Halsizliğe İyi Gelen Yiyecekler

Dermansızlık, psikolojik yahut fizyolojik bitkinlik ile karakterize düşük enerji durumudur. Uyku tahribatları, uzun soluklu bunalım yahut grip şeklinde rahatsızlıklarda ait olmak suretiyle halsizliğin oldukça fazlaca değişik sebebi meydana gelebilir. Gün boyunca tükettiğimiz besinler bedenimiz tarafınca işlenerek günlük faaliyetlerin yerine getirilebilmesi için ihtiyaç duyulan enerjiye dönüştürülür. Kifayetsiz yeme içme ise bu enerjinin tamamen sağlanamamasına ve bitkinliğe neden olabilir. Istikametli besinleri yiyerek enerjinizi çoğaltabilir ve halsizlikten kurtulabilirsiniz.
Bitkinliğe İyi Gelen Besinler

Protein: Protein kaslar için ihtiyaç duyulan enerjinin anne deposudur. Yüksek protein ihtiva eden ve “tirozin” yönünden varlıklı besinler norepinefrin ve dopamin imalatını çoğaltarak motive etmek ve akıllılık mümkün kılar. Yalnızca sığır eti ve yumurta benzer biçimde protein kaynaklarının sık kullanımı fena kolesterol düzeylerini yükseltebileceğinden, faydadan oldukca tahribat verebilir. Bunun yerine protein deposu olarak derisiz tavuk eti, fasulye şeklinde farklı gıdaları kullanabilirsiniz.

Yoğurt: Sindirimi rahat olan yoğurt mükemmel bir protein deposu olmasının yanında sindirimi kolay hale getiren “iyi” bakteriler olan probiyotik tarafından da varlıklıdır. Muafiyet sistemini kuvvetlendirirken süreğen dermansızlığa iyi gelebilir.

Karmaşık Karbonhidratlar: Karmaşık karbonhidratlar bedenin başlıca enerji deposudur. Kafi oranda enerji için nişastalı yiyecekler, sebze ve meyve, kepekli tahıllar tüketebilirsiniz. Karbonhidratlar bilhassa fizyolojik aktiviteler esnasında kasların glikojeni tekrar sentezlemesine tesir ayrılarak halsizliği geciktirir. Ek olarak uyku alışmışlıklarını tertip eden ve ruh vaziyetini geliştiren serotonin tarafından varlıklı olan karmaşa karbonhidrat ihtiva eden yiyecekler kan şekeri seviyesinin korunmasına da destek verir.

Su: Su teknik olarak “besinler” kategorisinde alan almasa da enerji ve süreğen yorgunlukla savaşınızda en büyük yardımcınızdır. Bitkinlik bedenin susuz kaldığının anne göstergesidir. Gün boyunca hiçbir fizyolojik aktivitede bulunmasanız dahi terleme kanalıyla su kaybedersiniz. Bu suyu yerine geçirmek için 8 fincan su tüketmeye ihtimam gösterin. Mütevazı suyun haricinde kafein ihtiva etmeyen nebat çayları, meyve suları ve elektrolit ilavesi elde eden sporcu içeceklerinden (fizyolojik aktiviteler esnasında) yararlanabilirsiniz.

Demir: Demir yetersizliği anemisinin emareleri içinde süreğen bitkinlik yer almaktadır. Bazı zamanlar demir yetersizliği kifayetsiz yeme içme kararı geçici olarak da yaşanabilir. Demir noksanlığında kandaki O2 azalarak organlara O2 akışı sekteye uğrar ve bunun sonunda dermansızlık ortaya çıkar. Demir aracılığıyla varlıklı et, balık ve yeşil yapraklı sebzeler tüketerek bunu önleyebilirsiniz.
Dermansızlık İçin Yeme içme Tavsiyeleri

Her sabah ne olursa olsun sabah yemeği edin ve sabah yemeği listenizde karmaşa karbonhidratlar ihtiva eden yulaf ezmesi şeklinde besinler tüketin. İçecek olarak bir fincan yeni sıkılmış turunçgil suyu yudumlayabilirsiniz. B ve C vitaminlerinin bu alaşım size gün boyunca gereksinim duyacağınız enerjinin büyük bir bölümünü elde edecektir.

İşlenmiş, fast-food besinlerden kaçının. Bu şekil besinlerin gıda değerleri genel anlamda düşüktür ve kof kalori kaynakları olarak değerlendirilirler. Ek olarak kan şekerinde dalgalanmalara sebep olarak ani bitkinlik ve bitkinliğe yol açabilirler.

Öğle yemeklerinde kesinlikle protein ihtiva eden bir gıda tüketin. Bu saatlerde alınacak protein günün geri kalanında daha da sıhhatli olmanızı elde edecektir. Tavuk eti, balık, fasulye benzer biçimde protein kaynaklarını kullanabilirsiniz.

Kahve içmek geçici bir enerji verebilir yalnızca kafein tesirini kaybettikten sonraki dermansızlık daha da şiddetli olacağından kafein tüketimini denetim aşağısında tutun.