2016 mobilya trendleri

Evimizi güzelleştiren mobilyalar, her yıl yeni  trendlerle karşımıza çıkıyor. 2016 da mobilyada yenilikleri konuşacağımız bir yıl olacak. Peki,  2016 mobilya trendleri neler? İşte 2016’da sıkça karşılaşacağımız mobilya modası… 

Metrekareler küçüldü, gömme mobilyalar yükselişe geçti

Konut talebi arttıkça, metrekareler de küçülüyor…  Bu sebeple evimizdeki her bir metrekareyi doğru kullanmamız gerekiyor. 2016’da küçük evlerimizde daha çok yer açabilmek için göme mobilyaları tercih edeceğiz. Gömme mobilyaları en çok kişiye özel yapılan yatak odalarında göreceğiz.

 

Mobilyalarda retro rüzgârı

Retro rüzgârı mobilyalarda da esecek. Annenizin sandığı ya da babaannenizin koltuğu bu yıl da revaçta! 1920’lerden günümüze gelen art deco mobilya tasarımı 2016’da daha çok karşımıza çıkacak.

Kişiye özel üretim

“Ismarlama mobilya” yeniden hayatımızda… Birbirini tekrarlayan endüstriyel mobilyalardan sıkılanlar için kişiye ve zevke özel mobilya tasarımına geçiyoruz. Özellikle mutfak, banyo ve yatak odasında tercih edilmesi beklenen bu eğilim kısa zaman sonra ofislerde de esmeye başlayacak!

 

Mobilyalarda doğaya dönüş zamanı

“Doğaya dönüş” konsepti evlere de giriyor. Mobilya sektörü de doğal renkler barındıran masif ahşaba yoğunlaşıyor. Doğal renkleri ve naturel cilalarıyla bu mobilyalar, yaşam alanında rustik bir etkiye sahip. Deniz mavisi, yaprak yeşili ve toprak tonları bu yıl mobilyada trend renkler olacak.

 

2016 fonksiyonel bir yıl olacak

Bu yıl mobilyada sadelik kadar fonksiyonel detaylar da dikkat çekecek. 2016’da mobilyaların  görünüşü kadar işlevselliğiyle de ilgileneceğiz.

Kaynak: http://blog.zingat.com/2016-mobilya-trendleri/