6 adımda evinize baharı getirin!

Kış aylarının geride kaldığı şu günlerde, yavaş yavaş baharın pozitif enerjisi de hissedilmeye başlandı. Doğanın kendini yenileyip, büyüleyici bir güzelliği kavuştuğu bu aylar, evinizi yenilemek ve yeni başlangıçlar yapmak için de ideal… Gün ışığından daha çok yararlanacağımız bu aylarda, yapacağınız birkaç küçük değişiklikle evinize baharı getirebilirsiniz. İşte 6 adımda evinizi bahara hazırlamanın yolları…

Gün ışığı evinize girsin

Güneşli günlerin görünmesiyle birlikte evinize daha çok gün ışığı girmesini sağlayabilirsiniz. Pencerenizdeki kalın perdelerin yerine, evinize daha çok gün ışığı girmesini sağlayacak ince, keten türü perdeleri tercih edebilirsiniz. Gün ışığı evinizin daha ferah ve huzurlu görünmesini sağlayacaktır. Evinizin gün ışığı almayan alanlarında da uygun aydınlatma sistemleriyle farklılık yaratabilirsiniz.

Halıları kaldırın

Kışı anımsatan ağır halıların temizlenip, kaldırılma vakti geldi! Eviniz özellikle de salonunuz halısız daha güzel ve ferah görünecektir. Ancak halıdan vazgeçemiyorsanız, ilkbahar/ yaz aylarında halı yerine ince kilim de kullanabilirsiniz.

Evinizi çiçeklerle donatın

Baharı müjdeleyen çiçeklere, evinizde de yer açın. Eviniz sevdiğiniz çiçeklerle daha ferah ve güzel görünecektir. Çiçekleri evinizin dekorasyonuna ve tarzınıza göre seçebilirsiniz. Çiçek vazosu olarak sürahi, soda şişesi ya da minyatür kova kullanarak evinize farklı bir hava katabilirsiniz.

Kışlık aksesuarları paketleyin

Kışı ve soğuk havaları anımsatan kışlık aksesuarlarınızın tozunu alıp, paketleyerek depoya kaldırın! Bunlar yerine bahar aylarına uygun şeffaf cam ve kristal objeleri tercih edin. Renkli dekor objelerini ya da yazı anımsatan hasır sepetleri de aksesuar olarak kullanabilirsiniz. Obje seçerken ağır ve koyu renklerden kaçının.

Ahşabı kullanın

Bahar dekorasyonunun ilk akla gelen teması olarak kabul edilen ahşap, evinizi daha sıcak ve huzurlu gösterecektir. Ahşap bir masa, sandalye ya da aksesuar evinize tarz katacaktır.

Fotoğrafları değiştirin

Mutluluk saçan bahar aylarında, evinizdeki fotoğrafları da değiştirmeye ne dersiniz? Size bu ayları ve mutlu anlarınızı hatırlatan fotoğrafları çerçevenize yerleştirebilirsiniz.

 

Kaynak: http://blog.zingat.com/6-adimda-evinize-bahari-getirin/

Evinizdeki kötü enerjiden nasıl kurtulursunuz?

Evimiz, hayatımızın tüm gidişatını belirleyebilir mi? Bununla ilgili bilimsel veriler yok ancak Uzakdoğu felsefesine göre düzenli bir ev, huzurlu bir hayatın da başlangıcını oluşturuyor. Özelikle son zamanlarda sıklıkla karşımıza çıkan Uzakdoğu felsefesi Feng Shui, evimizdeki birkaç küçük değişiklikle huzuru bulacağımızı söylüyor. Evde bereket, huzur, aşk gibi birçok konuda tüyolar veren Feng Shui’nin temelinde kozmik ve metafiziksel enerjiler bulunuyor. Sonucu ne olur bilemiyoruz ama “Bir enerji var hissediyorum” diyorsanız, Real Feng Shui SOULutions kurucusu Jennifer Bonetto’ya kulak verin…

 

Evin Girişi

1. Enerji akışı sağlamak için evinizden içeriye adım attığınız alanı sürekli temiz tutmayı unutmayın. Kapının hemen dibinde ayakkabılık ya da evinizin enerjisini kesecek şeyler koymaktan kaçını.

2. Evinizin girişine koyacağınızın saksı bitkileri evin enerjisinin sürekliliğini sağlar.

3. Bu yılın Feng Shui rengi olan kırmızıyı, kapınızda ya da duvarlarınızda kullanabilirsiniz. Ancak kırmızı duvar baktığı yöne bağlı olarak kimi zaman şansızlık da getirebilir, bu sebeple kırmızı küçük eşyalar daha çok işinize yarayacaktır.

 

 

Oturma Odası

1. Evinizi sadeleştirmek Feng Shui’nin ilk adımıdır. Eğer kendinizi ruhsal olarak kötü hissediyor ve nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız, dolabınızı ya da çekmecenizi temizleyin. Buralarda işinize yaramayan ya da kullanmadığınız eşyaları bir hayır kurumuna bağışlayarak kendinizi daha iyi hissedebilirsiniz.

2. Bitkiler her zaman evinizdeki negatif enerjiyi yok ederek, güzel bir enerji yayar. Bu sebeple evinizin enerjisinin pozitif olmasını istiyorsanız mutlaka saksı bitkilerini evinizde bulundurun.

