Hacim yüklenmesi prerenal azotemi ve oliguriyi başlatabilir. İdrarın incelenmesi düşük sodyum ve yüksek potasyum konsantrasyonunu gösterir ki, bu sodyumun tubuler reabsorbsiyonuna bağlıdır.
Hacim yüklenmesinin tedavisi ciddiyetine göredir. Orta derecede yüklenmede sodyum kısıtlanması yeterli olabilir. Hiponatremi var ise suyu da kısıtlamak gerekir. Diüretikler ağır hacim yüklenmesi için kullanılmaktadır. Kalp yetmezliği durumunda digital verilmelidir.
Uygunsuz antidiüretik hormon salınımı (yanıklar, bazı kanserler ve kafa travmalarında olur) hiponatremi, konsantre idrar, artmış idrar sodyum konsantrasyonu ve normal veya orta derecede genişlemiş hücre dışı sıvı hacmi ile karakterize bir sendrom oluşturur. Serum sodyum konsantrasyonu 110 meq/L altına düşebilir ki bu da konfüzyon ve letarjiye sebep olur. Birçok olguda sadece su alımının kısıtlanması anormalliği düzeltmek için yeterlidir. Gereğinde etkin bir diüretik (örneğin, furosemid) verilmeli ve idrar çıkarma hızına eşit hızla izotonik sodyum klorür infüzyonu düzeltir.