Antiviral tedavi: Henüz böyle bir ilâç bulunamamıştır. Rifampisin ve Suramin ile Antimon tungstat, fosfonoformat ve Ribavarin ile klinik ve invitro denemeler yapılmaktadır.
İmmünolojik tablonun düzeltilmesi: Bu amaçla İnterleukin-2, Interferon, lenfosit transferi ve kemik iliği transplantasyonu denenmiştir. Henüz yeterli sonuçlar elde etme olanağı doğmamıştır.
Enfeksiyonların ve malinyitelerin tedavisi: Tokzoplazma ensafaliti ve kriptokokkozis enfeksiyonlarında sülfadiazin ve primetamin (Deraprim) ile iyi sonuçlar alınmaktadır. Bunlarda amfoterisin B (Fungizone tablet 100 mg) uzun süre kullanılırsa semptomlar düzelmektedir.
Dozaj: Günde 0,3-0,6 mg/kg dır. Mikobakterium avium intrasellülare enfeksiyonlarında ansamycin ve clofazamine ile iyi sonuçlar alındığı bildirilmektedir. Ansamycin dozajı: Günde 150 mg/kg dir. Clofazamine dozajı: Günde 150 mg/kg dir. Üçüncü jenerasyon sefalosporinlerle ve amikasin (Mikasın) ile de yararlı olunabildiği kanısı vardır. Kandida özofajitinde nistatin (Mikostatin draje 500 000 Ü, oral süspansiyon 100 000 Ü/ml) önerilmektedir. Dozaj: Günde 6 draje). Ayrıca amfoterisin B (Fungizone) de kullanılabilir. Herpes simpleks enfeksiyonlarında asiklovir (Zovirax, Aklovir) ile iyi sonuç alınmaktadır. Dozaj: Günde 3 defa (8 saatte bir) 10 mg/kg dir, yavaş i.v. enfüzyon tarzında 60 dakika içinde verilmelidir. Kaposi sarkomunun tedavisinde radyoterapi ve sitostatik ilâç kullanılmaktadır. Interferon (Roferon-A) bu amaçla çok denenmiştir. Kaposi sarkomunun geç döneminde 6 sitostatik ilâç (adriamisin, vinblastin, bleomisin, daktinomisin, vinkristin, dakarbazin) birden kullanılmaktadır.