Emre Altuğ’dan Çeşme’de satılık otel!

Emre Altuğ, İzmir Çeşme’ye bağlı Alaçatı’da bulunan otelini satma kararı aldı. Ünlü şarkıcı Bay Sako isimli otelini 2013 yılında alarak hizmete açmıştı. 


Otelini devretmeye hazırlanan Emre Altuğ, elde edeceği geliri tekrar gayrimenkulde değerlendirmeyecek. Sanatçı, Bay Sako’nun satış miktarını müzik kariyerinde kullanıyor olacak.

 

Kaynak: http://blog.zingat.com/emre-altugdan-cesmede-satilik-otel/

Konut Fiyat Endeksi açıklandı

2016 yılının Eylül ayı ile ilgili Konut Fiyat Endeksi, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklandı.

• Türkiye’de Konut Fiyat Endeksi eylül ayında 0.76 oranında artış gösterdi ve 221,37 seviyesine ulaştı.

• Bir önceki yılın aynı ayına göre artış oranı ise 13,90 oldu ve aynı dönemde reel olarak yüzde 6,17’lik bir artış gerçekleşti.

• Metrekare başına konut değeri olarak hesaplanan birim fiyatlar, 2015 yılı Eylül ayında bin 706,43 TL/metrekare iken, Eylül 2016’da 1.905,13 TL/metrekare olarak açıklandı.

Yeni Konut Fiyat Endeksi’ne göre ise 2016 yılı Eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 0,83 oranında artarak 210,44 düzeyinde gerçekleşti. Endeks bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 11,81 oranında, reel olarak ise yüzde 4,22 oranında arttı.

 

 

• Hedonik Konut Fiyat Endeksi’ne göre ise bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 0,53 artış görüldü. Hedonik Konut Fiyat Endeksi, Türkiye’deki konutların gözlemlenebilen özelliklerinin zaman içinde kontrol edilerek kalite etkisinden arındırılmış fiyat değişimlerini izlemek amacıyla hesaplanıyor.

• 3 büyükşehirde 2016 Eylül ayına dair Konut Fiyat Endeksi değerlendirmesine göre ise, bir önceki yılın aynı ayına göre;

• İstanbul’da 0,71, Ankara’da 1,46 ve İzmir’de 0,98 oranlarında artış yaşandı.

• Yeni Konut Fiyat Endeksi verilerine bakıldığında ise, yine 2016 Eylül ayı ve 2015 Eylül ayı karşılaştırıldığında artış oranları İstanbul’da 15,49, Ankara’da 11,11 ve İzmir’de 13,83 oldu.

 

Konut Fiyat Endeksi nasıl hesaplanıyor?
TCMB, Türkiye konut pazarındaki fiyat değişimlerini takip etmek amacıyla Konut Fiyat Endeksi’ni açıklıyor. Hesaplama, tabakalanmış ortanca fiyat yöntemi kullanılarak gerçekleştiriliyor.

Kaynak: http://blog.zingat.com/konut-fiyat-endeksi-aciklandi/

İstanbul’dan sonra emlak yatırımı yapılacak 8 şehir!

Emlak yatırımında İstanbul dışında bir arayışta olanlar için en kazançlı tercihi hangi şehirler sunuyor? BloombergHT Radyo’da Süheyla Yılmaz’ın Emlak Hattı programına katılan Zingat.com CEO’su Ahmet Kayhan, İstanbul dışında gayrimenkul yatırımı yapacaklar için son dönemde öne çıkan şehirleri sıraladı. Birikimini İstanbul dışında değerlendirecekler için öne çıkan şehirler hangileri oldu?

 

“Konut projeleri şehirlere değer katmalı”

“Şehircilik anlayışının içinde mimarları, sanatçıları daha sık görmeliyiz” sözleriyle dikkat çeken Ahmet Kayhan, “Nefes alan, içinde huzurla yaşanılacak, ekonomik değer yaratacak bir şehir anlayışına doğru gidilmesi gerekiyor. İstanbul her zaman gayrimenkulü yatırım aracı olarak tercih edenlerin gözdesi konumda. Ancak diğer büyükşehirlerimizde yükselen ve o şehirlere değer katan yeni gayrimenkul projelerini yurtdışında daha çok tanıtmak ve yabancı yatırımcıyı bu şehirlerle ilgili bilgilendirmek gerekiyor.” diye konuştu.

 

İşte İstanbul dışında emlak yatırımında öne çıkan 8 şehir…

Zingat.com CEO’su Ahmet Kayhan’ın İstanbul dışında emlak yatırımında öne çıktığını belirttiği 8 şehri mercek altına aldık…

1) Ankara

Başkent, yabancı yatırımcıların ilgisini çeken projeleriyle konuşulurken, aynı zamanda birikimini emlaktan yana kullanacaklara da alternatifler sunuyor. Ankara, 2016 Ocak ayında yedi büyükşehir arasında yüzde 19’luk amortisman süresiyle ikinci sırada yer aldı.

2) Antalya

Antalya, Ocak 2016 verilerini içeren REIDIN Türkiye Konut Piyasası Genel Bakış değerlendirmesinde bölgesel satış fiyatı yıllık değişimi açısından en yüksek orana sahip ikinci şehir olurken, İstanbul’u geride bırakmayı başardı.

3) Adana

Kira getiri oranlarının yüksekliği, gayrimenkul yatırımını Adana’da yapacaklar için avantaj sunuyor. Adana, Ocak 2016 verilerini içeren REIDIN Türkiye Konut Piyasası Genel Bakış değerlendirmesinde bölgesel satış fiyatı yıllık değişimi açısından en yüksek orana sahip şehir oldu.

