B.Follüküler Adenokarsinom: Tiroid malign tümörlerinin %10 unu oluşturur. Papillerden daha ileri yaşlarda görülür ve palpasyonda elastik hatta yumuşak olarak bulunabilir. Kapsüler ve vasküler invazyon önemli bulgulardır. Boyun lenfatiklerine metastaz yapabilmesine rağmen hematolojik yolla akciğere kemik ve karaciğere metastaz daha fazla görülür. Bu tümörün kemik metastazları total tiroidektomiden sonra radyoaktif iyoda affinite gösterir. İskelet metastazları primer lezyonun rezeksiyonundan 10-20 yıl sonra ortaya çıkabilir ve benign gidiş gösterir ancak genel prognoz papiller tipten daha iyi değildir.
C.Medüller Karsinom: Tiroid malign tümörlerinin %2-5ini oluşturur. Amiloid içerir ve radyoaktif iyodu az alan sert, solid nodüler bir tümördür. Medüller karsinomlar kalsitonin de salgılayan ultimobronkial cisimlerden kaynaklanır. Bilateral feokromasitoma, hiperparatiroidi ile birlikte olan familial medüller ca.Sipple sendromu ya da tip II MEN olarak bilinir. Sipple veya MEN II ‘li hastaların yakınlarında serum calsitonin seviyesinin basal veya kalsiyum pentogastrin stimülasyonuyla ölçülmesiyle küçük medüller ca. ve para folliküler hücrelerin hiperplazisi (prekanseröz lezyon) ortaya konmuştur.
D.Undiferansiye Ca.: Bu hızlı büyüyen tümör daha çok orta yaşın üstündeki kadınlarda görülür. Tüm tiroid kanserlerinin %3 ünü oluşturur. Bazen papiller veya folliküler bir ca. dan gelişebilir. Solid, çabuk büyüyen, sert, çevre dokuları ve tiroidi erkenden invaze eden irregüler bir kitledir. Ağrılı ve hassas olabilir, laringeal veya özofagal obstruktif belirtilere neden olabilir. Mikroskobik olarak hücreler anaplastik ve küçük, büyük veya çok nükleuslu ve sık mitoz gösteren hücreler görülebilir. Servikal LAP genellikle vardır fakat pulmoner metastazlar daha sıktır. Cerrahi tedaviden sonra lokal nüks kuraldır. Lokal olayı kontrol etmekte ekstemal radyasyon yararlıdır. Prognoz kötüdür ve radyo aktif iyod tedavisi yararsızdır.