Laringeal ağlar, kistler, laringosel Laringeal ağlar genellikle gestasyonun 7 ile 10. Haftasında oluşan ve hava yolunda tam veya kısmî bir obstrüksiyon yapan epitel dokusu anomalileridir. Laringeal ağlar genellikle glottiste görülür. Bazen supra veya subglottik bölgelerde de olabilir. Sıklık yaklaşık 1:10000 olarak bildirilir.
Laringeal ağ semptomları genellikle doğumda vardır. Tam obstrüksiyona neden olan laringeal ağ doğumda iç çekiş ve ölüm ile sonlanır. Tam olmayan ağlar, stridor ve zayıf ağlama ile zorlu solunum belirti] erine yol açar. Asemptoma tik de olabilir. Kesin tanı direkt laringoskopi ile konur.
Obstrüksiyon yapan ağın perforasyonu, yaşam kurtarıcıdır. Parsiyel olan ağlar da kesilebilir ya da dilate edilebilir. Bu dilatasyon işlemi ile yeterli bir hava yolu sağlanana kadar trakeo stomi gerekebilir.
Nadir olarak larinkste müküs salgılayan ve epitel dokudan kaynaklanan kongenital kistler oluşabilir. Bu kistlerin lokalizasyonu genellikle supraglottiktir. Stridor, bazen stertor belirtileri vardır. Tedavi kistin basit aspirasyonu veya re zeksiyonudur. Laser de kullanılabilir.
Laringosel, larinks duvarında divertiküldür. Çok nadir olan bu oluşumlar solunum güçlüğüne yol açar.