2016 mobilya trendleri

Evimizi güzelleştiren mobilyalar, her yıl yeni  trendlerle karşımıza çıkıyor. 2016 da mobilyada yenilikleri konuşacağımız bir yıl olacak. Peki,  2016 mobilya trendleri neler? İşte 2016’da sıkça karşılaşacağımız mobilya modası… 

Metrekareler küçüldü, gömme mobilyalar yükselişe geçti

Konut talebi arttıkça, metrekareler de küçülüyor…  Bu sebeple evimizdeki her bir metrekareyi doğru kullanmamız gerekiyor. 2016’da küçük evlerimizde daha çok yer açabilmek için göme mobilyaları tercih edeceğiz. Gömme mobilyaları en çok kişiye özel yapılan yatak odalarında göreceğiz.

 

Mobilyalarda retro rüzgârı

Retro rüzgârı mobilyalarda da esecek. Annenizin sandığı ya da babaannenizin koltuğu bu yıl da revaçta! 1920’lerden günümüze gelen art deco mobilya tasarımı 2016’da daha çok karşımıza çıkacak.

Kişiye özel üretim

“Ismarlama mobilya” yeniden hayatımızda… Birbirini tekrarlayan endüstriyel mobilyalardan sıkılanlar için kişiye ve zevke özel mobilya tasarımına geçiyoruz. Özellikle mutfak, banyo ve yatak odasında tercih edilmesi beklenen bu eğilim kısa zaman sonra ofislerde de esmeye başlayacak!

 

Mobilyalarda doğaya dönüş zamanı

“Doğaya dönüş” konsepti evlere de giriyor. Mobilya sektörü de doğal renkler barındıran masif ahşaba yoğunlaşıyor. Doğal renkleri ve naturel cilalarıyla bu mobilyalar, yaşam alanında rustik bir etkiye sahip. Deniz mavisi, yaprak yeşili ve toprak tonları bu yıl mobilyada trend renkler olacak.

 

2016 fonksiyonel bir yıl olacak

Bu yıl mobilyada sadelik kadar fonksiyonel detaylar da dikkat çekecek. 2016’da mobilyaların  görünüşü kadar işlevselliğiyle de ilgileneceğiz.

Kaynak: http://blog.zingat.com/2016-mobilya-trendleri/

Evinizdeki kötü enerjiden nasıl kurtulursunuz?

Evimiz, hayatımızın tüm gidişatını belirleyebilir mi? Bununla ilgili bilimsel veriler yok ancak Uzakdoğu felsefesine göre düzenli bir ev, huzurlu bir hayatın da başlangıcını oluşturuyor. Özelikle son zamanlarda sıklıkla karşımıza çıkan Uzakdoğu felsefesi Feng Shui, evimizdeki birkaç küçük değişiklikle huzuru bulacağımızı söylüyor. Evde bereket, huzur, aşk gibi birçok konuda tüyolar veren Feng Shui’nin temelinde kozmik ve metafiziksel enerjiler bulunuyor. Sonucu ne olur bilemiyoruz ama “Bir enerji var hissediyorum” diyorsanız, Real Feng Shui SOULutions kurucusu Jennifer Bonetto’ya kulak verin…

 

Evin Girişi

1. Enerji akışı sağlamak için evinizden içeriye adım attığınız alanı sürekli temiz tutmayı unutmayın. Kapının hemen dibinde ayakkabılık ya da evinizin enerjisini kesecek şeyler koymaktan kaçını.

2. Evinizin girişine koyacağınızın saksı bitkileri evin enerjisinin sürekliliğini sağlar.

3. Bu yılın Feng Shui rengi olan kırmızıyı, kapınızda ya da duvarlarınızda kullanabilirsiniz. Ancak kırmızı duvar baktığı yöne bağlı olarak kimi zaman şansızlık da getirebilir, bu sebeple kırmızı küçük eşyalar daha çok işinize yarayacaktır.

 

 

Oturma Odası

1. Evinizi sadeleştirmek Feng Shui’nin ilk adımıdır. Eğer kendinizi ruhsal olarak kötü hissediyor ve nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız, dolabınızı ya da çekmecenizi temizleyin. Buralarda işinize yaramayan ya da kullanmadığınız eşyaları bir hayır kurumuna bağışlayarak kendinizi daha iyi hissedebilirsiniz.

2. Bitkiler her zaman evinizdeki negatif enerjiyi yok ederek, güzel bir enerji yayar. Bu sebeple evinizin enerjisinin pozitif olmasını istiyorsanız mutlaka saksı bitkilerini evinizde bulundurun.

3. Feng Shui için sadece köşeleri yuvarlak olan mobilya kullanmak yeterli değildir. Odanın boyutuna göre mobilyaları orantılamak önemlidir. Küçük odalarda büyük mobilyalardan, büyük odalarda da küçük mobilyalardan kesinlikle kaçınmalısınız.

4. Işık, enerjiyi etkinleştirir. Evinizin karanlık köşe ve alanları ihmal edilen düşüncelerinizi gösterir. Evinizin girişini ve karanlık noktalarını aydınlatmak önemlidir.

