Bazı durumlarda bu semptomların altında organik bir obstriksoyun yatar. Bu küçük bir anastomoz kaçağına, anastomoz da dokunun fazla dönmesine, anastomoz çevresi hematoma ya da omentumun anastomozu sıkıştırmasına bağlı olabilir. Bu durumlarda bile mide obstrüksiyonu, her ne kadar 3-4 hafta gerekse de, iyiye doğru gider.
Bu sorunun en iyi çözüm yolu zaman kazanmaya çalışmaktadır. Gastrointestinal sistem radyografileri sebebin fonksiyonel veya organik olduğu konusunda fikir verebilir. , Eğer hastanın uygun oral beslenmeye başlamasının gecikeceği bekleniyorsa i.v. hiperalimantasyon tedaviye eklenebilir. Olguların çoğunluğunda mide tonusunun kaybolması ana sebeptir. Fazla gerilmiş midenin 48 saat aralıksız dekompresyonundan sonra tüp çıkarılır ve az miktarda lezzetli besinle ağızdan beslenmeye başlanır. 4-8 saat ara ile aspirasyon midenin gereğinden fazla dolmadığını kontrol etmek için yapılmalıdır. Nadiren 3-4 hafta zaman zarfında herhangi bir düzelme görülmemişse ve obstriksiyon olduğu kesinleşmişse operasyonun tekrarlanması gereklidir. Fonksiyonel nedenlere bağlı kronik gecikmiş boşalma metoklopamide cevap verebilir.
3.Kanama: Ameliyattan sonraki ilk 24 saatteki kanamalar mide ve duodunum seromüsküler hatlarındaki damarların uygun biçimde bağlanmamasından kaynaklanır. Kanama dördüncü ve yedinci günler arasında dikiş hattında doku atılması ya da seromusküler damarlardaki erozyon sonucu ortaya çıkabilir.