Bütün Bitkilerden Hazırlanan Yara Merhemleri

Yara Tozu

*25 gr altınmühür kökü,
*25 gr usnea,
*25 gr ekinaka kökü veya tohumu ,
*25 gr okaliptüs yaprağı ,
*25 gr ardıç yaprağı.

Hazırlanışı:
1. Bütün bitkileri olabildiğince ince toz haline getirin. Ben genellikle havanla başlayıp kahve değirmeni ile devam ederim.
2. Bitkiler toz haline geldikten sonra ince bir elekten eleyin.
3. Bu tozu dondurucuda veya güneş ışığından uzakta çok iyi kapanan bir kapta saklayın. Bitki tozları iyi korunmazlarsa güçlerini oldukça çabuk kaybederler. En azından, bu karışım donmuş halde değilse 6 ayda bir yenilenmelidir; donmuş halde ise, en az yılda bir yenilenmelidir.

Kullanım: Toza ihtiyaç olduğunda, ıslak yaraların üzerine bol bol serpin. Kanamayı durduracak, enfeksiyonu önleyecek ve hücre bağlanmasını uyaracaktır. Enfekte, sızan, iltihap dolu yaralar açılmalı ve temizlenmelidir ve gerek duyuldukça toz yaranın üzerine bol bol serpilmelidir. Yara bir defa temiz olarak iyileşmeye başladığında müdahale edilmemelidir.Örneğin kaşınmamalı veya tekrar açılmaya çalışılmamalıdır; sadece gerektikçe daha fazla yara tozu serpilmelidir.

Bu ayni formül atlet ayağı mantar hastalıklarında ayakların üzerine veya ayakkabıların içine ve çoraplara serpilebilir.

Bitkisel İlaçlar Neden Ümit Vaadediyor

Bakterilerin doğası gereği, yeni antibiyotiklerin problemi erteleyeceklerini tahmin etmek yanlış olmaz; zaman için de bakteriler onlara karşı dirençli hale geleceklerdir. Böylece,bu probleme antibiyotikler yerine bitkisel ilaçlar ile çözüm aramak büyük ümitler vaadetmektedir, çünkü bitkiler antibiyotiklerden çok daha karmaşık bir kimyasal yapıya sahiptirler. Örneğin, sarımsağın 33 sülfür birleşiği, 17 amino asit ve bir düzine diğer birleşiklere sahip olduğu gösterilmiştir. Bunun aksine, farmosötikler sadece bir tek birleşikten meydana gelmişlerdir.

Penisilin penisilindir, tetrasiklin tetrasiklindir. Aslında farmosötik antibiyotikler basit maddelerdir, karışık değildirler ve bu yüzden bakteriler onların etkilerini nasıl dönüştüreceklerini çok kolaylıkla anlayabilmektedirler. Ama sarımsak gibi bitkiler çok karmaşıktırlar. Örneğin, bir diğer iyileştirici bitki beyaz civanperçemi bu güne kadar tespit edilebilmiş 120’den fazla değişik birleşiğe sahiptir. Bir kişi beyaz civanperçemini bitkisel ilaç olarak aldığında gerçekte 120 değişik ilacı vücuduna almaktadır ve bütün bu ilaçların her biri, biri birileri ile evrimsel bir denge içindedir. Onlar insan vücudunun içinde biri birilerinin etkilerini güçlendirir, arttırır ve yatıştırır. Bu karmaşık kimyasal madde ile karşılaştığında, istilacı bakteriler için direnç geliştirme veya antibiyotiğin darbesinden kaçınma çok daha zor olmaktadır. Belki de kaçınılmaz olarak, bilim adamları farkında olmadan bitkisel ilaçları taklit etmeye başlıyorlar.

Farmosötik ilaçların karıştırılmasının daha iyi iş göreceğini keşfediyorlar; aynı anda iki bazen de üç antibiyotiği bir arada kullanıyorlar. Bu hala bitkisel ilaçların karmaşıklığından çok uzaktır ve bu basit bitkisel ilaç taklidi hala yeterli değildir; bakteriler farkına varıp karışımlara karşı direnç geliştirmektedirler.

Bitkisel ilaç cilt kanseri tümörlerini azalttı

Amerikan biyoteknoloji şirketi Genentech’in geliştirdiği ve ağızdan alınan “GDC-0449″ ilacı, kanser hücrelerinin çoğalmasında önemli etken olan “hedgehog” (kirpi) adı verilen proteini durdurdu.

