Ev arayanlar hangi emlak danışmanlarını seçiyor?

Ev arayanlar, sahip olduğu gayrimenkulü satışa çıkarmak isteyenler, yatırım amacıyla satın aldığı daireyi kiraya vermek isteyenler… Bir emlak danışmanıyla çalışmanın avantajını yaşamak ve bu süreci olabildiğince kârlı ve memnun tamamlayabilmek amacıyla profesyonel bir hizmet beklentisi taşırlar.

Tam bu noktada bir karar vermeleri gerekir; peki ama hangi emlak danışmanı ile çalışacaklar? Ev arayanlar veya evini satmak/kiralamak isteyenler bir emlak danışmanında 3 temel özellik arıyor.

Bu 3 özellik, aynı zamanda emlak profesyonelleri açısından da “tercih edilen gayrimenkul danışmanı” olmanın sırlarını listelemek anlamına geliyor.

 

 

İşte ev arayanların birlikte çalışmak istediği emlak danışmanında aradığı 3 özellik…

 

1) Emlak pazar bilgisi

• Ev arayanlar veya evini satmak/kiralamak isteyenler için bütçeleri son derece kıymetlidir. Temel istekleri son derece nettir: En uygun fiyata bir gayrimenkul sahibi olmak ya da yüksek getirili bir kira getirisi elde etmek. Bu nedenle söz konusu gayrimenkulün bulunduğu bölge ile ilgili emlak pazar bilgisine sahip bir emlak danışmanını tercih etmekte tereddüt etmezler.

• Gayrimenkul sektöründe faaliyet gösterdiği bölgenin emlak fiyatlarına sadece günün koşullarına göre değil, geçmiş yıllarla karşılaştırmalı olarak konut satış veya konut kira fiyat trendleri hakkında bilgi-fikir sahibi bir emlak danışmanı her zaman “tercih edilen” olmayı başaracaktır.

Türkiye’nin akıllı emlak sitesi Zingat.com, bu konuda iki önemli hizmete sahip.

1) Zingat.com Emlak Raporu sayfasında herkese açık olarak paylaştığı şehir/ilçe/mahalle özelindeki bölge raporları…

2) Zingat.com kurumsal üyeleri için ücretsiz sunduğu Emlak Değer Analizi (EDA)… EDA hizmetini kullanan gayrimenkul danışmanları müşterilerinin akıllı emlak yatırımına yönlendirmede bir adım önde oluyor. Böylece ilanlarına özel gayrimenkul bölge değer analizlerine hızlıca sahip oluyor, portföyündeki gayrimenkuller için belirlenen değeri bölgenin emlak değerleriyle kolayca karşılaştırıyorlar. Aktif emlak ilanları için EDA raporunu pdf olarak indirebiliyor, basılı doküman olarak kullanıyorlar.

 

 

2) Güven

• Kendinizi ev almak, satmak ya da kiralamak isteyen müşterinizin yerine koyun. Siz bir emlak danışmanı ile bir araya geldiğinizde sizin üzerinizde nasıl bir etki bırakmasını isterdiniz?

• Sadece teknik bilgi, beceri ve deneyim yeterli olmuyor. Aynı zamanda sağlam bir güven ilişkisi kurmak müşteri memnuniyetinin yanı sıra tavsiye edilen bir emlak danışmanı olmanızı, potansiyel müşterilere daha hızlı ulaşmanızı kolaylaştırıyor.

 

 

3) Deneyim

• Daha çok deneyim, daha büyük bilgiye eşittir. Bu nedenle, birçok alanda olduğu gibi emlak sektöründe de deneyim, başarı için çok önemli. Deneyimli bir gayrimenkul danışmanı, geçmiş tecrübelerinden hareketle bir evi daha etkin şekilde pazarlayabilir.

• Diğer yandan yukarıda belirttiğimiz gibi emlak trendleri ile ilgili kendini geliştiren, müşterilerinde güven duygusu oluşturabilen, iletişim yönü güçlü fakat daha az deneyime sahip bir gayrimenkul danışmanı da yenilikçi, istekli ve ilgili olduğunu göstererek bir adım öne geçebilir.

