Yabancılar Türkiye’de 1+1 daireleri alıyor

Yabancı yatırımcının Türkiye’de gayrimenkul yatırımı devam ediyor. Yabancılar markalı yeni konut projelerinde tercihlerini 1+1 dairelerden yana kullandı. Konut tiplerine göre yabancıların en az ilgi gösterdikleri ise 3+1 daireler.

 

 

1+1 daireleri 2+1’ler takip ediyor
Türkiye İş Bankası desteğiyle hazırlanan REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi 2016 Ekim ayı sonuçlarına göre Türkiye’de gayrimenkul satın alan yabancı yatırımcıların tercih ettiği konut tiplerine göre 2016 yılı Ekim ayına ait yüzdesel dağılım şöyle oldu:

1+1 daire: Yüzde 56

2+1 daire: Yüzde 22

3+1 daire: Yüzde 6

4+1 daire: Yüzde 17

7.reidin.yabancilar.2

 

Yabancı yatırımcı analizi
Bu yıl Ekim ayında markalı konut projeleri kapsamında gerçekleştirilen satışların yüzde 11’i yabancı yatırımcılara yapıldı. Yabancılara yapılan konut satışı, son 6 ayda ortalama yüzde 20 seviyesine ulaştı.

7.reidin.yabancilar.1

Yabancılara Ekim ayında gerçekleştirilen yüzde 11’lik konut satışı, 2016 yılının en düşük oranı oldu. Yılın ilk 10 ayına bakıldığında yabancılara konut satışı en yüksek Ağustos ayında gerçekleşmişti. 2016 yılının Ağustos ayında yabancıların markalı konut projelerindeki satış oranı yüzde 25’e ulaşmıştı.

 

 

En çok İstanbul’da yatırım yapıyorlar
İstanbul’daki markalı konut projelerinin alıcısı olan yabancı yatırımcılar İstanbul başta olmak üzere en çok Antalya, Bursa, Yalova, Ankara ve Aydın’ı tercih ediyor.
Türkiye’de en çok gayrimenkul satın alanlar arasında Irak, Kuveyt, Suudi Arabistan, Afganistan ve Rusya Federasyonu vatandaşları ilk sıralarda yer alıyor.

Yabancılar en fazla 30 hektar taşınmaz satın alabiliyor
Türkiye’de gayrimenkul sahibi olabilmesi için ikamet izni alma şartı aranmayan yabancı uyruklu kişiler, Türkiye’de en fazla 30 hektar taşınmaz satın alabiliyor ve sınırlı ayni hak edinebiliyor. Gayrimenkul sahibi olduğu ilçenin yüzölçümünün en çok yüzde 10’una kadar taşınmaz edinebilen yabancılar, askeri yasak alanlar başta olmak üzere güvenlik bölgelerinde taşınmaz alamıyor ve izin almadıkça kiralama yapamıyor.

zingat bitmiş hali

 

Projeye iki yılda onay almak zorunlu; tapu almak ortalama iki ay sürüyor
Yabancıların arsa, tarla gibi üzerinde yapı bulunmayan bir taşınmaz satın aldıklarında, söz konusu arazide geliştireceği projeyi iki yıl içerisinde ilgili bakanlığa onaya sunması gerekiyor. Yürürlükte bulunan mevzuat uyarınca, taşınmaz mülkiyetinin devri tapu müdürlüklerinde imzalanacak resmi senet ve tescille mümkün olurken, gayrimenkul satın alan yabancıyı tapuda ortalama bir ile iki ay arasında bir zaman dilimini kapsayacak işlemler süreci bekliyor.

 

Harç ve vergilerde vatandaş farkı gözetilmiyor
Gayrimenkul sahibi veya yetkili temsilcisinin, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’ne ön başvurusuyla başlayan tapu işlemlerinde ödenmesi zorunlu olan harç ve vergilerde yabancılarla T.C. vatandaşları arasında bir farklılık gözetilmiyor. Alım-satım işlemlerinde taşınmaz malın bedelinin yüzde 2’si oranında harç alınıyor. Ayrıca döner sermaye ücreti tahsil edilmiyor.

