İstanbul’un paylaşımlı ofisleri nerede?

İş dünyasındaki yeni arayışlara sunulan farklı çözümlerden biri de paylaşımlı ofisler… Dünyada sıklıkla kullanılan paylaşımlı ofisler son yıllarda Türkiye’de de popüler. 

 

Paylaşımlı ofis nedir?

Paylaşımlı ofisler (coworking), daha verimli ve ekonomik bir çalışma yaşamı için tüm altyapı ve servis hizmetlerini içeren ofisler olarak biliniyor. Özel ofis açmak için yeterli bütçesi olmayan şirket veya genç girişimciler de paylaşımlı ofisleri tercih ediyor. Paylaşımlı ofislerin avantajlarının başında diğer girişimcilerle iletişim olanağı ve çevre edinme imkânı sunması geliyor.

 

Paylaşımlı ofiste neler paylaşılıyor?

İster kendinize bir masa ister ekibinize bir oda kiralayabiliyorsunuz. Paylaşım ofislerde sadece kiralama bedeli ödeniyor.

Kiralama bedeline neler dahil? Ofisin temizliği, ofis boy hizmeti, sekreterlik hizmeti, ofis ekipmanları, internet, toplantı odaları kullanma olanağı, sınırsız kahve ve çay…

 

İstanbul’un paylaşımlı ofisleri nerede?

Paylaşımlı ofislerin öncüsü İstanbul oldu. İstanbul’dan diğer büyükşehirlere de bu trendin yansıması bekleniyor. Her paylaşımlı ofisin farklı üyelik koşulları bulunuyor.

 

Kolektif House

İlk şubesini 4. Levent Sanayi’de açan Kolektif House şimdi Şişhane’deki Nejat Eczacıbaşı Binası’nda… 14 özel ofis, 22 paylaşımlı açık masadan oluşuyor. Kolektif House iş saatleri dışında nefes eğitiminden konserlere, panellerden pazartesi sendromuna meydan okuyan kahvaltılara kadar farklı etkinlikler de sunuyor.

 

Yazane

Yazane, Karaköy’de hizmet veriyor. Paylaşımlı ofis tercihini Yazane’den yana kullananları ses geçirmeyen telefon kulübeleri, kilitli dolaplar, günün her saati çay ve kahve ikramı da bekliyor. Boğaz manzarasıyla da ilgi gören Yazane’de dört farklı kullanım seçeneğine göre saatlik, günlük, haftalık, aylık ve yıllık üyelik var.

 

Komünite

Komünite, Kadıköy’de 250 metrekarelik bir ofis alanına sahip. Atmosferi ve müşteri portresiyle çoğunlukla yaratıcı insanları ağırlıyor.

Kaynak: http://blog.zingat.com/istanbulun-paylasimli-ofisleri-nerede/

İstanbul’da 10 yılda ev fiyatları ne kadar arttı?

İstanbul, gayrimenkul yatırımı denildiğinde ilk akla gelen şehirlerden biri şüphesiz. Son zamanlarda hızlanan kentsel dönüşüm çalışmaları ve markalı konut projeleri İstanbul için söylenen “taşı toprağı altın” yorumunu daha da güçlendiriyor. Yabancıların artan ilgisi, Türkiye’de dövizden sonra en çok kazandıran yatırım aracının gayrimenkul oluşu gibi etkenler İstanbul’un değerine değer katıyor. 

 

En çok kazandıran Kadıköy

Peki son 10 yılda, İstanbul’da ilçe ilçe konut fiyatlarında nasıl bir artış yaşandı? Bu sorunun yanıtı bulmak için Eylül 2005’ten Eylül 2015’e kadar değişen fiyatlara göz atmak yeterli. 

REIDIN Türkiye verileri ve  zingat Bölge Raporu’na göre, İstanbul’da son 10 yılda konut fiyatı en çok yükselişe geçen ilçeler Kadıköy, Ümraniye, Kartal, Sarıyer ve Şişli. Bu ilçeleri Üsküdar, Beşiktaş, Başakşehir, Çekmeköy ve Beyoğlu takip ediyor.

 

Daire fiyatları ne kadar oldu?

