Över neoplazları 1/1000 hamilelikte rastlanılırlar, çoğu ilk trimestirde tanınırlar. Bazıları uterus büyüklüğü ve abdominal duvarın gevşekliği bunların varlığını maskelemeyecek durumda olan erken doğum son devresine’ kadar anlaşılmayabilirler. Çoğu ovor neoplazmları kistiktir, solid tümörler oldukça nadirdirler. Sıklıkla sessizdirler tümör içine kanama, kist rüptürü veya pedikül torsionu gibi hamilelikte kesin olarak artan komplikas-yonları oluşmadıkça birkaç semptom verirler .
Hamilelikte en sık görülen kistik noplazmlar benign kistik teratomlar (yaklaşık %40’ı bu çeşittir), seroz ve musinoz kistadnomlar ve endometriel kistlerdir. En sık görülen solid tümör disgerminamadır. Malign ovor neoplazmaları nadiren hamileliği güçleştirirler, 15 20 bin gebelikte bir adet görülürler. Seroz ve musinoz kistadenokarsinomlar histolojik tiplerdir.
İlk trimestlerde bir düşük tehlikesinden dolayı gerçek bir neoplazmın cerrahi tedavisi, torsion, rüptür veya hemorajinin neden olduğu akut acil abdominal olay haricinde gebeliğinin dördüncü ayına kadar ertelenmelidir. Erken doğum sonu devrede bir neoplazm tanınırsa, enfeksiyon, hemoroji, rüptür ve torsion komplikasyonlarından kaçınmak için, mümkün olduğunca çabuk çıkarılmalıdır.