Kaynak: http://blog.zingat.com/yabancilar-turkiyede-11-daire-aliyor/

Amerikan mutfaklar hakkında bilmeniz gereken 5 şey

Markalı konut projelerin özellikle 1+0, 1+1 ve 2+1 dairelerinde sıkça karşımıza çıkmaya başlayan Amerikan mutfak ne demek?

 

 

Amerikan mutfaklar hakkında 5 kısa bilgi
1) İlk kez Amerika’da kullanılması nedeniyle “Amerikan mutfak” adını alan tarz daha çok “açık mutfak” olarak da biliniyor.
2) Az odalı konutlarda, özellikle yaşam alanıyla mutfağın birbirine entegre edildiği bu mutfaklar modern görünümleriyle de ilgi çekiyor.

 

 

3) Kullanımı son yıllarda yaygınlaşan Amerikan mutfaklar için dekorasyon önerileri de yepyeni fikirleri beraberinde getiriyor.
4) Modern görünüme sahip Amerikan mutfaklar, yaşam alanlarına daha ferah bir atmosfer katıyor.
5) Diğer yandan yemek kokusunun açık mutfakla iç içe olan salonda hissedilmesi anlamına da gelebiliyor. Bu gibi dezavantajları ortadan kaldırmak için iyi bir havalandırma sistemine özen göstermek gerekiyor.

Kaynak: http://blog.zingat.com/amerikan-mutfaklar-hakkinda-bilmeniz-gereken-5-sey/

Stüdyo daire nedir?

Stüdyo daire, özellikle metropollerde gençler tarafından sıkça tercih ediliyor. Bu daireler 1+0 ve 1+1 olmak üzere ikiye ayrılıyor. 1+0 daireler içinde salon ve banyo dışında ayrı bir alan bulunmaz. Salonun içinde bir Amerikan mutfak yer alır. 1+1 daireler ise bir oda ve bir salondan oluşur. Bu dairelerde de salon içinde Amerikan mutfak bulunur. 1+1 dairelerin metrekareleri 35 ila 77 metrekare arasında değişir.

 

 

Satılık 1+1 daire projeleri!

 

Stüdyo daire fiyatları

Bu tip daireler daha fazla ışık alabilmesi için ağırlıklı olarak binaların en üst katlarında yer alır. Bu tür daireler her bir metrekarenin fonksiyonel kullanılmasını sağlar. Özellikle tek yaşayanlar, öğrenciler ve gençler için uygun olan daireler home ofis çalışanlar için de uygundur.Stüdyo daire fatura, temizlik gibi giderler düşünüldüğünde oldukça ekonomik bir yaşam tarzı sunar. Aynı zamanda bu tip daireler portatif eşyalarla kısa sürede dekore edilebilir. Taşınmak istenildiğinde de kolayca taşınma imkân sunar. Stüdyo daire iyi bir yatırım aracıdır. Satılık stüdyo daire ya da kiralık stüdyo daire metrekare hesabıyla büyük avantaj sağlar. Birçok markalı projede yer alan bu tip dairelerde fiyatlar lokasyon ve projeye göre farklılık gösteriyor. En uygun satılık stüdyo daire fiyatları için tıklayın!

 

Satılık stüdyo daireler!

 

 

1+1 daire dekorasyon fikirleri

Bu dairelerde metrekarenin küçük olması etkili bir dekorasyon için engel değil. Bu tür dairelerde dolap kısımlarının kullanışlı olması gerekir ve hacmi de kullanım kolaylığı açısından geniş olmalı. İç mimarisinin ferah dizayn edilmesi gerekiyor çünkü metrekarenin nasıl değerlendirildiği stüdyo dairelerde en can alıcı konu. Burada da kat yüksekliğini sorgulayabilirsiniz. Daireniz, eşyalarınızı düzenli bir şekilde dizayn edebilecek alana sahip olmalı. Bu dairelerin diğerlerine oranla daha fazla priz olmasına dikkat edin aksi takdirde evinizde uzatma kablolarının karışıklık çıkaracaktır. Aynı zamanda televizyon ve diğer teknolojik aletlerin konulacağı yerlerin priz konumları da uygun olmalı. Özellikle home ofis olarak kullanmayı düşünüyorsanız, ilk bakmanız gereken detaylar olduğunu unutmayın.

Kaynak: http://blog.zingat.com/studyo-daire-nedir/