Yüzde 243’lük değişimle İstanbul’da son 10 yılın birincisi olan Kadıköy’de, 2005 yılında fiyatı 211 bin 500 lira olan bir daire, bugün 725 bin lira değerinde. Ümraniye’de ise 10 yıl önce 125 bin 625 liradan satın alınan bir daire, bugün yüzde 181’lik artışla 353 bin 500 lira oldu. Yine 2005 yılında 114 bin 750 liraya Kartal’da alınan bir evin bugünkü değeri 312 bin 250 lirayı bulmuş durumda. Bu, yüzde 172’lik bir artış anlamına geliyor.  

 

10 yıl önce, 10 yıl sonra

Eylül 2005-Eylül 2015 tarihleri arasında 125 metrekarelik dairelerin bulundukları ilçelere göre fiyatları nasıl değişti? İşte ilçelere göre TL/metrekare üzerinden 10 yılda yaşanan fiyat artışları:  

 

Kaynak: http://blog.zingat.com/istanbulda-10-yilda-ev-fiyatlari-ne-kadar-artti/

Kadıköy’de 15 kat sınırı fiyatları yükseltecek

Kentsel dönüşüm projelerinin yoğun şekilde devam ettiği Kadıköy ile ilgili İBB Meclisi’nin geçtiğimiz şubat ayında aldığı karar ses getirmişti. Peki Kadıköy’de yeni binalara 15 kat sınırının getirilmesi ilçenin konut fiyatlarını nasıl etkileyecek?

 

Kadıköy’deki en yeni konut projeleri!

Kadıköy’de hem İstanbul’un hem de ilçenin siluetinin olumsuz etkilenmemesi amacıyla 15 kat sınırı getirildi. Keller Williams Cadde Bölge Müdürlüğü tarafından bu gelişmeyle ilgili yapılan değerlendirmede, kat sınırı kararının Kadıköy’deki konutlarda fiyat artışını beraberinde getireceği ifade edildi. 

 

“Kat sahipleri arasında problemler doğabilir”

Keller Williams Cadde Danışmanı İnşaat Mühendisi Zafer Köksal şunları söyledi:

“Bölgede yüksekliği fazla olan ve kentsel dönüşümle yenilenmesi gereken 12-13 katlı yapıların hak sahiplerinin yaşanabilecek mağduriyetlerinin giderilmesi açısından tekrar üzerinden düşünülmesi gereken bir konu olduğunu görüşündeyim. Halihazırda mevcut ve deprem riski taşıyan yüksek katlı binaların yenilenmesi, alınan bu kararla neredeyse imkânsız hale geliyor. 15 kata yakın ya da daha yüksek yüzlerce bina kendi kaderlerine terk edilecek veya kentsel dönüşümle yenilenen binaların taban alanları geniş tutulacak.”

 

İstanbul’da en çok Kadıköylüler taşınıyor!

 

Bu durumun daireler arasında şerefiye farklarının ortaya çıkmasına ve kat sahiplerinin arasında problem yaşanmasına zemin hazırlayacağına dikkat çeken Zafer Köksal, “Şehrin siluetine zarar vermemesi açısından sahil bölgesine getirilen kat sınırlamasın yerinde bir karar olarak değerlendiriyorum. Fakat bu detayların yeniden gözden geçirilerek kentsel dönüşüme gidecek yüksek katlı mevcut binaların mağduriyeti ortadan kaldıracak bir çözüm getirilmesi gerektiğini düşünüyorum.” diye konuştu.

 

“Müteahhitler tedirgin”

Keller Williams Cadde Danışmanı İnşaat Mühendisi Zafer Köksal, kat sınırlaması kararının birçok proje sahibini tedirgin ettiğini belirtti ve sözlerine şu yorumu ekledi: “İşbirliği içerisinde olduğumuz proje geliştiricileri alınan bu kararı kent estetiği açısından doğru buluyor ve destekliyor. Ancak diğer yandan, yüksek katlı binaları yenilemek isteyen müteahhitler bu karar karşısında büyük sıkıntı yaşıyor. Aldığımız görüşler müteahhitlerin teklif vermekte tedirgin oldukları yönünde. Bina taban alanlarının tamamının kullanılması yaşanabilecek bu sorunun çözümlemek için yeterli değil.”

Kaynak: http://blog.zingat.com/kadikoyde-15-kat-siniri-fiyatlari-yukseltecek/