YaşamSkor: Yaşam kalitenizi artırmanın yolu!

Türkiye’nin akıllı emlak sitesi Zingat.com, ziyaretçilerinin yaşam kalite endeksini ölçerek gayrimenkul yatırımlarını yönlendirmelerini sağlayan ‘yaşamSkor’ uygulamasını tanıttı. Zingat.com’un yeni uygulaması “yaşamSkor”, ev-iş yeri-sosyal yaşam alanı üçgeninde gerçekleştirdiği değerlendirmeyle gayrimenkul kararlarınızı yönlendiriyor.

 

Akıllı emlak kararı vermek artık daha kolay

Bilimsel altyapısı ve milyonlarca veri setinden beslenen hesaplama araçlarıyla ev almak, satmak ya da kiralamak isteyen gayrimenkul yatırımcılarının en doğru kararı almasına yardımcı olma hedefiyle yolan çıkan Zingat.com, yaşam kalite endeksini ölçtüğü uygulaması yaşamSkor’u, Grand Hyatt İstanbul’da gerçekleştirdiği basın toplantısıyla tanıttı. ‘yaşamSkor’un hesaplama algoritmasında, seçilen yerler ve bu yerlerin birbirleriyle olan ilişkileri ile sosyo-ekonomik dereceleri de dahil birçok parametre kullanılıyor.

 

‘yaşamSkor’un, mevcut yaşam kalitesinin iyilik baremi olarak belirlenen 0-100 değer aralığında ölçeklendiğine ve bazı mekan değişiklikleriyle bu kalitenin artırabilmesi için farkındalık yarattığına dikkat çeken Zingat.com CEO’su Ahmet Kayhan, “yaşamSkor, insanların gayrimenkul yatırımı, satın alması, kiralaması gibi çok önemli kararları alırken kendi yaşam alanlarına özel ‘akıllı’ kararlar almalarını sağlayacak.” dedi.

 

yaşamSkor ile ilgili detaylı bilgi için!

 

yaşamSkor uygulaması dünyada ve Türkiye’de bir ilk

Zingat.com’un bilgi ve verinin yer aldığını, sağladığı kapsamlı bilgilerle kullanıcıyı yönlendirerek mevcut gayrimenkul sitelerinden ayrıştığını belirten Ahmet Kayhan; “Uygulamada, nüfus yoğunluğu, bina yoğunluğu, hava kirliliği, yeşillik, yürüme alanı, park yeri kolaylığı, restoran, alışveriş, park, çocuk parkı gibi sosyal imkanlar, metro, otobüs durağına yakınlık, kira, satış maliyetleri gibi pek çok parametre baz alınıyor. Bu parametrelere göre önce konut, sonra iş yeri için çeşitli hesaplamalar yapılıyor. Ardından kişinin sosyalleştiği bölge ekleniyor ve en çok vakit geçirilen bu 3 nokta arasında ne kadar kolay ve hızlı hareket ettiğiniz ölçülüyor. Oldukça detaylı ve kapsamlı bir analizin sonucunda da kişinin yaşamSkor’u ortaya çıkıyor. Bu uygulama Türkiye’de ve dünyada bir ilk.” dedi.

 

Herkesin en doğru gayrimenkul yatırımı kararı almasını sağlamak istiyoruz 

Türkiye’de yaklaşık yıllık 2 milyon gayrimenkul alım-satım işlemi gerçekleştiğini söyleyen Zingat.com CEO’su Ahmet Kayhan, “Milyonlarca yatırım, satın alma, kiralama ve geliştirme işlemi kayda geçiyor. Ortalama 14 milyon vatandaşımız her sene bir şekilde gayrimenkul ile ilgili bir karar alıyor ve çoğu zaman hayatlarında verdikleri belki de en önemli finansal karar oluyor. yaşamSkor sayesinde ev-iş yeri-sosyal yaşam alanı üçgenine göre gerçekleştirdiğimiz değerlendirmeyle gayrimenkul ile ilgili verilen bu kararların sağlıklı bir şekilde verilmesini sağlamak istiyoruz.”

 

‘yaşamSkor’ birkaç yıl içerisinde 62 şehirde ölçülebilecek

‘yaşamSkor’un şu an için sadece İstanbul’da uygulandığını söyleyen Ahmet Kayhan, “Diğer şehirler ile ilgili çalışmalarımıza devam ediyoruz. Öncelikle Ankara, İzmir, Bursa, Kocaeli, Adana, Antalya, Aydın ve Muğla başta olmak üzere birkaç yıl içerisinde 62 şehir için ‘yaşamSkor’ uygulamasını hayata geçireceğiz.” diye konuştu.

 

Kaynak: http://blog.zingat.com/yasamskor-yasam-kalitenizi-artirmanin-yolu/

Gayrimenkul okuryazarlığı çocuk yaşta başlar!

T.C. Milli Eğitim Bakanlığı desteği, Doğuş Grubu işbirliği ve Para Durumu’nun katkılarıyla yürütülen 3 Kumbara Finansal Okuryazarlık Eğitim Programı bu kez rotasını Haliç İlkokulu’na çevirdi. Zingat.com CEO’su Ahmet Kayhan ve Reidin.com Genel Müdürü Mete Varas projeye destek için Haliç İlkokulu 4-F sınıfına konuk oldu. 