 

Kaynak: http://blog.zingat.com/ev-arayanlar-hangi-emlak-danismanlarini-seciyor/

2017 konut fiyatları ile ilgili merak edilenler

Konut fiyatları artıyor mu, düşüyor mu? Konut fiyatları neden kira fiyatlarından daha hızlı artıyor? İstanbul genelinde konut fiyatlarında kırılma yaşanan ilçeler hangileri? Birinci el konutlar için 2017 yılı nasıl geçecek? Yabancıların Türkiye’de gayrimenkul yatırımı aynı hızla devam edecek mi?

Zingat CEO’su Ahmet Kayhan, Bloomberg HT’de Hande Demirel’un hazırlayıp sunduğu Piyasa Hattı programında canlı yayın konuğu oldu ve konut fiyatları ile ilgili merak edilen soruları yanıtladı.


Konut fiyatları düşüyor mu? Aşağı yönlü hareket varmış gibi görünüyor. Bunu nasıl, neye bağlıyorsunuz?
68 şehir üzerinden yaptığımız ikinci el gayrimenkul endeksine baktığımızda aşağı doğru yönelme yok, yani fiyatlar düşmüş durumda değil. Yüzde 0.81 Türkiye genelinde bir artış var. Konut fiyatlarında en fazla artışın olduğu şehrimiz Balıkesir ve kiralıkta en fazla artışın olduğu şehrimiz ise Van. Bir yıllık endekse baktığınız zaman yüzde 9-10’lar civarında yıllık artış var. Geçtiğimiz yıllara göre endeksi ve fiyat artışlarını karşılaştığımızda, artışta yavaşlama var. Konut fiyatları artıyor ama daha yavaş artıyor. Bunun iki nedeni var: Bir tanesi döviz ve faiz oranlarındaki belirsizlik. Bu belirsizlik gayrimenkul fiyatlarını ve gayrimenkul taleplerini birebir etkiliyor. Gayrimenkul talebini etkilemesi de şuna dönüşüyor; ev alacak oradaki talepteki bir kırılma otomatik olarak fiyatlarda da yavaşlamaya neden oluyor. Bunu ikinci elde çok hızlı ölçebiliyoruz. Birinci el gayrimenkulde biraz daha yavaş ilerliyor. Çünkü gayrimenkul geliştiricilerin elleri kolları biraz bağlı, maliyetlerde belirli bir noktadan sonra çok fazla geriye gidemiyor. Dövizdeki artışın maliyete olan etkisini yaklaşık 6 ayda görüyoruz. Dolayısıyla bu dönemin etkisini de 6 ay sonra göreceğiz.

 

Ne yönde görüyor olacağız etkisini?
Fiyat artışı ve zam yönünde göreceğiz.

 

 

Aralık ayındaki yüzde 9 artış seviyesi oranı enflasyon arındırılmış halde mi?
Enflasyondan arındırılmış haliyle değil. Döviz üzerindeki endeksi de negatifti.

 

Sınırlı da olsa bazı yerlerde konut fiyatlarında aşağı doğru hareketlenme var…
Türkiye genelinde doğuda ciddi fiyat artışı var. Bu bölgede başka kaygılar oluşmuş durumda. İlginç bir şekilde son 1 ay içerisinde Gaziantep ve Aksaray’da konut fiyatlarında kırılma var. İstanbul genelinde baktığımız zaman zaten şişmenin çok yüksek olduğu Esenyurt, Başakşehir ve Ataşehir üzerinde ciddi bir yük var ama henüz negatife dönmedi. Bu ilçeler konut fiyatlarında yavaşlamanın en hızlandığı yerler diye düşünebiliriz. Genelde her yılın son çeyreğini kapsayan son üç ay “altın çeyrek” diye adlandırılır ve çeşitli nedenlerden dolayı gayrimenkul satışının arttığı dönemlerdir. Fakat geçen seneye göre, yani 2016 son çeyreğinde 2015’in son çeyreğindeki yansımayı göremedik. Temel nedenleri bariz ortada. Özellikle dövizdeki belirsizlik gayrimenkul talebinde doğrudan negatif etkiyi yaratıyor. Tamamen belirsizlikten dolayı… Bir de Türkiye’de şöyle bir durum söz konusu; gayrimenkul alacak kesim içinde gayrimenkule yatırım olarak bakan ciddi bir grup var. Yatırım amaçlı bakıldığında alternatifler de değerlendiriliyor ve döviz anlamlı hale geliyor.

