Isparta)

11. Yenipazar (Aydın)

Kaynak: http://blog.zingat.com/turkiyenin-sakin-sehir-listesi/

2016 yazında villa alınacak en güzel 10 yer!

Ege’nin, Akdeniz’in ve Marmara’nın en güzel yazlıklarını, en son yapılan villa tipi evleri sizin için derledik. Zingat’la tatile şimdiden başlayın!

Aydın

Ege bölgesinde, zengin bir tarihe, köklü bir kültüre ve eşsiz doğal güzelliklere sahip şehrimiz Aydın… Kuşadası ve Didim gibi ülkemizin en popüler tatil bölgelerinden bazılarına ev sahipliği yapıyor.

 

Aydın ve turistik ilçelerindeki en yeni satılık villa ilanları için tıklayın!

 

Bodrum

Her köşesi eşsiz güzelliklerle dolu Bodrum Yarımadası, gezilecek ve keşfedilecek pek çok tarihi, doğal ve turistik güzelliklerle dolu. Gümüşlük, Bitez, Ortakent, Yahşi, Kargı, Bağla, Karaincir ve Akyarlar en iyi denizi bulabileceğiniz koylar arasında yer alıyor.

 

Bodrum’daki en yeni satılık villa ilanları için tıklayın!

Çanakkale

Asos, Bozcaada, Gökçeada denildiğin aklınıza gelen şehir… Çanakkale, sahip olduğu tarihi, turistik ve kültürel değerler sayesinde yerli ve yabancı turistlerden her geçen gün daha fazla ilgi görüyor. Çanakkale, gayrimenkul yatırımı yaparak bu yazı ve her yazı geçirmek için en ideal şehirlerden.

 

Çanakkale ve turistik ilçelerindeki en yeni satılık villa ilanları için tıklayın!

 

Marmaris

Marmaris bu yaz villa almak için tercih edebileceğiniz en iyi yerlerden biri… Heredot’un Marmaris için “Dünyanın en güzel gökyüzüne sahip” sözüne tanıklık edecek, yanılmadığını gözlerinizle göreceksiniz. Turunç, İçmeler gibi bilinen koyları dışında, hiç bilinmeyen bakir koylara sahip Marmaris, tüm güzelliğini yüzyıllardır korumaya devam ediyor.

 

Marmaris’teki en yeni satılık villa ilanları için tıklayın!

 

Sakarya – Karasu

Sakarya iline bağlı Karasu’da Karadeniz iklimini, huzuru eşsiz maviliğinde ve yeşilliğinde bulabilir, havuzlu villanızda güzel zamanlar geçirebilirsiniz.

 

Sakarya-Karasu’daki en yeni satılık villa ilanları için tıklayın!

Balıkesir

Cunda, Ayvalık, Altınoluk, Avşa Adası gibi ülkemizin en popüler tatil bölgelerine ev sahipliği yapan Balıkesir’de gezip keşfedeceğiniz pek çok güzellik bulunuyor.

 

Balıkesir ve turistik ilçelerindeki en yeni satılık villa ilanları için tıklayın!

 

Şile

Şile, İstanbul’un kuzeyinde yer alan, bir yüzü Karadeniz’e bakan, bir yüzü ormanlara dönük yemyeşil bir yerleşim yeri. Şile, ulaşım avantajına ve her geçen gün değer kazanan gayrimenkullere sahip. İlçeden en güzel villayı almak için hemen araştırmalara başlamalısınız.

 

Şile’deki en yeni satılık villa ilanları için tıklayın!

 

Tekirdağ

İstanbul’a yakınlığıyla dikkat çeken Tekirdağ, şehirden hemen kaçmak ve dinlenmek isteyenler için kaçırılmayacak bir fırsat. Kumbağ mevki ise Tekirdağ’da yazlık almak için ideal lokasyonların başında geliyor.

 

Tekirdağ ve turistik ilçelerindeki en yeni satılık villa ilanları için tıklayın!

İzmir

İzmir içinde hem tatil yerlerini, hem doğal güzellikleri, hem de tarihi zenginlikleri bir arada barındırıyor. Doğası, ören yerleri, müzik ve yemek kültürü, tarihi merkezleri ve birçok farklı kültüre ev sahipliği yapmış olmasıyla yaşamak için en güzel şehirlerden biri…

 

İzmir ve turistik ilçelerindeki en yeni satılık villa ilanları için tıklayın!

 

Yalova

Türkiye’nin en önemli termal bölgelerinden biri Yalova. Büyük şehirlere yakın olduğu için arka bahçeniz olmaya aday. İster dinlenin, ister termal sularıyla şifa bulun. Dilerseniz, Çınarcık’ta dilediğiniz gibi denizin, kumun tadını çıkartabilirsiniz.

 

Yalova’daki en yeni satılık villa ilanları için tıklayın!

 

Kaynak: http://blog.zingat.com/2016-yazinda-villa-alinacak-en-guzel-10-yer/

7 soruda yabancılara emlak satışı!

Yabancıların Türkiye’de gayrimenkul yatırımı 5 milyar doları buldu. Sadece 2016 Ocak ayında 1.462 konut satın alan yabancıların yıl boyunca Türkiye’de konut edinmelerinin artarak devam etmesi bekleniyor. 

 

Yabancılara gayrimenkul satışı nasıl yapılmalı?

Türkiye’de gayrimenkul sahibi olmak isteyen yabancılar en çok İstanbul, Antalya, Bursa, Yalova, Ankara ve Aydın’ı tercih ediyor. Yabancı uyruklu kişilerin ülkemizde gayrimenkul ilgisi arttıkça, gayrimenkul danışmanları da bu alanda kendini geliştiriyor. Peki yabancılara gayrimenkul satışı nasıl yapılmalı?

