Çanakkale’nin emlak değerini yükseltecek proje!

Kale Grubu ve Türkiye Bilişim Vakfı (TBV), Çanakkale’nin “akıllı şehir” vizyonuna katkı vermek amacıyla “Aklım Fikrim Çanakkale” projesi için işbirliği anlaşması imzaladı.

 

Çanakkale “akıllı şehir” olacak!

Çanakkale’nin Çan ilçesinde doğup bu yıl 60’ıncı yılını kutlayan Kale Grubu, Türkiye’nin bilgi toplumuna dönüşmesi için çalışan Türkiye Bilişim Vakfı ile, Çanakkale’nin “akıllı şehir” vizyonuna katkı vermek üzere işbirliğine gidiyor. Projenin sloganı ise “Çanakkale ile Akıllı Geleceğe”.

 

Çanakkale Emlak Raporu için tıklayın!

 

“Aklım Fikrim Çanakkale” projesi hakkında her şey

• Projenin amacı, İstanbul-İzmir aksında kalan ve adına altın çember denilen bölgenin kalbinde yer alan Çanakkale’nin “akıllı şehir” olma yolunda atması gereken adımları, tüm yerel paydaşlarla birlikte belirlemek ve ortaya bir yol haritası çıkarmak.

• Projenin saha ve raporlama çalışmalarını, bu alanda yetkinliği ile tanınan Novusens İnovasyon ve Girişimcilik Enstitüsü yapacak.

• Proje kapsamında ilk aşama olarak Çanakkale’nin “akıllı şehir” kriterlerine göre mevcut durumu tespit edilecek. İkinci fazda yerel paydaşların desteği ile ihtiyaçlar ve öncelikler belirlenecek.

• Çalışma sonucu ortaya çıkacak akıllı şehir vizyonu, uygulama için kamuoyu ve karar vericilerle paylaşılacak.

 

 

Çanakkale 1915 Köprüsü ile birlikte cazibe merkezine dönüşecek

Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, Çan’da filizlenip yeryüzüne yayılan Kale Grubu’nun, bu projeleri doğduğu şehre vefa borcunu ödemek için bir görev saydığını söyledi ve ekledi:

“Çanakkale 1915 Köprüsü ile birlikte bu şehir daha ulaşılabilir bir cazibe merkezine dönüşecek. Bu dönüşümün, şehrin hayat standardını yükseltecek bir ortak akılla gerçekleşmesi çok önemli. Eğer bunu başarabilirsek Çanakkale, hayal ettiğimiz gibi, tüm dünyanın odağındaki bir barış şehri haline gelebilir. Bu nedenle Çanakkale’nin akıllı şehir vizyonuna katkı vermeyi çok önemsiyoruz.”

 

Eczacıbaşı: “Çanakkale dünyanın başarılı örnekleri arasına katılabilir”

TBV Başkanı Faruk Eczacıbaşı da Türkiye’de il ve ilçe merkezlerinde yaşayanların oranının yüzde 92’yi aştığını belirterek şunları kaydetti:

“Bugün dünya nüfusunun yarıdan biraz fazlası şehirlerde yaşıyor. 300 büyük şehir, dünyadaki zenginliğin yarısını yaratıyor. Sadece bu kadar veri dahi, şehirlerin nasıl bir kapasite sorunuyla karşı karşıya olduğunu göstermeye yeter. Nüfus artışı, bununla oluşan hizmet talebi artışı, yerel yönetimlerin hizmet arzının yetmemesi, hükümetlerin mali kaynaklarının zorlanması, günümüzün çözüm bekleyen bir gerçeği. Bu çözüm, şehirleri akıllı yapmakla sağlanabilir. Yerel yönetimler, sınırlı kaynaklarını daha etkin ve verimli kullanmak için bilgi ve iletişim teknolojilerine yatırım yaparak, bu yatırımların sonucunda tasarruf sağlayarak, sundukları hizmetin kalitesini yükseltebilir, yenilikçilikle, sürdürülebilir gelişime yatırım yapabilir. Dünyanın başarılı örneklerine Çanakkale de katılabilir.”

 

Kaynak: http://blog.zingat.com/canakkalenin-emlak-degerini-yukseltecek-proje-geliyor/

SBE16 İstanbul Konferansı ilk kez Türkiye’de!