 

Anadolu Yakası’nda konut talebi daha yüksek

Peki yeni konutlara baktığımızda konut fiyatları ne durumda?
Göreceli olarak Anadolu Yakası’ndaki projelerin ortalama fiyatları Avrupa Yakası’ndakilerden daha düşük olduğu için nominal anlamda o artış daha az. Yani birinde metrekaresi 5 bin, diğerinde 7 bin lira… 5 bin lira olan yıl içerisinde yüzde 10, 7 bin lira olan da yüzde 5 artmış diyelim… Bu artışlar ikisinde farklı rakamlara tekabül etse de ortalama metrekare fiyatında artış oluyor. Asya tarafında hâlâ birikmiş bir envanter var, talep daha yüksek ve aynı zamanda oturmak amaçlı ev alan kesimin birinci elde talep noktası Asya tarafında. REIDIN olarak konut tipinde de analiz ediyoruz. Konut tipinde şöyle ilginç bir şey oluştu ve benzerini ölçümleme yaptığımız farklı ülkelerde de görüyorduk: Yavaşlamanın yaşandığı dönemdeki en önemli düşüşü gören gayrimenkul tipi yüksek büyüklükteki, Türkiye için 150 metrekare üzerindeki, 4+1 ve üzeri gayrimenkullerde gerçekleşiyor.

 

 

4+1’lerde fiyat düşüyor ama 1+1lerde artış sürüyor o zaman?
1+1 daireler yatırım amaçlı düşünüldüğü için daha hızlı kiraya veriyorsunuz.

 

Vatandaşlık hakkı bakımından 1 milyon dolar Türkiye için büyük bir rakam
Peki bir dönem yabancı ilgisinden bahsediyorduk. Yabancı ilgisinde geri çekilme var mı sizce?
Türkiye’de yabancı gözünde gayrimenkule ilgi yüksek. Özellikle Suudi Arabistan, Katar, Kuveyt, İran bölgesinden ilgi devam ediyor. Baktığınız zaman Türkiye’de gayrimenkuller yüzde 25 daha ucuz. Kaliteli gayrimenkuller, yaşam kalitesi anlamında iyi şeyler öneriyor. Son dönemde maalesef bir güven problemi oluştu diğer yandan. Terör olaylarının etkisinin negatif yansıdığını gördük. Her ne kadar Türkiye’nin ileriki yıllar için önerdiği fırsatları kendi ülkelerinden daha yüksek görseler de son dönem bizim için iyi olmadı. Madalyonun diğer yüzünden bakınca da şöyle bir gerçek var. Türkiye özellikle Mütekabiliyet Yasası geldikten sonra 1 milyar dolarlardan 7 milyar dolarla çıktı. Bunu oturma izni vermeden, tapuda problem varken yaptık üstelik. Türkiye’de bir yabancı gayrimenkul aldığında tapu aşaması 45 gün ile 6 ay arasında sürüyor. Dubai’de bu süre iki saat, bir gün… Yabancı ev almış ama Türkiye’ye girmek için vize alamıyor. Şimdi 1 milyon dolar üzerinde ev alana oturma izni veriyoruz. 1 milyon dolar Türkiye için bu dönemde büyük bir rakam. Faydası kesin olur ama fiyat ya da yatırımdan daha öte güven anlamında bazı temel şeyleri çözmemiz gerekiyor.

 

2008’den bu yana konut fiyatlarının düştüğü bir çeyrek yaşamadık

Yeni konut fiyatlarında artışın önümüzdeki altı ayda yansıyacağını öngördünüz. Peki hangi tüketici onu alabiliyor olacak? Çünkü tüketici güveninde de bir geri çekilme olduğunu görüyoruz…
Negatife gidecek. Konut satın alma gücü endeksinde bir zayıflama yaşayama başladık. Kiralama gücü endeksinde sıkıntı yok, kiralar Türkiye’de hâlâ düşük… Onun negatif yansıması da konut aldığınızda gayrimenkul getirisi anlamında sadece kira getirisinde pek bir şey beklemiyor, temel değer artışına bakıyorsunuz.

