Bitkisel İlaçları Hazırlama Ve Kullanma

Bitkilerin ilaç olarak kullanılmak için işleneceği başka ortamlar tabi ki vardır; sirke, gliserin ve bal çok iyi üç tanesidir. Hepsi bir bitkinin tedavi edici özelliklerini farklı derecelerde ortaya çıkaracaklardır. Tüm bitki, su ve alkol en güçlüleridir;gliserin ve bal onları takip eder; ve sirke ile yağ onların ardındadır. Gliserin ve bal çözeltileri tatlı lezzetleri nedeni ile çocuklar için son derece faydalıdırlar.

HAŞLAMA HAZIRLAMA

Bir haşlama bir bitkiyi soğuk veya sıcak suya, kaynayan değil, uzun süre ile batırılarak hazırlanır. (Temel olarak çay zayıf bir haşlamadır.) Kullandığınız su musluk suyu değil, bulabildiğiniz en saf su olmalıdır.
Yağmur suyu, damıtık su veya sağlıklı kuyu ve kaynak suları en iyileridir. Haşlamalar buzdolabındaysa en fazla 3 gün, değilse 1 ila 2 gün saklanmalıdır.

Oranlat ve Demleme Süresi

Buhar yapıyor olsanız bile, uçucu yağların haşlamadan buhar ile uzaklaşmasını önlemek için, haşlamalar sıkıca kapanan kaplar içinde hazırlanmalıdır. Yaprakları ezildiğinde güçlü esans yağı veya parfümeri kokusuna sahip olan bitkiler genellikle uçucu yağlar açısından zengindirler. Yarım veya bir litrelik konserve kavanozları,ısı nedeni ile kırılmama ve kapakları nedeni ile istendiğinde çalkalanmaları ve uçucu yağların kaçışına izin vermemeleri nedeni ile çok uygundurlar. Ben genellikle haşlamaları bir gece bekletmeyi severim. Onları yatmadan önce hazırlarım ve ertesi sabah süzerim ve gün boyunca içerim.

Aşağıdaki sıcak haşlama hazırlama talimatları pek çok bitki için işe yarayacaktır:
*Yapraklar: 1 lt suya 25 gr bitki. Sıcak suda sıkıca kapalı olarak 4 saat demleyin. Daha sert yapraklar daha uzun süre demlenmeye ihtiyaç gösterir.
*Çiçekler:1 lt suya 25 gr bitki. Sıcak suda sıkıca kapalı olarak 2 saat demleyin. Daha hassas çiçekler daha az zamana ihtiyaç gösterirler.
*Tohumlar:1 lt suya 25 gr bitki. Sıcak suda sıkıca kapalı olarak 30 dakika demleyin.
* Kabuklar ve kökler:1 lt suya 5 gr bitki. Sıcak suda sıkıca kapalı olarak 8 saat demleyin. Kara ağaç gibi bazı kabuklar daha az zamana ihtiyaç gösterir (1 ila 2 saat).

Bitkisel İlaçların Beş Biçimi:
*Haşlama
*Tentür
*Yağ
*Esans Yağı
*Bütün Bitki

Parazitler İçin Sıcak Haşlama

Bu bağırsak parazitlerini atmak için kullanılan geleneksel bir haşlamadır. Sıtma için iki misli güçlü ve dozu da iki misli olmalıdır. Çok acıdır.
*60 gr kuru pelin otu yaprağı (Artemisia absinthium)
*2 lt su.

1.Pelini bir kaba koyun, kaynar suyu üzerine dökün, sıkıca kapatın ve bir gece bekletin.
2.Süzün ve mümkün olduğu kadar çok sıvı çıkarmak için pelin otunu sıkın.

Kullanım:Günde 4 defa 1 bardak alın. Bu miktar iki gün yeter ve 8 gün devam edin.

Soğuk haşlamalar bazı bitkilerde tercih edilir. Bitkilerin ad birleşenleri suda daha az erime eğilimindedir. Örneğin, beyaz civanperçemi soğuk su ile hazırlandığında çok daha az acıdır. Soğuk haşlamalar genellikle çok daha uzun süre demlenmeye ihtiyaç duyarlar.