Tüplerin uzun süre kalması gerekiyorsa, nefes borusunda yapılacak bir ameliyat ile tüpler, açılan delikten nefes borusuna yerleştirilir.Tüpün sokulmasından sonra, doktorunuz, verilen oksijen miktarının ayarlamasını, akciğerlerin şişme basıncını ve verilen havanın basıncının ayarlamasını yapar-solunumun hassas dengesi için gerekli olan her şey.
Suni solunum cihazı kullanmak hayat kurtarabilir; vücuda iyileşme ve mekanik bir destek olmadan solunum yeteneğini yeniden kazandırır. Bununla beraber, ciddi kronik rahatsıkları olanlarda, suni solunum cihazı, yoğun bakım ünitesinde, yaşamı, hayatta kalma umudu olmadan veya hayatta kalma şansı olsa dahi, anlamlı yaşam umudu olmadan, sadece birkaç gün ya da hafta uzatabilir. Aile fertleri suni solunum cihazı kullanma kararının verilmesi konusunda zor ve sancılı bir durumda kalırlar.
Siz ya da bir yakınınızın ciddi bir kronik rahatsızlığı varsa, suni solunumla ilgili duygularınızı şimdiden tartışmanız gerekmektedir-ihtiyaç doğmadan önce. Doktorunuza şu soruları sorun:
■ Hangi koşullar altında bana suni solunum cihazı önereceksiniz?
■ Böyle bir durumda, suni solunum cihazı kompli-kasyonun tedavisinde başarılı olur mu ve makul bir zaman sonra yeniden bağımsız solunum yapabilir miyim?
■ Solunum cihazı kullanmanın riskleri (hastalığa bağlı) nelerdir?
Sizin ya da yakınınızın solunum cihazı kullanmanıza gerek olmadığını düşünüyorsanız, bu düşüncelerinizi doktorunuza ve ailenize bir yaşama iradesi hazırlayarak iletin. Bu belge, solunum cihazı kullanma ya da kullanmama konusunda aile bireylerinin zor kararlar almasını engeller.