 

Türkiye’de konut fiyatları neden kira fiyatlarından daha hızlı artıyor?
Bu döngünün birbirini yakalaması gerekiyor. Normalde eğer arz artışı varsa ve arzın yükseldiği noktada talep arzdan daha yüksekse, bu arada gayrimenkul alanların büyük kısmı da bunu kiralamak amacıyla alıyorsa şu anlama geliyor. Kiralanacak gayrimenkul arzının, satın alınacak gayrimenkul arzından daha hızlı artmasından dolayı kira fiyatları düşerken -getiri oranları anlamında- satış fiyatları artmaya devam ediyor. Bu ne zaman döner? Gayrimenkul arzı bir yerde durur, kiralama anlamındaki talep artışı hızlanır ve devam ederse, o zaman getiri oranları da artmaya başlar. Mevcut demografik yapıyla bunun gerçekleşeceğini pek öngörmüyorum. Gayrimenkul fiyatlarındaki artışı tetikleyen şey de zaten bu. Türkiye’de bir yılda 600 bin çift evleniyor, 130 bini boşanıyor ve 300 bin yeni konut arzı var. Bu tablonun yaşandığı bir ülkede gayrimenkul çok güçlü bir sektördür. Diğer yandan 2008 yılından beri fiyatların düştüğü bir çeyrek yok. Temel nedeni de senelik bu kadar artışın olması. Örneğin güven düşmüş olsa da nihayetinde o evli çiftin bir ev aramaya başlayacakları kesin. Öyle ya da böyle sizin 300 bin tane yeni konut üretmeniz gerekiyor. Bu arada bu hesabın içine hiç doğal afet, deprem gibi riskleri, kentsel dönüşümü katmıyoruz bile. Bizim bırakın talebi, şu an Türkiye’de yaklaşık 6.5 milyon konutu kanuni olarak deprem riskine karşı yenilememiz gerekiyor.

Kaynak: http://blog.zingat.com/2017-konut-fiyatlari-ile-ilgili-merak-edilenler/

2017’de konut fiyatları artar mı, azalır mı?

Türkiye’de konut satışları Kasım’da geçen yıla göre yüzde 25,1 arttı. Ekim ayına göre artış yüzde 1,8 oldu. Konut satışlarında ve fiyatlarında artış sürer mi? Konut fiyatları 2017’de nasıl bir seyir izleyecek?

Tüm bu soruların yanıtlarını, NTV ekranlarında Gökay Otyam’ın canlı yayın konuğu olan REIDIN CEO’su Ahmet Kayhan yanıtladı.

 

Faizlerdeki 1 puanlık düşüşün konut satışlarına etkisi yüzde 10

Konut verilerine bakıldığında, konut satışlarında kasım ayında yüzde 25’lik bir artış var. Beklentinin üzerinde bir artış mı? Geçen aya göre de yüzde 1,8’lik bir artış var. Nedenlerine geldiğimizde, faizler ve kampanyalar mı?

Birinci neden kampanyalar. İkincisi, mevsimsellik bir etkisi… Yılın son çeyreği, her zaman vergi vs. gibi nedenlerden dolayı gayrimenkul aktivitesinin ciddi arttığı bir dönem olur ve kasım ayı da, ekim-kasım-aralık aylarını kapsayan bu dönemin tam merkezindedir. Eylüldeki kampanyaların özellikle ağustosta Emlak Konut özelinde yapılan büyük indirimler ve destek satışlarının etkisinin kasımda gerçekleşerek kayda geçtiğini görüyoruz. Bunların hepsi toplandığında, kasım ayında ekim ayına göre artış olması çok normal. Geçen seneye göre de toplam satışlar içerisinde yine daha yüksek bir noktada, 496 bin civarındayız. Bu da şunu gösteriyor: REIDIN datasında da sürekli gözlemlediğimiz bir şey gerçek olarak; faizdeki 1 puanlık düşüş satışlarda neredeyse yüzde 10’luk bir etki yaratıyor. Bunu da birebir olarak son üç ayda görme şansımız oldu.