 

3 yılda 246 bin öğrenciye ulaşıldı

Üç yıldır 31 ilde yaklaşık 246 bin öğrenciye ulaşan 3 Kumbara Finansal Okuryazarlık Programı; ilkokul 4. sınıf öğrencilerinin harçlıklarını yönetebilmeleri için bilinç oluşturarak, paranın amaç değil araç olduğunu öğretmeyi amaçlıyor. Haliç İlkokulu 4 F sınıfındaki 3 Kumbara Finansal Okuryazarlık Eğitim Programı kapsamında projeksiyon gösterisi ve kitapçıklarla öğrencilere harçlıklarını yönetmenin ve tasarrufun önemi anlatıldı. Ders sonunda öğrenciler Ahmet Kayhan ve Mete Varas ile birlikte “Birikim, Paylaşım ve Harcama” kumbaralarını yaptı.

“Ana prensibimiz gayrimenkul okuryazarlığının artırılması”

3 Kumbara Finansal Okuryazarlık Eğitim Programı’nın Türkiye’nin geneline yayılmasında büyük fayda olduğuna inandığını belirten Zingat.com CEO’su Ahmet Kayhan, “Öncelikle bu projenin hayata geçmesini sağlayan Finansal Okuryazarlık Erişim Derneği Başkanı Özlem Denizmen’i tebrik ediyorum. Çocukların ‘ağaç yaşken eğilir’ prensibinden hareketle harçlıklarını yönetmeyi öğrenmeleri çok önemli. Zingat olarak ana prensiplerimizden biri, finans okuryazarlığının ve bunun paralelinde gayrimenkul okuryazarlığının artırılması olduğu için bu tür toplumsal faydası yüksek projelere her zaman destek vereceğiz. Şirket ve çalışanlar olarak bu tür projeleri gönüllülük esasıyla destekliyoruz.” dedi. 3 Kumbara Finansal Okur Yazarlık Programı kapsamında 2017 yılının sonuna kadar 500 bin çocuğa eğitim verilmesi hedefleniyor.

 

 

Kaynak: http://blog.zingat.com/gayrimenkul-okuryazarligi-cocuk-yasta-baslar/

İstanbul’da ev fiyatları neden artıyor?

Gayrimenkul sektöründe global araştırmalar yapan İngiliz danışmanlık ve araştırma şirketi Knight Frank’in Global Şehir Endeksi’nin 2016 verilerine göre son 1 yıllık fiyat hareketliliğinde İstanbul, dünya çapında ilk 3’te yer aldı. 

Dünyanın en önemli 150 şehrindeki son bir yılda ev fiyatlarındaki ortalama değişiminin ölçüldüğü araştırmada, Çin’in Şenzhen ve Şanghay şehirleri ilk iki sırayı alırken, bu şehirleri İstanbul takip etti. İstanbul’da 1 yılda ev fiyatları yüzde 20 artarken, Şenzhen’de yüzde 62 ve Şanghay’da yüzde 30 arttı. Bu üç şehri sırasıyla yine Çin’den Nanjing ve Pekin takip etti. Listede İzmir yüzde 16’lık fiyat hareketliliği ile 9. sırada, yüzde 10’luk fiyat artışıyla Ankara 27. Sırada yer aldı.

 

Kentsel dönüşüm fiyat artışını etkiliyor mu?

Zingat.com CEO’su Ahmet Kayhan, NTV’deki Finans Kafe programına konuk olarak, Global Şehir Endeksi 2016’yı yorumladı ve İstanbul’da konut fiyatlarının neden arttığını açıkladı. İşte İstanbul’da konut satış fiyatlarının artmasının sebepleri…

• Global Şehir Endeksi 2016’da Çin, Hindistan, Türkiye gibi ülkelerin listenin başında yer almasının sebebi; bu ülkelerde popülasyon ile kentleşmenin yüksek olması ve bu durumun fiyat artışlarına yansıması.

• İstanbul’da henüz gayrimenkul işlemi yapmamış yüzde 49 (yaklaşık 40 milyon) genç nüfus var. Yani bir talep enflasyonu var.

• Diğer yandan arsa fiyatları çok hızlı artıyor, arzı ise çok düşük. Arsa arzı oluşturmadan fiyatları düşüremezsiniz. Arsa fiyatlarının bu kadar arttığı bir ülkede fiyatların yükselmesi çok normal.

• Tüm bunların yanı sıra enflasyon ve döviz gibi bir etki var. Örneğin 1 dolarlık bir artış maliyetlerde otomatikman yüzde 1.18’lik bir etki yaratıyor. Böyle olunca inşaat maliyetleri artıyor dolayısıyla konut fiyatları da…

• Kentsel dönüşüm de fiyatların artmasındaki faktörlerden biri. İstanbul özelinde kentsel dönüşüm çok büyük bir faktör değil ama etkisi artacak gibi.

• Çok büyük bir kırılma olmazsa ki fiyatlardaki kırılmanın çok aşağıda olacağını öngörmüyoruz çünkü balonun arkasındaki dinamikler biraz zayıf, İstanbul’un özelinde bir balon oluşmadı henüz. Hane halkının gelirinin fiyata karşılama oranı hala aşağıda. Fiyat artışının daha 2-3 sene daha devam edeceğini düşünüyoruz.

• İstanbul’da çok nominal düzeyde belirli bölgelerde düşüş olabilir ama İstanbul genelinde büyük bir arsa arzı oluşmadan ve maliyette büyük bir kırılma olmadan fiyatların düşeceğini öngöremiyoruz.

 

 

Kaynak: http://blog.zingat.com/istanbulda-ev-fiyatlari-neden-artiyor/