Yabancıya emlak satışıyla ilgili 7 soru-7 cevap

Yabancılara sorunsuz emlak satışı yapabilmek, konuyla ilgili bilgilere sahip olunduğunda hiç de zor değil. İşte 7 soruda yabancılara emlak satışında bilinmesi gerekenler…

 

1) Türkiye’de hangi ülke vatandaşları taşınmaz ve sınırlı ayni hak edinebiliyor? 

Yabancıların ülkemizde gayrimenkul sahibi olabilmesi için ikamet izni alma şartı aranmıyor. Hangi ülke vatandaşlarının Türkiye’de gayrimenkul alabileceğiyle ilgili bilgi alınabilecek merciler T.C. büyükelçilikleri ve konsoloslukları, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü…

 

2) Gayrimenkulde yabancılara getirilen yasal sınırlamalar var mı?

• Yabancı uyruklu bir kişi, Türkiye’de en fazla 30 hektar taşınmaz satın alabiliyor ve sınırlı ayni hak edinebiliyor.

• Yabancılar, gayrimenkul sahibi olduğu ilçenin yüzölçümünün en çok yüzde 10’una kadar taşınmaz edinebiliyor.

• Yabancıların askeri yasak alanlar başta olmak üzere güvenlik bölgelerinde taşınmaz edinimi ve izin almadıkça kiralama mümkün değil.

3) Yabancı alıcı bir arsa aldığında ne yapmak gerekir?

Yabancılar arsa, tarla gibi yapısı bulunmayan bir taşınmaz satın aldıklarında, söz konusu arazide geliştireceği projeyi en fazla iki yılda ilgili bakanlığa onay almak için sunması gerekiyor.

 

4) Yabancıya taşınmaz mülkiyeti devri nerede yaptırılır?

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün paylaştığı bilgilere göre, ülkemizde yürürlükte bulunan mevzuat uyarınca, taşınmaz mülkiyetinin devri tapu müdürlüklerinde imzalanacak resmi senet ve tescille mümkün olabiliyor.

 

5) Türkiye’de emlak satın alan bir yabancının tapu işlemleri ne kadar sürüyor?

Gayrimenkul satın alan yabancıyı tapuda ortalama bir ila iki ay arası bir zaman dilimini kapsayacak işlemler süreci bekliyor.

 

6) Yabancılar gayrimenkul sahibi olurken tapuda hangi işlemleri yapmalı?

Tapu işlemleri, gayrimenkul sahibi veya yetkili temsilcisinin, Tapu Müdürlüğü’ne ön başvurusuyla başlıyor. Başvuru numarasının alınmasıyla birlikte tapu işlemleri için yabancılara ait bulundurulması gereken belgeler şunlar:

• Taşınmazın tapu senedi belgesi.

• Kimlik belgesi veya pasaport. Gerekli görüldüğünde pasaportun yeminli tercüman tarafından tercümesi istenebiliyor.

• Satıcının bir, alıcının iki adet fotoğrafı. Fotoğrafların son altı ay içinde çekilmesi ve boyutlarının 6×4 cm olması gerekiyor.

• İlgili belediyeden alınan emlak rayiç değeri belgesi.

• Binalar için zorunlu deprem sigortası poliçesi.

 

7) Yabancılar için tapu ödemeleri nasıl belirleniyor?

Tapu işlemlerinde ödenmesi zorunlu olan harç ve vergilerde yabancılarla T.C. vatandaşları arasında bir farklılık gözetilmiyor. Alım-satım işlemlerinde taşınmaz malın bedelinin yüzde 2’si oranında harç alınıyor. Ayrıca döner sermaye ücreti tahsil edilmiyor.

Kaynak: http://blog.zingat.com/7-soruda-yabancilara-emlak-satisi/

Kuşadası’nın en değerli arsası!

Aydın’ın turizm gözdesi ilçelerinden Kuşadası’nın sahil şeridindeki arsanın nasıl kullanılacağına Kuşadası’nda yaşayanlar karar verecek. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Kuşadası’ndaki 9 bin 958 metrekarelik değerli arsanın kullanımıyla ilgili kararda referanduma giderek örnek bir uygulamaya imza atıyor.

 

“Otel, AVM vb. amaçlı kullanılmayacak”

Arsanın kullanımıyla ilgili halk oylaması 15-17 Nisan tarihleri arasında yapılacak. 24 milyon 2000 bin TL değerindeki arsa turizm imarlı… Buna karşın arsanın kesinlikle otel, alışveriş merkezi vb. şekilde değerlendirilmeyeceğini açıklayan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu şunları söyledi:

“Burası Kuşadası’nın soluk aldığı tek yer. Ne şekilde değerlendirileceğine yapılacak referandumla karar vereceğiz, halka soracağız. Buranın tapusu artık Kuşadalıların, Aydınlıların. Tüm Kuşadası halkının bu referanduma ilgi göstermesini ve görüşlerini bizlere aktarmasını istiyoruz. Halkımızın buranın ne şekilde kullanılacağı ile ilgili görüşlerini alacağız. Vatandaşlarımız bu arazide ne görmek istediklerini yazacaklar. Kent meydanı, yeşil alan, konser alanları, oyun alanları, kafeteryalar, havuzlar, anıtlar, spor alanı ne istiyorsa herkes görüşünü belirtecek. Ardından halkın isteği doğrultusunda buranın projesini hazırlayıp, anıtlar kuruluna sunacağız. Anıtlar Kurulu’nun onayının ardından da hızla inşaatına başlayıp, Kuşadası halkının hizmetine sunacağız.”

Kaynak: http://blog.zingat.com/kusadasinin-en-degerli-arsasi/