 

Yani 1 puanlık bir faiz düşüşü yüzde 10’luk bir satış yaratarak konut satışını yüzde 10 artırıyor… Önümüzdeki dönem faizlerin ne olacağını bilmiyoruz. Kampanyalar da bitecek. 2017 nasıl bir yıl olacak?

Faiz çok kritik bir nokta. Çünkü maliyetler anlamında baktığımız zaman neredeyse yapılan konut satışlarının yüzde 34’ü konut kredisi üzerinden alınıyor. Daha önemli bir konu var orada; giderek artan ve 2017’de gördüğümüz risklerden bir tanesi bu… İnşaat geliştiriciler 5 seneye kadar bazı projelerde neredeyse yüzde 20’ye yakın “senetle satış” dediğimiz noktaya gelmiş durumda. Kendileri finanse ediyorlar. Faiz artışlarıyla birlikte konut kredili satışın düşeceğini öngörüyoruz. 2017 yılında eğer faiz oranlarındaki yükselme beklediğimiz risk düzeyinde gerçekleşirse, konut satışları 2016’nın altında kalır.

 

 

Konut fiyatında artış sürer mi?

Peki satışların düşmesi fiyatların da düşmesi anlamına geliyor mu?

Türkiye özelinde satış fiyatlarında bir düşme yok. Bölgesel olarak kira fiyatlarında bir düşüş var. Kira fiyatlarında düşüş eğer bir trende dönüşürse, yaklaşık 6-9 ay içerisinde konut fiyatlarını etkilemeye başlar. Kira fiyatlarında düşüşün bir trende dönüşüp dönüşmediğini önümüzdeki 3-4 ayda göreceğiz.

 

Eğer faiz artarsa konut satışları düşecek diyorsunuz…

Bu noktada birinci el ve ikinci el piyasasını ayrı değerlendirmek lazım. Türkiye’de senede 1 milyon konut satılıyor. Bunun 300 bin-400 bin adeti birinci el, 600 bin-700 bin adeti de ikinci el. İkinci el daha hızlı reaksiyon veriyor. Çünkü satmaya hazırsınız. Emlak ilanı vermişsiniz, fiyatların düştüğünü görüyor ve ilan fiyatında düzeltme yaparak reaksiyon gösteriyorsunuz. Ama bu durum birinci el için geçerli değil. Bu şu demek: İnşaat geliştiriciyseniz zaten demiri almış, çimento siparişini vermişsiniz ve enflasyon etkisinden dolayı fiyatları geriye çekme şansınız yok. Ne yapıyorsunuz o zaman? Ödemelerde kolaylık sağlıyor, senetli satışa yöneliyorsunuz.

 

O zaman birinci el konutta fiyat düşmez, ikinci el konutlarda peki?

İkinci el konutları etkiler. Hemen altını çizelim, çok popüler olan bölgelerde, alıcı kitlesi farklı olan lüks gayrimenkulde etkilemez tabii. Diğer yandan arz-talep dengesine baktığımızda görüyoruz ki, Türkiye’de geçen sene 600 bin çift evlenmiş ve toplam konut arzı 300 bin. Dolayısıyla bölgesel anlamda olabilir ama büyük bir alanda bunun kırılacağını düşünmüyoruz.

 

Kaynak: http://blog.zingat.com/2017de-konut-fiyatlari-artar-mi-azalir-mi/

Satılamayacak ev yoktur!

Emlak sektöründe birçok gelişme satış konusunda belirleyici olabiliyor. Sektörün zor bir zamandan geçmesi, satılık ev satış fiyatının yüksekliği, evin sunumun iyi yapılmaması ya da ilan fotoğraflarının yeterince dikkat çekici olmaması gibi birçok faktör satışları etkileyebiliyor. Bu esnada sıkça “Ev neden satılmıyor?” sorusuyla karşılaşabilirsiniz. Ancak birkaç küçük adımla evin satışını hızlandırabilirsiniz.