 

Mutfak

1. Mutfağınızdaki gereksiz, kullanmadığınız eşyaları alanınızdan çıkarın.

2. Güvenliğiniz için bıçakları, tezgah üzerine koymaktansa mutfak dolabına koymayı tercih edin. Yine mutfaktaki sivri ve ağır objelerden kurtularak kendinizi daha güvenli ve hafif hissedebilirsiniz.

 

 

Yatak Odası

1. Yatak odanızda yatağınızın yönüne dikkat edin! Yatağınızı banyo ya da mutfağa bitişik bir duvara koymaktan kaçının. Bunun sağlık açısından negatif bir enerji yaydığına inanılıyor.

2. Büyük aynalardan kaçının. Büyük aynalar bedeninizi yansıttığı için uykusuzluğa neden olur. Eğer yatağınızın karşısında ayna varsa ve kaldıramıyorsanız üzerine bir örtü örterek uyumayı tercih edin.

3. Yatak odanızda televizyon varsa, gece fişi çekin ve üzerine bir örtü örtün. Bunun yanı sıra, laptop ve cep telefonu gibi elektronik aletlerinizin yanı başınızda komodinde bulunması sirkadiyen ritmini (insanlarda 24 saatte bir tekrar eden ritimlerin günlük değişimleri) rahatsız eder. Bu sebeple uyurken elektronik cihazları başka bir odada saklamayı unutmayın!

Kaynak: http://blog.zingat.com/evinizdeki-kotu-enerjiden-nasil-kurtulursunuz/

2016 yılbaşı dekorasyonu!

Eviniz yılbaşına hazır mı? İşte evinizin her köşesine yeni yıl coşkusu getirecek 5 farklı dekorasyon önerisi!

 

Rengârenk bir yıl için!

Klasik yılbaşı renklerinden sıkıldıysanız bu sene tam size göre! Yılbaşını temsil eden altın rengi, kırmızı ve yeşil kombinasyonu yerini cıvıl cıvıl renklere bırakıyor. Rengârenk objeler kullanarak yeni yıla daha enerjik girin!

 

Kozalaklara yer açın 

Kozalakları orijinal bir süse dönüştürmek çok kolay. İster ipe geçirip odanızın bir köşesine asın ister farklı renklerde boyayacağınız kozalakları ahşap bir sepete doldurup kullanın… Belki de kozalakları birbirine yapıştırarak minyatür bir çam ağacı elde etmeyi düşünüyorsunuz? Tercih sizin!

 

Yılbaşı ağacınızı siz tasarlayın

Yılbaşı süslerini çam ağacı şeklinde tasarlayıp duvarınıza yapıştırabilir ya da 2016’nın modası olan çam ağacı şeklinde duvar sticker’ları kullanabilirsiniz.

Eviniz ışıl ışıl olsun

Rafları ya da pencereleri ışıklarla süsleyin. Evinizin farklı köşelerinde kullanacağınız dekoratif mumlar da yeni yıla ışıl ışıl girmenizi sağlar.

 

Yeni yıl ruhunu kapınıza taşıyın

Küçük hediye kutularını kullanarak yılbaşı ruhuna uygun bir kapı süsü yapabilirsiniz. Bu yıl yılbaşı konseptli bir çorap asarak kendi modanızı yaratmak da moda.

Kaynak: http://blog.zingat.com/2016-yilbasi-dekorasyonu/

Küçük evler için 5 cesur dekorasyon önerisi

Günümüzde küçük ama fonksiyonel yaşam alanları daha çok tercih ediliyor. Birkaç sihirli dokunuşla daha gösterişli ve fonksiyonel hale gelen küçük evler, adeta baştan yaratılıyor! İdeal renk kombinasyonları, farklı desenler ve yaratıcı duvar kağıtlarıyla siz de küçük evinizi daha modern ve dikkat çekici hale getirebilirsiniz. İşte küçük evler için 5 cesur dekorasyon önerisi…

 

1. Canlı renkler kullanın

Cesaretinizi toplayın ve evinizdeki tüm soluk renklerden vazgeçin! Evinize enerji katacak canlı renklere yönelin. Mesela canlı bir yeşil rengine ne dersiniz? Yeşil renk, emin olun küçük evinize bambaşka bir hava katacaktır. Yeşili sevmiyorsanız, çivit mavisi ile yeşim taşı rengini ya da gül pembesi ile altın ve limon sarısı renklerini kombinlemeyi deneyin. Bu renklerle birlikte evinizin enerjisi yükselirken, siz de kendinizi daha iyi hissedeceksiniz.

