Genel hatlarıyla fizyolojik görünüşümüzü geliştirmek gayeli yaptığımız rejimler, bir tek dış görünüm aracılığıyla değil temel olarak aşırı kiloların sıhhatimiz üstünde oluşturduğu negatif etkilerden korumak için mühimdir. Sıhhatli bir rejim ve verilen kiloların kalıcı olması için şahsınızı açlığa tutuklu faktörüz isabetli değil. Her gün katılması ihtiyaç duyulan vitamin, mineral, protein, yağ ve karbonhidratların istikametli kaynaklardan katılması, uzun soluklu ve kalıcı zayıflamanıza destek sunar. Yapacağınız rejimi belirledikten sonrasında iştah kesen besinler, bilhassa ilk haftalarda rejime bağlı kalabilmeniz bakımından size yardımcı meydana gelebilir.
İştah Az hale getiren Yiyecekler
Elma: Oldukça fazlaca yeme içme profesörü elma yemenin yararlarından bahsediyor. Elmanın iştahı bastırmasındaki tesiri ise lif ve “pektin” ismindeki nesne tarafınca varlıklı olmasından oluşuyor. Gıda lifi ve pektin ihtiva eden elma öğünler içinde tüketildiğinde tokluk hissiyatını uzatıyor ve öteki öğüne değin midenin kazınmasını engelliyor. Elma ek olarak kandaki glikozu düzenlemiş olduğu için fizyolojik aktiviteler esnasında gerekseme duyduğunuz enerjiyi sağlayabilir.
Salatalar: Yerli ve ecnebi rejim mütehassıslarının hazırladığı rejim listelerinde, bilhassa yeşil yapraklı sebzelere ne miktarda oldukca alan verildiğini ayrım etmişsinizdir. Yeşil yapraklı sebzeler aynı elma benzer biçimde kucak kucak gıda lifi ihtiva eder ve oldukca azca kalori alarak uzun vakit tok kalmanızı mümkün kılar. Muhtelif sebzelerden hazırlayacağınız büyük bir salata yaklaşık 200-250 kaloridir (yağsız) ve iştahınızı bastırmak için vitamin, mineral yönünden çok mükemmel bir alternatiftir.
Yulaf Ezmesi: Yulaf ezmesi aheste sindirilen bir karbonhidrat olduğu için uzun devam eden tokluk hissiyatı mümkün kılar ve iştahınızı keser. Glisemik endeksi çok düşüktür sadece gıda kıymeti düşük değildir. Mideniz kazındığında bir kase yulaf ezmesi yiyecek öteki öğüne değin sizi tok tutacaktır.
Yeşil Çay: Oldukca acıkırsanız ve bir sonraki öğüne değin amma vakit var ise bir fincan yeşil çay içerek iştahınızı bastırabilirsiniz. Yeşil çay acıkmanıza yol açan hormonların salınımını baskılayarak tokluk hissiyatı mümkün kılar.
Acı Biber: Acı biberin iştahı bastırma üstünde doğrudan bir tesiri yoktur yalnızca acı biberli besinler, yiyecek esnasında fazlaca azca yemenizi ve daha fazla su içmenizi sağlayabilir. Anca masadan daha da azca kalori alarak ve su sebebiyle tok hissederek kalkabilirsiniz.
Protein: Protein, karbonhidratın gövde tarafınca işlenmesini yavaşlatarak tokluk hissiyatını uzatır. Balık, deniz mahsulleri, tavuk ve yumurta benzer biçimde iyi protein kaynakları iştahın daha fazla uzun vakit kapalı kalmasını mümkün kılar.
Yağ: Rejim esnasında yağ kullanımı her ne miktarda popüler olmasa da muayyen bir derece yağ vucut için gerekiyordur. Burada dikkatli olunması ihtiyaç duyulan nokta, yağın hangi kaynaklardan alınacağıdır. Öğünler içinde hem sizi tok tutacak aynı zamanda sıhhatli bir yağ deposu olarak bir avuç fındık, ceviz, 4-5 zeytin, ay çekirdeği tüketebilirsiniz.
İştah Kesen Öteki Tavsiyeler
Sık Öğünler: Yiyecekleri ağır öğünler yerine ufak öğünler benzer biçimde sıkça yemeniz, yiyecek aralarında yaşanmış olan iştah yükselmesini önleyecektir. 3 anne öğünü 6 yarım öğüne bölerek tüketebilirsiniz. Bu öğünlerde yağlı atıştırmalıklar yerine elma ve salata şeklinde hem sıhhatli bununla beraber düşük kalorili besinleri kullanmak kalori alımını denetim aşağısında tutmanızı elde edecektir.
Uyku: Uykunuzu tamamen almazsanız gün içerisinde enerjinizin seviyesinin düştüğü zamanlarda iştahınız çoğalabilir. Uyku kalorilerden hür olarak enerji alabileceğiniz öteki bir kaynak olduğu için her gün tavsiye edilen değin uyuyun.
Su: Bedenin susuz kalması çoğu zaman açlık hissiyatı ile karıştırılır. Yalnız su içerek iştahınızı bastırabilecekken şahsınızı yiyecek yiyecek mecburiyetinde hissedebilirsiniz. Bir şeyler atıştırmaya başlamadan ilkin büyük bir fincan su içip 20 dk. iyileşmesini bekleyin. Şayet açlık hissiyatı susuzluk yüzünden oluştuysa bu vakit zarfında iştahınız azalacaktır.