Donuğu çözme işlemi tamamlandıktan sonra, hasta yatırılmalıdır ve yaralı kısım hava ile temasta olacak şekilde açık bırakılır, yatak çarşafı, giysi v.s. ile doğrudan temastan korunur. Blisterlerin bütünlüğü korunmalıdır ve günde iki kez yaklaşık 20 dakika dönen su banyosuna sokarak nazikçe derinin debridmanı yapılmalıdır. Yaralanmış bölgenin fırçalanmasına veya masajına izin verilmemelidir ve topikal kremler, antiseptikler vs. değersizdir. Vasodilatatör ajanlar ve cerrahi sempatektomi iyileşmeyi hızlandırıyor görünmemektedir.
Doku zamanla iyileşir ve herhangi bir ölü doku bölümünü sınırlı hale gelir ve genellikle kendiliğinden soyulur. Erken dönemde yaralanmanın derinliği hakkında hüküm vermek donuk tedavisinde oldukça deneyimli kişiler için bile hemen hemen imkânsızdır; çok erken yaklaşımlar kalıcı hasarın yaygınlığını daha fazla olarak tahmin etme eğilimindedir. Bu yüzden bekleme tedavisi esastır ve yaranın iyileşmesi uzun aylar gerektirse bile cerrahi debridmandan kaçınılmalıdır. Cerrahi girişim yarayı sıkıştırarak saran eskarın ayrılması için endike olabilir, fakat nadiren gangren dokusunun spontan ayrılma işlemi cerrahi olarak kolaylaştırılır. Ciddi yaralanmalarda bile 2 aydan önce amputasyon nadiren endikedir.
Birlikte bulunan kırık ve çıkıklar zor durumlar ve karmaşık problemler yaratır. Çıkıklar donuğun çözülmesi işleminden sonra hemen yerine konmalıdır. Açık kırıklar operasyonla yerine koymayı gerektirir, fakat kapalı kırıklar arka plastik ateli ile tedavi edilmelidir. Beraberinde kırık olana hastalarda ortaya çıkabilen anterior tibial compartment sendromu arteriografi ile teşhi edilebilir ve fasiotomi ile tedavi edilir.
Eskar ayrıldıktan sonra deri ince, parlak, hassas ve soğuğa duyarlı olarak ifade edilir; nadiren çok daha kolay terleme eğilimi gösterir. Gittikçe normale döner, fakat kesin, olmamakla birlikte soğuğa maruz kalmakla ortaya çıkan ağrı sebat edebilir.