Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmelerine İlişkin Yönetmelik uyarınca okul müdürleri hakkında yapılan puanlamaya karşı itirazlar devam ederken, puanlamanın nasıl yapıldığı Bakan Nabi AVCI’ya soruldu.
Milletvekili Zühal TOPÇU verdiği soru önergesinde; “Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmelerine ilişkin Yönetmelik gereğince, Okul Müdürleri 40 puan okuldan 60 puan Bakanlıktan verilmek üzere toplamda 75 puan alabilenlerin okul müdürlüklerine atanmaları hususu düzenlenmiştir. Nevşehir’de yaşanan gelişme Gülşehir’de de yaşandı. Okullarından 40 tam puan alan yöneticiler yeni atanan yandaş sendika üyesi diye adlandırılan İlçe Milli Eğitim Müdürü ve Şube Müdürlerinden 60 puan üzerinden 35 puan alamadılar. Bunun gibi birçok başkaca benzer durum Türkiye’nin bütün bölgelerinde yaşanmış ve vatandaş mağdur edilmiştir.” dedi ve konuya ilişkin olarak Milli Eğitim Bakanı Nabi AVCI’ya şu soruları sordu:
1. İlçe Milli Eğitim ve Şube Müdürlerinin puanlama yaparken kıstasları nelerdir? Önlerine yukarıdan gelen hazır bir listeye göre mi puanlama yapmaktadırlar? Mesela yüksek puan verdikleri arasında 1,5 ay önce vefat etmiş kişiler vardır. Ölen kişiye puanlama yapmış olmaları hayatın olağan akışına ne ölçüde uygunluk içermektedir?
2. Yönetmelik gereği, görevden alınan okul müdürlerinden okul puanı 40 tam puan almış müdürlerden, açıkça bir neden göstermeksizin Bakanlıkça 60 üzerinden sadece 35 puan altında verilmesi hangi maddi gerekçeyle açıklanmaktadır?
3. Bakanlıkça 60 üzerinden 35 puan altında kalan okul müdürleri ve görevden alınan okul müdürleri yerine ataması yapılan okul müdürleri hangi sendikalara üyedir? Bakanlık sendikal bir ayrımcılık yapmakta mıdır?
4. Öğretmenin müdüre puan vermesi için altı ay beraber çalışma süresi gerekirken daha bir ay önce göreve başlayan şube müdürü, neye göre puan veriyor?