Görevde Yükselme Deneme Sınavı 6 Eylül’de Yapılacak

​13 Eylül 2014 tarihinde yapılacak Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı için üyeleri sınava hazırlayan Eğitim-Bir-Sen, birçok ilde açılan sınava hazırlık kurslarından sonra 6 Eylül saat 11.00’da deneme sınavı yapacak.

Üyeye hizmet noktasında kendisi ile yarışan, 13 Eylül’deki görevde yükselme sınavına girecek üyelere özel sınava hazırlık kitabı gönderen, şubeler vasıtasıyla il ve bazı ilçe merkezlerinde kurs açarak üyeye hizmet noktasında ortaya koyduğu çalışmalara bir yenisini daha ekleyen Eğitim-Bir-Sen, 6 Eylül 2014 (Cumartesi) günü saat 11.00’da Türkiye genelinde deneme sınavı yapacak.

“Şeflik” ve “Memurluk” olmak üzere iki ayrı deneme sınavı kitapçığı hazırlayan Eğitim-Bir-Sen’in deneme sınavına katılacak adayların şubelerle irtibata geçmesi ya da şubelerin duyurularını takip etmesi gerekiyor.

kaynak:egitimbirsen.org.tr

Okul müdürlerini parasal işlerden uzak tutmalıyız

Geçtiğimiz Mart ayında Meclis’ten geçen bir kanunla Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmelerine İlişkin Yönetmelik hükümlerine göre, 4 yılını doldurmuş olan müdürlerin görevden alınması kararı çıkmıştı.Okul yöneticilerinin değerlendirilmesine etki eden puanlama 100 üzerinden yapıldı. Bunun 60 puanı il milli eğitim müdürü ve iki şube müdürünün kullanacağı kanaate geri kalan 40 puan ise okulun en genç ve en yaşlı öğretmenleri, öğretmenler kurulunca seçilen iki öğretmen, okul-aile birliği başkanı ve yardımcısı ile öğrenci meclis başkanı tarafından verildi.Buna göre 4 yılını dolduran 16 bin okul yöneticisinden 7 bini, 75 puan altında aldığı için görev yeri değiştirildi.

Taraf Gazetesi haberi “7 bin okula yandaş atama”Bugün Gazetesi, “MEB’de büyük kıyım” Zamanise “MEB’de müdür kıyımına tepki” ve “Yandaş sendikaya üye olmayan müdürler sınıfta kaldı” şeklinde duyurdular. CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter’de tepkisini;”Bu yönetmelikle tüm demokrat, aydın, Atatürkçü okul müdürleri 21 Ağustos 2014 tarihi itibarı ile görevden alınmaya başlanmıştır” diyerek gösterdi. Bir kere MEB’de büyük bir kıyımın yapıldığı eleştirilerine katılmıyorum. Ortada kıyım falan yok. Bunlar asıl meseleyi çarpıtan ifadeler.Durun hemen yandaş mandaş deyip kestirip atmayın söz konusu eğitim olunca meseleyi biraz açmamız gerekiyor. Çok önce yazdığım bir yazımda başlı başına okul idareciliğini masaya yatırmış ve bu alanda faaliyet yürüten idarecilerin asıl meslekleri olan öğretmenliğe geri döndürülmesi gerektiğini ifade etmiştim. Bilindiği gibi okul idarecileri halihazırda görev yapan kadrolu öğretmenlerden atanıyor.

Okul yöneticiliği alanında herhangi bir eğitim almamış branşları sözgelimi Bilgisayar, Türkçe, Matematik, Sınıf öğretmeni olan bu idarecilerin yaptıkları işe ne yazık ki bir meslek olarak göremiyoruz. Çünkü asıl uzmanlaştıkları alan yani meslekleri öğretmenliktir. Bugün nöbet çizelgesi hazırlama, öğrenci ve personel işleri ya da bir takım resmi yazışmalar gibi alanlarda eğitilen sıradan bir insanın bile yapabileceği türden işleri yapmaktadırlar. Halbuki yönetim ve idarecilik profesyonellik isteyen bir alandır. Bu kadar eğitim alanında uzmanlaşmış kadrolu öğretmenin idarecilik yaptığı dolayısıyla “öğretmenin” eğitim-öğretimin dışına çıkarıldığı bir ülkede okul idareciliği başlı başına tartışılmayı hak ediyor. Bazı okul yöneticileri bana kızacak ama söylemek durumundayım.