 

2. Zıt desenlere yönelin

Evinizin koridorunda yapacağınız ufak bir dokunuşun evinizin havasını değiştirebileceğini biliyor musunuz? Koridorun laminat parkesinde ya da halınızda kullanacağınız zıt desenler evinizi daha çarpıcı gösterecektir! Diğer yandan duvarınızda iki farklı duvar kağıdı kullanarak yaşam alanınıza hareket katabilirsiniz. Eğer tüm duvarı kağıtla kaplama taraftarı değilseniz, sadece duvarın alt kısmına kağıt döşeyebilir ve üst kısmına sade bir tablo asabilirsiniz. Ancak küçük alanlarda cesur tasarımlar kullanırken, uyumlu bir görünüm sağlamak için sınırlı sayıda renk skalası kullanmaya dikkat edin.

 

3. Cesur noktaları vurgulayın

Yemek odanızda küçük ama dikkat çeken değişiklikler yapabilirsiniz. Sade bir tablo ve farklı renklerde sandalyeler odanıza farklı bir hava katacaktır. Birbirine zıt tonlarda tasarım objeler alabilir – kendiniz de boyayabilirsiniz- vişne rengi gibi çarpıcı bir renklerle odanızda dikkat çekici bir odak noktası oluşturabilirsiniz.

 

4. Gösterişli yatak başlığı seçin

Yatak odanızda etkileyici bir görüntü oluşturmak istiyorsanız geniş bir yatak ve gösterişli bir yatak başlığı tercih edebilirsiniz. Ancak gösterişli yatak başlığı tercih edecekseniz, odanızın duvar renginin tek ve yumuşak tonlarda olmasına dikkat edin!

 

5. Duvar sticker’ıyla evinize modern bir hava katın

Eğer çatı katında oturuyor ya da evinizi ofis olarak da kullanıyorsunuz, duvarlarınızda sticker kullanarak fark yaratabilirsiniz. Home ofisinizde ağaç görselli bir duvar sticker’ı kullanarak modern ve ferah bir görüntü oluşturabilirsiniz. Diğer duvarlarda tablo kullanmak isterseniz de solgun, baskın olmayan renkte tablolar kullanmayı tercih edin. Bu tür dokunuşlar küçük alanınızı daha etkili gösterecektir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: http://blog.zingat.com/kucuk-evler-icin-5-cesur-dekorasyon-onerisi/

Dekorasyonda 2016 modası!

Yeni bir yıla yenilenmiş bir evle girmeyi kim istemez? 2016 yılı, ev dekorasyonunda bu yenilenmeyi fazlasıyla hissettirecek pek çok seçenek sunuyor. İşte sizin için ev dekorasyonunda 2016’ya özel 6 öneri… 

 

Ev dekorasyonunda 2016’nın 6 yeniliği

Modern çizgiler, vazgeçilmez konfor arayışı, tarzınızı yansıtan renkler, küçük ama etkili tasarım fikirleri… Aradığınız her şey 2016 ev dekorasyonu modasında var!..

 

1) Modern country tarzı

2016’da ev dekorasyonunda modern çizgiler popülerliğini korurken ahşap da tüm sıcaklığıyla kendini gösteriyor. Eski ve yeniyi bir arada yaşatan bu yeni dekorasyon stilini evinize taşımak için aile büyüklerinden kalan eski eşyaları yeniden keşfetmeye ne dersiniz?

2) Rengârenk köşe takımları

Salonunuzda köşe takımlarına yer açın. Köşe takımları 2016’da daha renkli ve eğlenceli desenlerle karşımıza çıkıyor. Konforu ve rahatlığı yaşayacağınız köşe takımı koltuklar, metrekareleri gittikçe küçülen yeni evlerde son derece kullanışlı bir tercihe dönüşüyor.

Tarzınızı yansıtan duvar kâğıtları

Duvar kâğıtları bu yıl da evlerin şıklığına katkıda bulunmaya devam ediyor. Sizin seçiminiz hangisi olacak? Çiçekli duvar kâğıtları mı, sade tonlarda olanlar mı? Yoksa özellikle salonunuza farklı bir hava katacak doğal taş görünümlü duvar kâğıtları mı?

Aksesuarlar parlıyor

2016 yılında metal aksesuarlar çok moda. Özellikle banyo dekorasyonu için farklı pirinç ve bronz alternatifi sunuluyor. Ev aksesuarlarında bir diğer trend ekose ve geometrik desenli kırlentler…

İlginç tasarımlı duvar kitaplıkları

Salonda, oturma odasında, yatak odasında, çocuk odasında, hatta mutfaklarda modern çizgilere sahip duvar kitaplıkları bu yıl evlere farklılık katacağa benziyor. Üstelik bu yıl duvar kitaplıklarının tasarımları oldukça ilginç ve renkli!

 

Daha enerjik evler

2016’da yeni bir ev alacak ya da evinizi yenileyecekseniz tercihiniz zıt renklerin mükemmel uyumundan yana olabilir… Bu yıl zıtlık modayı en çok etkileyen kavram! Mat ve yumuşak tonlarda mobilyalar 2016’da sıkça göreceğimiz fıstık yeşili, turuncu ve pembe duvar boyaları veya aksesuarlarla evinize canlılık getirecek.

 

Kaynak: http://blog.zingat.com/dekorasyonda-2016-modasi/