“New England Journal of Medicine” dergisinin internet sitesinde yayımlanan araştırmada, bilim adamlarının “veratrum californicum” bitkisinden elde edilen siklopamin maddesinin genlerinde değişiklik yaparak ilacı geliştirdiği belirtildi.

bitkiselilaçKlinik deney çalışmalarında, cilt kanserine yakalanan ve bu tedavinin uygulandığı otuz hastadan onsekizinde kanser tümörlerinin azaldığı ya da belirtilerde iyileşme görülürken, onbir hastanın durumunun uzun süre “istikrarlı olduğu” gözlendi.

Yalnızca dört hastada kanser tümörleri büyümeye devam etti. İlacın ayrıca, beyin kanserinin en sık rastlanan türüne (medülloblastom) yakalanan bir hastada da etkili olduğu, tümörün büyük oranda küçüldüğü belirlendi.

Ciddi hiçbir yan etkiye rastlanmadığını belirten bilim adamları, şu an en sık rastlanan cilt kanseri türünün (bazoselüler epitelyoma) etkili tedavisinin bulunmaması sebebiyle bu sonuçların önemli olduğuna dikkati çektiler.

Zencefil (Zingiber officinale)

Etkileri: Bakteri öldürücü, virüs öldürücü, dolaşım uyarıcısı, iltihap giderici, terletici, spazm çözücü, kusma önleyici, mantar öldürücü, tansiyon düşürücü, kanın pıhtılaşmasını önleyici, gaz giderici, ağrı kesici, öksürük durdurucu.

Etkiledikleri: Sıtma, Shigella dysenteriae, Staphylococoıs aureus, Pseudomonas aeruginosa, Candida albicans, Escherichia coli, Klebsiella pneumoniae, Streptococcus türleri, Salmonella türleri.

Zencefil Hakkında

Zencefil sıcak iklimlerde bir gıda katkısı olarak uzun bir tarihi geleneğe sahiptir. Besinlerde kullanılan pek çok diğer baharatlar gibi, o da günümüzde özellikle ticari besinler ile başımıza bela olan pek çok besin kaynaklı patojene karşı güçlü antibakteriyel etkinlik gösterirler.Shigella, E. coli ve Salmonella. Zencefil pek çok insan patojen bakterilerine karşı da etkilidir.

O geleneksel olarak soğuk algınlığı ve gribin tedavisi için ilk tercih edilen bir bitki olmuştur. Yüksek miktarlarda emniyetli oluşu ve tadının yine de oldukça iyi olması nedeni ile özellikle çocuklar için faydalıdır. Oldukça az bilinen bir konu zencefilin öksürük önleyici (antitüssif) etkisinin andırmasıdır ve onun güçlü balgam söktürücü ve antihistamin etkileri hava yolları salgılarını inceltir ve atılmalarını kolaylaştırır. Bu onu üst solunum yolları hastalıkları için mükemmel bir bitki yapar. Zencefil ağrıyı giderir, bağışıklık etkinliğini uyarır, iltihabı azaltır ve terlemeyi uyarır, böylece ateşlerin azalmasına yardım eder.

Pek çok geleneksel ateş bitkileri gibi, sıtma için özeldir. Onun kramp gidericiliği ve ishali azaltma veya gidermesi, onu dizanteri için çok faydalı kılar. Bulantı önleyici bir bitki olarak kusmaların önlenmesine yardım eder. Yüzeyel dolaşımı uyardığından, kol ve bacakları ısıtır ve sıtma, soğuk algınlığı ve grip ile ilgili üşümelerin önlenmesinde yardımcıdır.

Onun klinik kullanımlarından biri de yanıklar içindir. Bir pamuk parçasına emdirilen ve yanıklara uygulanan taze zencefil özsuyu, anında bir ağrı giderici (hatta açık su keselerinde bile) olarak iş görür, iltihaplanma ve su toplanmasını azaltır ve enfeksiyonlara karşı antibakteriyel korunma sağlar.

İnsan vücudunda geniş bir etki yelpazesine sahiptir, katarakt, kalp hastalığı, migren, inme, adet görememe, angina, atlet ayağı, bursit, kronik yorgunluk, soğuk algınlığı ve grip, öksürük, depresyon, baş dönmesi, ateş, kısırlık, sertleşme sorunları, böbrek taşları, Raynaud hastalığı, siyatik, tendinit ve viral hastalıkların tedavisinde etkili bulunmuştur.

Hazırlama ve Dozaj

Çay olarak, kapsül içinde, tentür olarak veya besinlerle birlikte alınabilir.
Çay: Taze kök 30 gr’ı 250 ml suda 5 dakika demlenir. Kuru kök 1 çay kaşığı 250 ml suda 10 dakika hafif ateşte kaynatılır. Akut dönem boyunca, gün içinde için.

Tentür: Taze kök % 95’lik alkol ile 1:2, günde 4 defa, alkol ile 1:5, günde 4 defaya kadar 20 ila 40 damla.
Besin: Sık sık her şeyin ve herhangi bir şeyin içine.

