2016 ofis dekorasyon fikirleri

Ofis tasarımları, çalışanları şaşırtmaya devam ediyor… Ofis içinde ağaçlar, dokunmatik masalar ya da kişiye özel kabinler… İşte 2016’nın birbirinden ilginç ofis tasarım trendleri!    


Tasarım teknolojiyle entegre oluyor

Bu yıl ofis tasarımı teknolojiyle entegre oluyor ve ortaya birbirinden ilginç ofis fikirleri çıkıyor. Air Change şarj modüllerini bu yıl daha çok göreceğiz. Hatta dev tablet olarak da adlandırılan dokunmatik masalar (touch table) ofislerde teknolojinin nimetlerini sunacak.

 

Sessiz, sakin kabinler 

Özel kabinler, yenilikçi çalışma alanlarında giderek daha da popüler oluyor. Çalışma alanlarındaki bu özel kabinler, gürültülü ortamlarda çalışamayanlar ya da özel telefon görüşmelerini herkese açık alanda yapmak istemeyenler için ideal. Ofislerdeki bireyselleşmenin de temsili olan bu kabinler, 2016’nın trendleri arasında.

 

Doğa ofis içine taşınıyor!

Son dönemde tasarımda doğaya dönüş kaçınılmaz oldu. İşlenmiş ahşap paneller, beton yer döşemeleri, canlı duvar bitkileri… 2016’da ofislerde doğallık yükselişe geçecek. Çalışma ortamlarında ağaçları ve doğa temalı aksesuarları sıklıkla göreceğiz.

 


Daha fazla cam duvarlar…

Bu yıl çalışanlarla aradaki duvarlar kalkıyor! Ofis içinde kullanılan cam duvarlar hem içeri daha fazla ışık girmesini sağlıyor hem de daha şeffaf bir görüntü sunuyor.

 


Amfitiyatro konferans salonları

Roma uygarlığında gösteriler için kullanılan amfitiyatrolar, günümüz ofis tasarımına ilham kaynağı oldu! Amfitiyatro tarzı konferans salonları, ofislerin vazgeçilmezlerinden olacak.

 

Önemli alanlar aydınlanıyor!

Bu yıl aydınlatma da doğala dönüyor! Çalışma alanlarında doğal, çalışanların isteklerine uygun, esnek aydınlatmalar ön plana çıkıyor.

 

Ofisler canlanıyor

Her yıl renk paletlerinde ufak da olsa değişimler yaşanıyor. 2016’da parlak renkli duvarlar, canlı tonlarda ofis mobilyalarıyla karşılaşacağız.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: http://blog.zingat.com/2016-ofis-dekorasyon-fikirleri/