Operasyonda affe-rent ve efferent damarlarıyla birlikte bir lob veya segment çıkarılırken, geride kalan dokunun damarlarına veya safra kanalına zarar vermekten kaçınılır. Genişletilmiş sağ hepatektomi, uygulanan en geniş rezeksiyondur ve geriye karaciğer dokusunun sadece %15-20’si kalır.
Elektif hepatik lobektomilerin çoğu abdominal bir insizyonla yapılabilir, fakat bazı cerrahlar sağ lobektomilerde torakoabdominal girişimi tercih ederler. Teknik başarının anahtarı hemostazdır. Disseksiyona başlanmadan önce o bölgenin hilar damarları ayırdedilir ve karaciğer dokusu, makas ucu veya cavitron
ultrasonik disektörle kesildikten sonra damarlar tek tek metal clips’ler veya bağlamalarla bağlanarak hemostaz sağlanır. Şiddetli kanama, geçici olarak portal triadın sıkıştırılmasıyla kontrol altına alınabilir, daha sonra kanayan damarlara tek tek dikişli bağlama uygulanabilir. Karaciğerin bir kısmının çıkarılmasıyla oluşan boşluk drene edilmelidir. Alınan önlemlere rağmen bu boşlukta veya yakınında abseler oluşabilir ve postoperatif dönemde drenaj için yeni bir operasyon gerekebilir.