3. Feng Shui için sadece köşeleri yuvarlak olan mobilya kullanmak yeterli değildir. Odanın boyutuna göre mobilyaları orantılamak önemlidir. Küçük odalarda büyük mobilyalardan, büyük odalarda da küçük mobilyalardan kesinlikle kaçınmalısınız.

4. Işık, enerjiyi etkinleştirir. Evinizin karanlık köşe ve alanları ihmal edilen düşüncelerinizi gösterir. Evinizin girişini ve karanlık noktalarını aydınlatmak önemlidir.

 

Mutfak

1. Mutfağınızdaki gereksiz, kullanmadığınız eşyaları alanınızdan çıkarın.

2. Güvenliğiniz için bıçakları, tezgah üzerine koymaktansa mutfak dolabına koymayı tercih edin. Yine mutfaktaki sivri ve ağır objelerden kurtularak kendinizi daha güvenli ve hafif hissedebilirsiniz.

 

 

Yatak Odası

1. Yatak odanızda yatağınızın yönüne dikkat edin! Yatağınızı banyo ya da mutfağa bitişik bir duvara koymaktan kaçının. Bunun sağlık açısından negatif bir enerji yaydığına inanılıyor.

2. Büyük aynalardan kaçının. Büyük aynalar bedeninizi yansıttığı için uykusuzluğa neden olur. Eğer yatağınızın karşısında ayna varsa ve kaldıramıyorsanız üzerine bir örtü örterek uyumayı tercih edin.

3. Yatak odanızda televizyon varsa, gece fişi çekin ve üzerine bir örtü örtün. Bunun yanı sıra, laptop ve cep telefonu gibi elektronik aletlerinizin yanı başınızda komodinde bulunması sirkadiyen ritmini (insanlarda 24 saatte bir tekrar eden ritimlerin günlük değişimleri) rahatsız eder. Bu sebeple uyurken elektronik cihazları başka bir odada saklamayı unutmayın!

Kaynak: http://blog.zingat.com/evinizdeki-kotu-enerjiden-nasil-kurtulursunuz/

Küçük evler için 5 cesur dekorasyon önerisi

Günümüzde küçük ama fonksiyonel yaşam alanları daha çok tercih ediliyor. Birkaç sihirli dokunuşla daha gösterişli ve fonksiyonel hale gelen küçük evler, adeta baştan yaratılıyor! İdeal renk kombinasyonları, farklı desenler ve yaratıcı duvar kağıtlarıyla siz de küçük evinizi daha modern ve dikkat çekici hale getirebilirsiniz. İşte küçük evler için 5 cesur dekorasyon önerisi…

 

1. Canlı renkler kullanın

Cesaretinizi toplayın ve evinizdeki tüm soluk renklerden vazgeçin! Evinize enerji katacak canlı renklere yönelin. Mesela canlı bir yeşil rengine ne dersiniz? Yeşil renk, emin olun küçük evinize bambaşka bir hava katacaktır. Yeşili sevmiyorsanız, çivit mavisi ile yeşim taşı rengini ya da gül pembesi ile altın ve limon sarısı renklerini kombinlemeyi deneyin. Bu renklerle birlikte evinizin enerjisi yükselirken, siz de kendinizi daha iyi hissedeceksiniz.

 

2. Zıt desenlere yönelin

Evinizin koridorunda yapacağınız ufak bir dokunuşun evinizin havasını değiştirebileceğini biliyor musunuz? Koridorun laminat parkesinde ya da halınızda kullanacağınız zıt desenler evinizi daha çarpıcı gösterecektir! Diğer yandan duvarınızda iki farklı duvar kağıdı kullanarak yaşam alanınıza hareket katabilirsiniz. Eğer tüm duvarı kağıtla kaplama taraftarı değilseniz, sadece duvarın alt kısmına kağıt döşeyebilir ve üst kısmına sade bir tablo asabilirsiniz. Ancak küçük alanlarda cesur tasarımlar kullanırken, uyumlu bir görünüm sağlamak için sınırlı sayıda renk skalası kullanmaya dikkat edin.

 

3. Cesur noktaları vurgulayın

Yemek odanızda küçük ama dikkat çeken değişiklikler yapabilirsiniz. Sade bir tablo ve farklı renklerde sandalyeler odanıza farklı bir hava katacaktır. Birbirine zıt tonlarda tasarım objeler alabilir – kendiniz de boyayabilirsiniz- vişne rengi gibi çarpıcı bir renklerle odanızda dikkat çekici bir odak noktası oluşturabilirsiniz.

 

4. Gösterişli yatak başlığı seçin

Yatak odanızda etkileyici bir görüntü oluşturmak istiyorsanız geniş bir yatak ve gösterişli bir yatak başlığı tercih edebilirsiniz. Ancak gösterişli yatak başlığı tercih edecekseniz, odanızın duvar renginin tek ve yumuşak tonlarda olmasına dikkat edin!

 

5. Duvar sticker’ıyla evinize modern bir hava katın

Eğer çatı katında oturuyor ya da evinizi ofis olarak da kullanıyorsunuz, duvarlarınızda sticker kullanarak fark yaratabilirsiniz. Home ofisinizde ağaç görselli bir duvar sticker’ı kullanarak modern ve ferah bir görüntü oluşturabilirsiniz. Diğer duvarlarda tablo kullanmak isterseniz de solgun, baskın olmayan renkte tablolar kullanmayı tercih edin. Bu tür dokunuşlar küçük alanınızı daha etkili gösterecektir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: http://blog.zingat.com/kucuk-evler-icin-5-cesur-dekorasyon-onerisi/