4 adımda kazançlı emlak yatırımı!

“Gayrimenkul, güvenli limandır” cümlesi, klişe olduğu kadar gerçeklik payı yüksek bir yorum olarak biliniyor. Birikimini emlak yatırımı yaparak değerlendiren kişiler, bir yandan kira geliri elde ederken, diğer yandan da özellikle doğru bölge seçimi yaptıkları takdirde kazançlarına kazanç katabiliyor. Peki yatırım amaçlı konut sahibi olacaklar nelere dikkat etmeli?

 

Emlak yatırımı yapacaklar için 4 tavsiye!

1) Yatırım amaçlı bir konut sahibi olacakların iyi karar vermesi gereken konuların başında evin finansmanı geliyor. Eğer yeni konut projelerinden birinci el bir daire almayı istiyorsanız, gayrimenkul geliştiricilerinin sunduğu ödeme seçenekleri ve kampanyaları detaylı olarak incelemelisiniz. Peşinat bedellerini ve faiz oranlarını, hâlihazırdaki bütçenize ve konutu kiraya verdiğinizde elde edeceğiniz kira bedelini karşılaştırmayı, iyi bir planlama çıkarmayı ihmal etmeyin.

 

 

2) Emlak yatırımı yapmayı düşündüğünüz bölge ile ilgili emlak pazarını yakından takip etmelisiniz. Satılık ve kiralık fiyat trendleri hakkında bilgi sahibi olmak için zaman ayırın.

3) İkinci el konut satın alacaksanız, önceliğiniz kentsel dönüşüm alanında yoğun faaliyet yaşanan bir ilçeye odaklanmak olmalı. Dairenizin bulunduğu bina kentsel dönüşüm kapsamında yenilendiğinde hızlı bir değer artışı yaşanacaktır.

4) Emlak yatırımı yapmak için satın aldığı konutu hemen kiraya vermek ve kısa süre içerisinde kira geliri elde etmek isteyenler ne yapmalı? En kısa sürede, en iyi fiyattan kiraya verilebilecek konutların ortak özelliği ulaşım avantajına sahip olmaları… Ulaşım kolaylığı kadar etkili olan bir başka özellik ise yakın çevresinde hastane, okul, park bulunması.

 

 

Kaynak: http://blog.zingat.com/4-adimda-kazancli-emlak-yatirimi/