Genel Antibiyotiğe Dirençli Bakterinin Şifalı Bitkiler İle Tedavisi

Enterococus Cerrahi,Enfeksiyonlar,Kan zehirlenmesi:
Cerrahi yaralar için: Usnea, ekinaka, sarımsak, greypfrut çekirdeği çözeltisi, okaliptüs, bal, cadı fındığı (Hamamelis virginiana)
Kan zehirlenmesi için:Ekinaka (yüksek doz), sarımsak (yüksek doz), usnea (yüksek doz).

Haemaophilus influenza,melenenjit, kulak enfeksiyonları, zatürre, sinüzit:
Kabalak (Tussilago farfara bu bakteri için özeldir), sarımsak, altınmühür, adaçayı, meşe kabuğu, sıtma otu, greypfrut çekirdeği çözeltisi (ve zatürre için, kekik ve mercanköşk esans).

Mycobacterium, Tuberculosis, Verem:
Sarımsak, usnea, greypfrut çekirdeği çözeltisi, sıtma otu, altınmühür, yonca (Trifolium pratense), şizandra (Schisandra chinensis), andız otu (Inula).

Neisseria gonorrhoeae, Bel soğukluğu:
Sarımsak, akasya, büyük benekli sütleğen (Euphorbia hypericifolia), Cassia abbreviata.

Plasmodium, falciparum Sıtma:
Kriptolepsis, pelin (yavşan otu), Ulvaria türleri (deniz hıyarı), Brucea javanica, sarımsak üzümü (Mansoa standleyi).

Pseudomonas aeruginosa, Zatürre, İdrar yolları enfeksiyonları,Bakteriyemi:
Zatürre için: Sarısabır, okaliptüs, ardıç, sarımsak, Cassia türleri, greypfrut çekirdeği çözeltisi, kekik ve mercanköşk esansı yağları,büyük benekli sütleğen, benekli sütleğen (E. maculata), E. lathyris.
İdrar yolları enfeksiyonları için: Ardıç, ayı üzümü (Arctostaphylos uvaursi), okaliptüs altınmühür, çay üzümü. Cassia Fistula ve beş diğer Cassia türünün tüp deneylerinde Pseudomonas aeruginosa’ya karşı etkili olduğu gösterilmiştir. C. Fistula idrarla atılır ve bu yüzden idrar yolları enfeksiyonların da etkili olmalıdır.
Bakteriyemi için:Ekinaka, yüksek dozlarda sarımsak, yüksek dozlarda; sıtma otu, yüksek dozlarda.

Shigella Dysenteriae, Şiddetli İshal:
Altınmühür, sarımsak, greypfrut çekirdeği çözeltisi, Terminalia türleri, kriptolepsis, adaçayı.

Staphylococcus aureus, Zatürre, Cerrahi enfeksiyonlar, Bakteriyemi:
Zatürre için:Usnea, sarımsak, altınmühür, kriptolepsis, okaliptüs, sıtma otu, pelin, terminalia türleri, ardıç, Withania türleri, kavak türleri, greypfrut çekirdeği özütü, kekik veya mercanköşk esans yağları.
Cerrahi cilt enfeksiyonları için:Usnea, sarımsak, kriptolepsis, okaliptüs, pelin, adaçayı, kantaron, Withania türleri, ardıç.Cassia türleri, Terminalia türleri, greypfrut çekirdeği çözeltisi.
Bakteriyemi için: Ekinaka, yüksek dozlarda sarımsak, yüksek dozlarda; usnea, yüksek dozlarda; sıtma otu.

Kreptococcus, Pneumonia (Menenjit, Zatürre):
Sarımsak, usnea, ekinaka (strep bademciği için), okaliptüs, zencefil, adaçayı, biberiye, sıtma otu, greypfrut çekirdeği çözeltisi, lavanta.

Klebsiella pneumonia, Zatürre, İdrar yolları ve cerrahi yara enfeksiyonları, Bakteriyemi:
İdrar yolları enfeksiyonları için:Okaliptüs, ardıç, ayı üzümü, altınmühür.
Zatürre için:Zencefil; altınmühür, greypfrut çekirdeği çözeltisi, adaçayı, pelin, sıtma otu, kekik veya mercanköşk esansı yağları, zatülcenp otu kökü (Asclepias tuberusa).
Cerrahi yara enfeksiyonları için:Okaliptüs. Zencefil, altınmühür, adaçayı, pelin.
Bakteriyemi için: Ekinaka, yüksek dozlarda; sarımsak, yüksek dozlarda.

Escherichia çoli:
Altınmühür, sarımsak, okaliptüs,zencefil, greypfrut çekirdeği çözeltisi.