 

 

Ev satışını hızlandırmak için gözden geçirmeniz gereken 4 konu

Portföyünüzde uzun zamandır satılmayı bekleyen gayrimenkuller varsa, şimdi harekete geçme zamanı! İsterseniz gelin, gayrimenkulü satışını hızlandırmak için 4 önemli konuyu tekrar gözden geçirin:

 

1) Ev satışa hazır mı?

• Portföyünüzdeki evin satılmamasının birçok nedeni olabilir. Mesela evin bakım, onarım sorunlarının olması ve bunu sürekli ertelemeniz evin satışını engelleyebilir. Başarılı satış için evi bir ürün gibi ele almalısınız. Nasıl ki, bir üründe ambalaj kullanıcıyı çeken özelliklerden biriyse, konut satışında da görünüş ve ilk izlenim önemlidir.

• Bir ev kendi kendini satmaz, evi dikkat çekici hale getirerek satılmasını sağlayabilirsiniz. Mesela dağınık ve kirli bir ortam, potansiyel müşterilerde olumsuz bir algı oluşturur. Ya da bakım ve onarım gereken durumlarda hızlı bir şekilde inisiyatif alınması gerekir.

• Evin satışa hazır olduğunu düşünmüyorsanız, alıcıların ziyaretine uygun hale geldiğinde satılık ev ilanını vermelisiniz.

 

 

2) “Doğru fiyat” belirlendi mi?

• Mükemmel, yani dört dörtlük bir evi satışa çıkarmış ancak alıcı bulamıyorsanız bunun nedeni fiyat olabilir!

• Aylar geçmiş olmasına rağmen bir dönüş almıyorsanız, evin gerçek değeri üzerine düşünmenin zamanı gelmiş demektir! Emlakta başarılı satış için en önemli parametrelerden biri de doğru fiyattır.

• Bu nedenle satış işinin temelini oluşturan doğru fiyat stratejisini en başından planlamalısınız. Unutmayın, bir ev ilan listelerinde ne kadar uzun kalırsa, satış olasılığı ve değeri o kadar azalır.

• Evin satış fiyatını belirlerken en güncel veriler için Zingat.com “Evimin Değeri” uygulamasını kullanabilirsiniz. Bunun yanı sıra, çevredeki aynı özelliklere sahip evlerin fiyatlarıyla karşılaştırma yapabilir, Zingat Emlak Raporu inceleyebilirsiniz.

 

 

3) Pazarlamadan yararlanıyor musunuz?

• Günümüzde emlak sektöründe satış için sadece satılık ev ilanı vermek yeterli olmayabilir! Bu durumlarda geleneksel ve dijital pazarlamanın tüm nimetlerinden yararlanmalısınız.

• Geleneksel pazarlama dahilinde broşürler bastırarak bölgeye dağıtabilir ya da dijital pazarlamanın vazgeçilmezlerinden olan Facebook, Twitter, Instagram, YouTube gibi uygulamaları satış kanalı olarak kullanabilirsiniz.

 

 

4) İlan fotoğrafları dikkat çekici mi?

Zingat.com’un verilerinde göre; satılık ve kiralık emlak ilanları arasında profesyonel fotoğraflarla alıcıların ilgisine sunulan ilanlar 3 kat daha fazla görüntüleniyor. Bu da gösteriyor ki, emlak ilanları için fotoğraf birincil sırada yer alıyor.

• Özellikle kaliteli fotoğraflar potansiyel müşteriye evin daha ferah ve büyük olduğu algısı yaratıyor.

• Bir satıcı olarak fotoğraflarda evle ilgili mümkün olduğu kadar çok detaya yer vermelisiniz: Havuz, yürüme parkuru, otopark gibi sosyal alanlar varsa, mutlaka bu alanların fotoğraflarını yayınlamalısınız.

 

 

Kaynak: http://blog.zingat.com/satilamayacak-ev-yoktur/

Ev alacaklar için komşu seçme rehberi!

Ev alacaklar için komşu konusu ayrı bir gündem… Bir ev satın almaya hazır olduğunuzda “Nereden ev almalıyım?” sorusuna yanıt ararsınız. Yapılan araştırmalar, ev satın alacak kişilerin yine de ilk önce şu 3 özelliğe baktığını doğruluyor: Lokasyon, lokasyon, lokasyon.