Sayıları çok az olan ehli vicdan sahibi okul yöneticisini tenzih ederek şunu rahatlıkla ifade edebilirim ki bugün ülkede eğitim alanında yaşadığımız başarısızlığın bu tür bir okul yöneticiliği zihniyetiyle yakından alakası bulunmaktadır. Çünkü herhangi bir okula idareci olan öğretmenlerin eğitim meselesini; disiplinden, öğretmen ve öğrenci nöbetinden, kılık kıyafet bekçiliğinden, günü kurtaran göstermelik etkinliklerden, törenlerden, marşlardan ve sıkı sıkıya Kemalist ilkelere bağlılıktan ibaret saymaları gibi bir garabetle karşı karşıyayız. Yetmezmiş gibi bazı müdürlerin okulunda paralel yapının propagandasını yaptıkları ve alenen bu ülkenin seçilmiş başbakanına karşı öğrencileri kışkırttıkları da biliniyor.Diğer taraftan okul müdürlerinin, okulun gelirleri arasında olan kantin, servis ve bağışlardan elde ettikleri kazançların ortalama 200-300 bincivarında olduğunu ve -ekonomi bilmedikleri halde- bu tür büyük paralarla haşır neşir oldukları da ayrıca üzerinde durulması gereken başka bir husustur. Oysa okul idarecileri enerjilerini öncelikle kendilerini eğitim alanında geliştirmeye, bu alanda kitap, dergi ve makale okumaya en önemlisi de yenilikçi, özgür ve demokratik eğitim-öğretim ortamları tesis etmek yönünde harcamalıdırlar.Elbette bu alanlarda bol bol projeler üreterek..

Ben okul yöneticilerinin alanında uzman, profesyonel insanlardan oluşması gerektiğini düşünenlerdenim. Ya da bu sorunu okullara sandık koyarak aşabiliriz. Bu ülkede muhtarını, belediye başbakanını, başbakanını ve cumhurbaşkanı seçen insanlar fevkalade okula müdür de seçebilirler.Bu şimdilik mümkün gözükmüyorsa alternatif yer değiştirme ve atama usulleri belirlenmelidir. Bu bakımdan 100 üzerinden yapılan puanlama sistemi bunun için olumlu bir adım olarak göze çarpıyor. Ancak teknik olarak halihazırdaki uygulamaya şöyle bir eleştiri getirebiliriz.100 üzerinden yapılan puanlamada 60 puan eğitim müdürlüklerine değil okullara verilmelidir. Ayrıca okul aile birliği üyelerinin, okul temsilcisinin yanı sıra biri en kıdemli diğeri en genç ve kurul tarafından belirlenen iki öğretmen üzerinden değil tüm öğretmenlerin katılımı gerçekleşmelidir.

Ben başka bir şey daha söyleyeceğim. Okul idarecilerini muhakkak paradan uzak tutmak durumundayız. Bunun yolu çok basit. Vakıf sistemine benzer bir modelle her ilçede bir para havuzu oluşturulmalıdır.Tüm ilçe okullarının geliri bu havuzda birikmeli. Bunun denetimi ilçe müdürlükleri, seçilmiş okul-aile komisyonu başkanı, sendika temsilcileri, belediyeden görevlendirilmiş bir yetkili ve ilçe öğrenci temsilcisi vs olabilir. Bu komisyon ilçedeki herhangi bir okulun ihtiyaçlarını makbuz ve fatura karşılığında gidermekten sorumlu olmalıdır. Elbette okul müdürlerinin eline en ufak bir kağıt para bile bulaştırmadan. Mühim olan okul müdürlerini para işlerinden uzak tutmak ve onların dikkatini eğitim öğretimin kalitesini arttırmaya dönük projelere çekmek. Emin olun bu model okullara gerçek manada okul idarecisi olmak isteyenlerin önünü açacak ve eğitim öğretimin kalitesini arttıracaktır. En önemlisi de bu alanda yaşanan rant kavgalarını sona erdirecektir. Milat

2014 Memur Maaşları

Memur maaşları 2014 ne kadar olacak, ünvanlara göre 2014 memur maaşları ve zam oranları açıklandı. İşte ayrı ayrı bütün memurların 2014 yılı maaşları :

Yılbaşının yaklaşmasıyla 2014 yılında memurların maaşının ne kadar olacağı konusu gündeme oturdu. işte 2014 yılında derece ve unvanlarına göre memur maaşları;

 Memur maaşlarında 2015 senesinde taban aylıkta brüt artış 175 lira, sosyal güvenlik primi ve vergi kesintisi kesilmesiyle net 125 lira olacak. Bu artış enflasyonla değişmeyecek. 2015 senesinde ise yüzde 3+3 artış geçerli olacak , artışlar enflasyona göre şekil alacak.

memur maaşları

DERECE VE UNVANLARINA GÖRE 2014 MEMUR MAAŞLARI ŞU ŞEKİLDE OLACAKTIR;

