a- Sycosis barbae: Sakal bölgesinin follikülit ve perifollikülitidir. Erkeklerde görülür. Genellikle bir travma sonucu, otoinokülasyonla meydana gelir. Traş yayılımı kolaylaştırır. Bazen etrafında vejetasyon ve granülomatöz lezyonlar gelişebilir. Sycosis barbae sırasında kıllar dökülmez, yerinde skatriks kalmaz. Lupoid sycosis denen derin formu ise kronik gidişlidir ve genellikle yerinde skar bırakır. O bölgede kıllar dökülür.
b- Pyoderma faciale: Genç kadınlarda akut olarak gelişen bir infeksiyondur. Yüzde çok sayıda abse, kistik formlar ve koyu eritern gelişir. Derin infeksiyonlarda yüzeye açılmayı sağlayan bir sinüs vardır. Akne ile karışır. Akut başlaması, komedon ve diğer akne elemanlarının olmaması ile akneden ayrılır. Tedavi edilmeyen lezyonlar birkaç ayda yerinde skatriks bırakarak iyileşir.
c- Folllculitis decalvans: Lupoid sycosis’in baş derisinde gelişen şeklidir. Predispozan sebebler gösterilememiş olmasına rağmen genel olarak hastalık kalın, sert kıllı kişilerde daha sık görülür. İnfeksiyon saçlı deride püstül veya papül kümeleri şeklinde başlar. Kısa sürede eksüdasyon ve süpürasyon gelişir, krut oluşur, kıllar dökülür. Merkezde atrofi ve alopesi ile iyileşme olurken periferde yeni lezyonlar gelişir. Şiddetli durumlarda tüm saçlı deri tutulabilir. Lezyon sınırlarında devamlı infiltrasyon ve derin yerleşmiş inilamasyona bağlı deriden kabarık kenar görülür. Hastalık diğer skatriksiel alopesiler ile karışır. Pseudopeled, favus gibi bu hastalıklardan kültür ve biyopsiyle ayrılabilir.