Sinir sistemi Beyin hücrelerinin ölmesi ve sinir taşıyıcısı (nörotransmiter) üretiminin gerilemesi, tepkilerde yavaşlama ve tat alma ve işitme gibi duyu algılarının keskinliğinin azalmasıyla sonuçlanır, ama etkisi önemsiz düzeydedir.
Kardiyovasküler sistem Kas hücrelerinin yerini sıkar dokusu aldığından, kalp hafif büyür. Kalbin büyümesiyle de kalp fonksiyonundaki etkililik biraz azalır. Öte yandan, bir kalp hastalığı mevcut değilse, kalp fonksiyonlan çok yaşlı insanlarda bile çok iyi durumdadır.
Solunum sistemi Akciğerler esnekliğini biraz yitirir, daha az havayla dolabilir ya da hava tamamen verilemeyebilir ve öksürme refleksine etkin bir şekilde cevap veremez. Bu da yaşlılan, akciğer enfeksiyonlarına karşı daha korunmasız hale getirir.
Kas sistemi Kemik erimesi ya da osteoporoz adı verilen kemik dokusunun kaybı ilerler. Kas gücü ve yoğunluğu azalır. Güçlendirme egzersizleri/ Strength Trainin her iki durumu da düzeltmeye yardımcı olur.
Sindirim sistemi Sindirim enzimlerinin miktarı azalır, bu durum da vücut tarafından çok az vitamin ve besin emilir.
Bağışıklık sistemi Bağışıklık sisteminin en önemli hücreleri, özellikle de T hücreleri etkinliği azalmış olarak çakşır.
Üreme sistemi Menopoz döneminde kadınların yumurtalıkları estrojen ve progesteron üretimini durdurur, bu da doğurganlık yetisinin yitirilmesine neden olur. Ancak, adrenal bezler ve yağ hücreleri bir miktar (her kadında farklı miktarlarda) estrojen üretmeye devam eder. Erkeklerin de testosteron hormonu 65 ila 70 yaşından sonra sabit bir şekilde azalır (ancak erkekler ereksiyon olabilir, bir miktar sperm üretebilir ve çocuk sahibi olabilir).
İdrar sistemi Böbreklere giden kanın azalması, böbreklerin kandaki atık maddeleri ayıklayıp idrar oluşturma yeteneğini zayıflatır. Çoğu insanda böbreklerdeki bu hafif zayıflama ciddi hiçbir yan yetki yaratmaz. Çoğu insan yaşlandığı zaman daha sık idrara çıkma ihtiyacı duyar. Geceleyin bir veya iki kere tuvalete gitmek de buna dahildir. Ayrıca idrar yapma isteği daha ani olur. İdrar sızdırma ise yaşlanmanın doğal bir sonucu değildir.
Hormonal sistem Yaşlanmayla birlikte pek çok hormonun üretimi biraz azalır. Üreme organlarının dışında, diğerlerinin vücut üzerine bilinen önemli etkileri yoktur. Yine de, bilim göreceli olarak bu konu hakkında çok az bilgiye sahiptir.
Her vücut sistemi kendi zaman dilimine göre yaşlanır ve bu zaman dilimleri insandan insana çarpıcı bir biçimde farklılık gösterir. Yaşlanma vücudunuzda kaçınılmaz çanları çalmaya başlasa da, birkaç önemli önleyici tedbir alarak süreci yavaşlatabilirsiniz. Bu önlemler şöyle sıralanabilir: güneşe maruz kalmaktan kaçınmak, sigara içmemek, alkol tüketiminizi sınırlamak, dengeli ve sağlıklı beslenmek, egzersiz yapmak ve erken fark edilebilecek hastalıklar için tarama testleri yaptırmak.