Ünvan: Müsteşar
Derece: 1/4
Temmuz 2013: 7.694
Ocak 2014: 7,819

Ünvan: Genel Müdür
Derece: 1/4
Temmuz 2013: 6,736
Ocak 2014: 6,861

Ünvan: Şube Müdürü (Üniversite)
Derece: 1/4
Temmuz 2013: 3.446
Ocak 2014: 3,571

Ünvan: Öğretmen
Derece: 1/4
Temmuz 2013: 2.469
Ocak 2014: 2.594

Ünvan:  Polis memuru
Derece:8/1
Temmuz 2013: 2.784
Ocak 2014: 2.909

Ünvan:  Uzman  Doktor
Derece: 1/4
Temmuz 2013: 4.043
Ocak 2014: 4.168

Ünvan:  Doktor
Derece:  7/1
Temmuz 2013: 3.310
Ocak 2014: 3.435

Ünvan:  Hemşire (Lise)
Derece:  11/3
Temmuz 2013: 2.233
Ocak 2014: 2.358

Ünvan:  Mühendis (Büro)
Derece: 1/4
Temmuz 2013: 3.522
Ocak 2014: 3.647

Ünvan: Profesör
Derece: 1/4
Temmuz 2013:  5.047
OCAK 2014: 5.172

Ünvan:Araştırma görevlisi
Derece: 7/1
Temmuz 2013: 2.484
OCAK 2014:2.609

Ünvan: Vaiz
Derece: 1/4
Temmuz 2013: 2.655
OCAK 2014: 2.780

Ünvan: Avukat
Derece: 1/4
Temmuz 2013: 4.001
OCAK 2014:4.126

Ünvan: Memur
Derece: 9/1
Temmuz 2013: 2.041
OCAK 2014: 2.166

Hakkında

Yabancı Dil Hazırlık Sınıfında Başarısız Olanlar Geçiş İşlemleri

ÖSYM Yabancı dil hazırlık sınıfında başarısız olanların geçiş işlemleri , Hazırlıkta başarısız olan öğrenciler dikkat!

Bu konuda ÖSYM şöyle bir açıklama yaptı;

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi, Dikey Geçiş Sınavı veya Yurtdışında Çalışanların Çocukları İçin Yükseköğretime Giriş Sınavı sonuçlarına bakılarak yapılan merkezi yerleştirme sonucunda yerleştirildikleri yükseköğretim programının zorunlu hazırlık sınıfından başarısız olan öğrencilerin, başvurmaları sonucunda hazırlık sınıfında başarısız oldukları programa eş Türkçe öğretim yapılan program, Türkçe öğretim yapılan eşdeğer program mevcut değil ise, başarısız oldukları programa eş programların birinci sınıflarına geçiş işlemleri tarafımızca gerçekleştirilecektir.

osymduyurueokul

Bu hak için başvurular, 23-30 Ekim 2013 tarihleri arasında kabul edilecektir.. Adaylar, Başvuru Kılavuzu ile Aday Başvuru Formuna ÖSYM’nin resmi internet sitesi olan  http://www.osym.gov.tr adresinden başvuru süresi geçmeden ulaşabilirler, buna başvurmak isteyen kişiler Aday Başvuru Formunu doldurarak eğitim gördükleri Üniversitelerine onaylatacaklardır. Başvuru Kılavuzunda adı geçen bankalara 10,00 TL yerleştirme ücreti yatıracaklar, ve yatırdıklarını onaylayan banka dekontu ve okullarınca onaylanmış Aday Başvuru Formu ile birlikte bir Başvuru Merkezine giderek elektronik ortamda başvuru işlemlerini tamamlayacaklardır. Başvuru merkezlerine de yine ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr resmi web adresinden ulaşabilirler. Başvuru Merkezleri, resmi iş günü ve resmi iş saatleri içinde başvuru kabul edebilmektedir. Yerleştirme ücreti daha Başvuru Merkezine gitmeden banka şubesine yatırılmalı aynı zamanda başvuru formu eğitim görülen üniversite tarafından onaylanmalı ve bu şekilde Başvuru Merkezleri başvurulmalıdır. Belgeleri eksik olanlar bu haktan yararlanamaz. Başvuru merkezi görevlisi adayın bilgilerini ve fotoğrafını elektronik ortama ekler ve bunu onaylayan  Başvuru Kayıt Bilgileri belgesini yazıcıdan çıkartmak suretiyle adaya takdim eder, adaylar bilgilerini tekrar kontrol etmelidir. Aday Başvuru Formları Başvuru Merkezlerine teslim edilecek ve Başvuru Merkezi tarafından bu belgeler ÖSYM’ye gönderilecektir. Adaylar başvuru merkezine bu hizmeti doğrultusunda 3,00 TL ücret ödeyeceklerdir. Başvurular 30 Ekim 2013  saat 17.00’de nihayete erecektir. Bu nedenle başvuracak adayların geç kalmamaları tavsiye edilir.