Evin lokasyonu elbette bütçeniz ve satış fiyatı kadar önemli. Ne de olsa bir evin lokasyonu ulaşım kolaylığı ve yakın çevresinde neler olduğu (hastane, okul, alışveriş merkezi, park gibi) ile ilgili özellikleri içerdiği için önem taşıyor.

 

 

Yeni evinizde komşularınız kimler olacak?

Diğer yandan yatırım yapmak için değil, yaşamak için ev satın alıyorsanız bulunduğu bölgenin demografik özelliklerini de ince eleyip sık dokumalısınız.

Daha doğru bir soruyla, yeni komşularınız kimler olacak? Satın alacağınız evin bulunduğu ilçede, hatta mahallede kimler yaşıyor?

Türkiye’nin akıllı emlak sitesi Zingat.com, Emlak Raporu sayfasındaki bilgilerle akıllı emlak yatırımı kararı vermek isteyenler için rehberlik ediyor.

Emlak analizleri, akıllı yatırım kararı verirken son derece etkili oluyor. Bu gerçekten yola çıkan Zingat.com, Türkiye’nin 62 şehri, 221 ilçesi ve 1083 mahallesi için bu hizmeti ücretsiz olarak veriyor.

Örneğin şehir, ilçe ve mahalle tercihlerinizi şu sıralama ile yaptığınızı düşünelim:
Şehir: İstanbul
İlçe: Beşiktaş
Mahalle: Gayrettepe

 

Beşiktaş Gayrettepe’de kimler yaşıyor?

Zingat.com Emlak Raporu bölümünde seçtiğiniz il, ilçe ve mahallenin demografik yapısı da gözler önüne seriliyor.
Yine İstanbul Beşiktaş Gayrettepe örneğinden hareketle mahallede kimlerin yaşadığı ile ilgili hızlıca bilgi edinmek mümkün. Bu bilgiler nüfus yapısı, eğitim durumu, sosyo-ekonomik derecelendirme gibi pek çok başlığı içerirken, burada ev alacaklar veya kiralayacaklar için “yeni komşular” hakkında detaylı bilgileri incelemek mümkün oluyor.

 

Beşiktaş Gayrettepe konut satış fiyatı ne kadar?
İstanbul’un Beşiktaş ilçesinin Gayrettepe mahallesi ile ilgili emlak raporu pek çok bilgiyi bir arada barındırıyor.

 

Beşiktaş Gayrettepe’de konut fiyatları ortalaması satış fiyatı, kira fiyatı ve geri dönüş süresi olarak karşınıza çıkıyor. Tabii bu fiyatlar ortalama 100 metrekarelik bir konut için geçerli.

Beşiktaş Gayrettepe’de konut satış fiyatı ortalaması 863 bin 259 TL iken, aynı zamanda minimum ve maksimum fiyatları da görebiliyorsunuz. Zingat.com Emlak Raporu Beşiktaş Gayrettepe’de konut satış fiyatlarının minimum değerini 647 bin 44 TL, maksimum satış fiyatını ise 1 milyon 79 bin 74 TL olarak gösteriyor.

Beşiktaş Gayrettepe’de ev satın alanların, dairelerini kiraya vermeleri durumunda yatırımlarının geri dönüşü, yani amortisman süresi ise 27 yıl olarak ölçülüyor.

 

Beşiktaş Gayrettepe’de kiralık konut fiyatları

Beşiktaş Gayrettepe’de ortalama 100 metrekarelik bir konut için geçerli. Zingat.com Emlak Raporu’na göre Beşiktaş ortalaması 2 bin 642 TL/Ay. Gayrettepe’de konut kira fiyatı

 

Emlak sitesinde Beşiktaş Gayrettepe’de kiralık konut fiyatlarının minimum değeri 1.982 TL, maksimum kira fiyatı ise 3 bin 303 TL olarak yer alıyor.

Kaynak: http://blog.zingat.com/ev-alacaklar-icin-komsu-secme-rehberi/