Sürdürülebilir bir gelecek için fikirlerin, çözümlerin, yöntemlerin ve tekniklerin tartışılması ve paylaşılması amacıyla düzenlenen SBE16 ISTANBUL Konferansı, Türkiye’nin iklim değişikliği kapsamındaki ulusal vizyonunu gündeme taşıyor.

 

Akıllı metropoller – sürdürülebilir ve akıllı binalar ile akıllı şehirler için entegre çözümler
Online bilgi ve pazarlama sponsoru olarak REIDIN ve Zingat.com’un destek verdiği konferansta sürdürülebilir, yeşil, dayanıklı ve akıllı binalar, kentler ve metropoller ile ilgili konular tüm yönleriyle ele alınıyor olacak.

SBE16 ISTANBUL.2
SBE16 ISTANBUL Konferansı, 2000 yılından bu yana 50’den fazla ülkede yapılıyor ve bu yıl ilk kez Türkiye’de gerçekleşiyor. Ana teması ise “Akıllı Metropoller – Sürdürülebilir ve Akıllı Binalar ile Akıllı Şehirler için Entegre Çözümler” olarak belirlenen konferansta, özel sektör temsilcilerinden akademisyenlere, sivil toplum örgütlerinden kamu temsilcilerine kadar geniş bir katılımcı kitlesi bildiri sunma imkânı bulacak.

Kaynak: http://blog.zingat.com/sbe16-istanbul-konferansi-ilk-kez-turkiyede/

2023’e kadar 6,5 milyon bina yenilenmeli

“Yaşanabilir şehir” kavramı, geçtiğimiz günlerde üçüncüsü düzenlenen Yaşanabilir Şehirler Sempozyumu’nda gündeme geldi. Yaşanabilir şehirler, akıllı ve enerjide verimli yaklaşımlarla oluşturulabiliyor.

 

2023’e kadar 6,5 milyon bina yenilenmeli

Ülkemizde yaşanabilir şehirlere kavuşmak için neler yapılmalı? Sorunun cevabı Prof. Dr. Pınar Mengüç’ten geliyor: “Türkiye’deki 6,5 milyon binanın 2023 yılına kadar yenilenmesi gerekiyor. Bu da ancak yüksek teknoloji sayesinde kolay ve ucuz bir şekilde yapılabilir. Birçok üniversite, STK, bakanlıklar ortak akılla hareket etmeli. Burada amaç bu işin sonunda amaç mümkün olduğunda fazla enerji tasarrufu yapabilmek.” Prof. Dr. Pınar Mengüç, WRI Türkiye Sürdürülebilir Şehirler Danışma Kurulu Üyesi ve Özyeğin Üniversitesi Enerji, Çevre ve Ekonomi Merkezi Direktörü…

 

Her yıl 4,3 milyon kişi konut kaynaklı kirlilikten hayatını kaybediyor

Yaşanabilir ve sürdürülebilir şehirler için binalarda dönüşüm konusu üzerinde duran WRI Bina Verimliliği Yöneticisi Jennifer Layke ise “Birçok kişi binaların statik birer yapı olduğunu düşünüyor. Ancak aslında binalar bizimle çalışıyor, bize rahat bir hayat imkânı sunuyor. Şehirlerdeki alanların yüzde 50’sini binalar oluşturuyor. Binalarımız, enerji tüketiminden kaynaklanan sera gazı salınımının 3’te birini oluşturuyor. Şehirler büyüdükçe, yeni binalar inşa ediliyor. Sonuç olarak daha fazla enerji tüketiyorsunuz, bu da daha fazla sera emisyonu anlamına geliyor. Bina inşaatlarımızı bu şekilde sürdürmemiz durumunda 2050 yılına kadar bu emisyon iki katına çıkabilir. Yaşanabilir şehirler için binalar ile ilgili çözümler geliştirmek gerekiyor. Bunun da yolu, bina verimliliği için aksiyon ve politikalar üretmekten, binalarda yenileme için hedefler koymaktan, standartlar belirlenmekten geçiyor. Enerji verimliliği çevremizi koruyabilir, sağlık durumumuzu iyileştirebilir. Dünyada her yıl 4,3 milyon kişi konut kaynaklı kirliliğe bağlı olarak hayatını kaybediyor.” diye konuşuyor.

 

Kaynak: http://blog.zingat.com/2023e-kadar-65-milyon-bina-yenilenmeli/