Evinizi yenilemenin 4 kolay yolu

Küçük bütçelerle evinizi yenilemek sandığınızdan çok daha kolay. İşte evinizi yepyeni görünüme kavuşturacak 4 yol…   

1) Evinizde değişiklik istediğiniz odadaki tüm aksesuarları ortadan kaldırarak işe başlayın. Böylece odaya taze bir gözle bakma şansı yakalarsınız. Aksesuarlar içinde vazgeçemediğiniz üç tanesini seçip, onlarla uyumlu yeni birkaç aksesuar eklemenin zamanı.


2) Mobilyalarınızın yerini değiştirip, yeni yerleşim seçenekleri denemekten bıkmayın. Gerekirse birkaç eşyanızı evin başka bir bölümüne taşımayı göze almayı unutmayın.

3) Sulama dışında fazla bakım gerektirmeyecek saksı çiçekleri ya da dekoratif yapay çiçekler odanın havasını değiştirecektir. 

4) Koltuğunuza yeni bir örtü, yastıklarınıza farklı renkte yeni kılıflar alın. Ya da renkli şalları oda dekorasyonunda öne çıkarın.

Kaynak: http://blog.zingat.com/evinizi-yenilemenin-4-kolay-yolu/

Ev alanları bekleyen 5 ek masraf!

Ev almaya karar verdiğinizde sizi bekleyen masrafları biliyor musunuz? Hayalinizdeki evi buldunuz, satın alma işlemlerini gerçekleştirdiğinizde çıkacak masrafları önceden öğrenip önlem almakta fayda var. Ev sahibi olduktan sonra çıkacak ilk 5 masrafı sizin için derledik. 

 

Eşyalı ev almanın avantajları!

 

1) Tapu Harcı

Ev bedelinin binde 2’si oranında hesaplanan tapu harcını, hem alıcı hem de satıcı ödemeli… Bu ücrete çeşitli katsayılar kullanılarak hesaplanan döner sermaye bedeli de ekleniyor.

 

2) Çevre Temizlik Vergisi

Çevre Temizlik Vergisi, su tüketim miktarı esas alınarak belirleniyor. Hesaplanan “Çevre Temizlik Vergisi” konutlar için su faturasıyla birlikte tahsil ediliyor. Mülkün satın alındığı tarihte hesaplanmaya başlanıyor.

 

3) Gelir Vergisi

Konutun satış bedeli ile maliyet bedeli arasındaki fark “değer artış kazancı” olarak vergilendiriliyor.

 

4) Katma Değer Vergisi

İnşaattan alınan konutlarda net alanın 150 metrekareye kadar olması halinde yüzde 1, 150 metrekareyi aşması durumunda ise yüzde 18 KDV uygulanıyor. Bu uygulama ikinci el evlerin alım satım işlemlerinde geçerli değil…

 

5) Kira Vergisi

Gelir Vergisi Kanunu gereği, konutların kiraya verilmesinden elde edilen gelirler “gayrimenkul sermaye iradı” olarak adlandırılıyor ve bazı koşullarda gelir vergisine tâbi tutuluyor.

 

Kaynak: http://blog.zingat.com/ev-alanlari-bekleyen-5-ek-masraf/

Ev satarken söylememeniz gereken 4 şey!

İlk kez ev sahibi olmak için arayışa girenler, yeni bir ev satın almak isteyenler hayatlarının önemli kararlarından birini vermek üzere olan kişilerdir. Bu süreç ev sahibi olacaklar için oldukça yoğun ve karar vermenin güç olduğu bir dönemdir.

 

 

Emlakta güven ev satışını etkiliyor
Haliyle, ev alacak kişiler tüm bu aşamalar boyunca gayrimenkul danışmanlarına güven duymak ister. “Güven” ev arayışındaki süreçte ortak bir duygudur… Aynı şekilde, gayrimenkul danışmanları da satılık ev ile ilgili potansiyel alıcılarla güven odaklı bir iletişim kurmaya önem verir.
Gayrimenkul danışmanları için ev satın alacak olan kişilere, yani müşterilerine doğru ve net bilgiler vermek satış hedeflerinin de üstünde bir başarı sağlar.

 

 

İşte tam da bu noktada, yani güven duygusu üzerine kurulu bir iletişimde, gayrimenkul danışmanlarının satılık ev ilanı ile ilgilenen kişilere karşı asla söylememesi gereken 4 şey:

evsatmak.2

1) “Bu civarda bu fiyata böyle bir ev bulamazsınız!”

• “Bu civarda bu fiyata böyle bir evi bulamazsınız!” gibi cümleler kurmaktan her zaman kaçının!
• Eğer “acil satılık ev” söz konusu değilse, yani gerçekten değerinin çok altında satılmıyorsa fiyat üzerinden karşılaştırma yapmamaya çalışın.
• Artık alıcılar satın alacakları evin değerini kolayca hesaplayabiliyor. Zingat.com Evimin Değeri uygulamasına il/ilçe/mahalle, oda sayısı, kat ve metrekare bilgilerini girerek evin gerçek değerini bulmak çok kolay!
Bölgedeki ev fiyatları birbiriyle benzer fiyatlarda olacağından yanıltıcı bilgi vermemeye çalışın.

 

 

2) “Masrafsız ev” demeden önce iki kez düşünün!
• Eğer ikinci el ev satıyorsanız, satışı hızlandırmak için küçük beyaz yalanlar söylemek o an için cazip gelebilir. Ancak bu söyledikleriniz sonrasında başınızı ağrıtabilir.
• Özellikle ikinci el ev satarken, gerçekten masrafsız ise bunu dile getirin.

 

3) Gerçekten “metroya 2 dakika” mı?
• Ev satarken yaşanan yanılgılardan biri de bölgenin ulaşım akslarıyla ilgili verilen bilgilerdir.
• Evi anlatırken yanıltıcı bilgiler vermekten kaçının.
• Ev satın almak isteyenlere ulaşım aksıyla ilgili mümkün olduğunca doğru ve net bilgiler vermeye çalışın.

 

 

4) Komisyon konusunda net olun
• Ev satın almaya karar verilmişse ve size komisyonla ilgili bir soru sorulursa bunu net bir şekilde cevaplayın.
• Gayrimenkul danışmanı komisyon ücreti alıcı ve satıcıdan satılan gayrimenkul fiyatının yüzde 3’ü şeklinde olmalıdır.
• Ev satın almak isteyen kişileri de bu şekilde bilgilendirebilir ya da iki taraf anlaşarak uygun bir miktar belirleyebilirsiniz.

 

Kaynak: http://blog.zingat.com/ev-satarken-soylememeniz-gereken-4-sey/