4) Bursa

Bursa hem ticari gayrimenkul hem de markalı konut projeleriyle büyükşehirler arasında öne çıkıyor. Bursa’da 2016 Ocak ayı REIDIN Türkiye Konut Piyasası Genel Bakış değerlendirmesine göre amortisman süresi yüzde 17,5. Aynı döneme ait REIDIN Türkiye Satılık Konut Fiyat Endeksi’ne göre, Bursa, yüzde 2.87 ile en yüksek fiyat artışının yaşandığı şehir konumunda.

5) Gaziantep

Şehircilik anlayışında örnek projelerin yükseldiği Gaziantep, 2016 Ocak ayını kapsayan REIDIN Konut Satın Alma Gücü Endeksi’nde konut satın alma gücünün en yüksek olduğu ilk üç şehirden biri oldu.

6) İzmir

İzmir, bir metropolitan olarak gayrimenkulde ciddi bir potansiyele sahip. Kentsel dönüşümle ilgili gelişmelere de sahne olan İzmir, 2016 Ocak ayında ülke çapında konut satışında üçüncü sırada yer aldı. Bu dönemde gerçekleşen 5 bin 243 adet konut satışı, İzmir’de gayrimenkulde yaşanan hareketliliği gözler önüne seriyor.

7) Kayseri

Kayseri, ekonomik gücüyle de Anadolu’nun hızlı gelişen şehirleri arasında fark yaratıyor. 2012 yılından bugüne Kayseri’nin Bölge Raporu değerlerine bakıldığında hem satış hem de kira fiyatı trendlerinin yükselişte olduğu görülüyor.

8) Kocaeli

Kocaeli, gayrimenkul özelinde satın alma ve kiralama gücünün yüksek olduğu şehirlerden biri. Kocaeli, REIDIN Türkiye Konut Fiyat Endeksleri 2016 Şubat ayı sonuçlarına göre, metrekare başına konut satış fiyatları yüzde 2.64 artışla, fiyatların en çok yükseldiği şehir oldu.

 

Kaynak: http://blog.zingat.com/istanbuldan-sonra-emlak-yatirimi-yapilacak-8-sehir/

İstanbul’a alternatif şehirler belli oldu!

Türkiye’nin akıllı emlak sitesi Zingat.com, emlak yatırımında İstanbul dışında bir arayışta olanlar için en kazançlı şehirleri mercek altına aldı. İstanbul’un dışında yatırım yapılacak şehirler sırasıyla Ankara, Antalya, Adana, Bursa, Gaziantep, İzmir, Kayseri ve Kocaeli olarak sıralandı. 

 

 

 

Ahmet Kayhan: “Konut projeleri şehirlere değer katmalı”

Ankara, Antalya, Adana, Bursa, Gaziantep, İzmir, Kayseri ve Kocaeli’nin birikimini İstanbul dışında değerlendirecekler için öne çıkan şehirler olduğunu söyleyen Zingat.com CEO’su Ahmet Kayhan, şöyle devam etti: “Yatırım için metropol ve büyüyen şehirlerin çevreleri ön plana çıkıyor. Bunun için nefes alan, içinde huzurla yaşanılacak, ekonomik değer yaratacak bir şehir anlayışına doğru gidilmesi gerekiyor. Hatta şehircilik anlayışının içinde mimarları, sanatçıları daha sık görmeliyiz. İstanbul her zaman gayrimenkulü yatırım aracı olarak tercih edenlerin gözdesi konumda; ancak diğer büyükşehirlerimizde yükselen ve o şehirlere değer katan yeni gayrimenkul projelerini yurtiçi ve yurtdışında daha çok tanıtmak ve yatırımcıyı bu şehirlerle ilgili bilgilendirmek gerekiyor” dedi.

Kaynak: http://blog.zingat.com/istanbula-alternatif-sehirler-belli-oldu/

Türkiye’nin sakin şehir listesi!

Sakin şehirler; geleneksel yaşam tarzlarını, hayatlarını sürdürdükleri yerin doğa ve kültür yapısını modern dünyanın hızlı yaşam standartları dışında kalarak korumayı başaran şehirler… Peki sakin şehir (Cittaslow) nedir, nasıl sakin şehir olunur?

Seferihisar ilk sakin şehrimiz… 

Dünyada saygın bir yere sahip “sakin şehir”  unvanına Türkiye’de ilk kez Seferihisar layık görüldü. Bu unvanı veren birliğin adıysa, Cittaslow. Cittaslow, uluslararası etkinliğe sahip kasabaların ve şehirlerin katıldığı bir kentler birliği. Cittaslow’un bugün 30 ülkede 208 üyesi bulunuyor.

Türkiye’nin 11 sakin şehri

Sakin şehirlerimizin sayısı hızla artarken, Türkiye’nin 11. sakin şehri Erzurum’un Uzundere ilçesi seçildi. Peki Türkiye’nin sakin şehirleri nerede? İşte Türkiye’nin sakin şehirler listesi…

1. Akyaka (Muğla)

2. Gökçeada (Çanakkale)

3. Halfeti (Şanlıurfa)

4. Perşembe (Ordu)

5. Seferihisar (İzmir)

6. Şavşat (Artvin)

7. Taraklı (Sakarya)

8. Uzundere (Erzurum)

9. Vize (Kırklareli)

10. Yalvaç (Isparta)

11. Yenipazar (Aydın)

Kaynak: http://blog.zingat.com/turkiyenin-sakin-sehir-listesi/