TOKİ’den bir yılda 64 bin 822 konut!

TOKİ, 2016 yılında ürettiği konut sayısını açıkladı. 2016, son 13 yılın en çok konut üretilen yılı oldu. Bu yıl, 64 bin 822 konut üretildi. TOKİ’nin 2016 sonuçlarını açıklayan TOKİ Başkanı Ergün Turan, “2016 yılı içinde 60 bin konutun yapımını hedeflediğimizi beyan etmiştik. 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası 2016 hedefimizi yukarı yönde revize ederek, 60 bin rakamını 64 bine çıkardık. Bu yüksek hedefi yakalayarak, bugün 2016 yılında 64 bin 822 sosyal konut üretim rakamı ile milletimize kaliteli ve güvenli konutlar inşa etmenin, güzel şehirlerde yaşama idealine hizmet etmenin memnuniyeti içindeyiz” diye konuştu.

 

 

Son 13 yılın en yüksek konut üretimi
Son 13 yılda 757 bin konut ve 8 bin 712 sosyal donatı üretim rakamına ulaştıklarına dikkat çeken Turan, “Yaşadığımız hain darbe girişimi ve coğrafyamızda oluşan havaya rağmen 2016 yılı, geçmişi başarılar ile dolu Toplu Konut İdaresi’nin son 13 yılının en yüksek konut üretimini yaptığı yıldır” dedi.

 

15 bin emekli TOKİ ile ev sahibi oldu

Turan, emekli vatandaşların konut taleplerini karşılamaya yönelik, arazi üretiminde de yoğun bir çalışma dönemine girdiklerini kaydetti. Türkiye’de yaklaşık 10,5 milyon emekli vatandaş olduğuna dikkat çeken Turan, emeklilere dönük “İkinci Bahar” kampanyasıyla, konut projelerinden emeklilere yüzde 25’lik kontenjan ayırdıklarını söyledi. Turan, “Emekli vatandaşlarımızı Anadolu’da ortalama 250 liradan başlayan taksitlerle ve İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlerde ise 350-400 liradan başlayan taksitlerle uzun vadeli ödeme koşullarıyla yuva sahibi yapıyoruz. Bu yıl 15 bin emeklimizi ev sahibi yaptık. Bundan sonra da her yıl yaklaşık 15 bin emekli vatandaşımızı konut sahibi yapmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

 

 

2016 yılında 683 sosyal donatı
Sosyal konut üretiminin yanında, kamunun ihtiyaç duyduğu okul, hastane, üniversite, kamu binaları, spor tesisi ve stadyumları da inşa ettiklerini kaydeden Turan, bugüne kadar 8 bin 712 sosyal donatı yaptıklarını vurguladı. Turan, 2016’da 20 okul, 3 üniversite, 10 yurt, 10 hastane, 135 ticaret merkezi, 69 cami, 13 kamu hizmet binası, 6 sosyal tesis ve bir stadyum inşa edildiğini belirterek, “Diğer uygulamalarımız ile 2016 yılında toplam 683 sosyal donatı inşa ettik. Sosyal donatı yatırımlarımız 2017’de artarak devam edecek” dedi.

 

17 bin 150 kişi borçlarını kapatarak tapularını aldı
Borcunu ödeyip tapusunu hemen almak isteyen konut ve iş yeri alıcılarına yönelik her yıl uyguladıkları yüzde 20’lik indirimin 2016’da da büyük ilgi gördüğüne dikkati çeken Turan, “Kampanyamız kapsamında 17 bin 150 kişi borçlarını kapatarak tapularını aldı. Kampanyaya katılan vatandaşlarımız, ödedikleri 817 milyon 138 bin liranın 512 milyon 894 bin lirasını kişisel tasarruflarıyla kapattı. Bir diğer ifade ile borçlar ‘yastık altı’ birikimlerle kapatıldı. Bu durum, milletimizin ülkemizin ekonomisine ve geleceğine duyduğu güvenin önemli bir kanıtıdır” değerlendirmesinde bulundu.

 

2017 hedefi 65 bin konut
“Milletimize ‘iyilik üreten’ bir kurum olarak 2017’de de vatandaşlarımızın beklentilerine cevap vereceğiz” diyen Turan, 2017 yılında 65 bin sosyal konut inşa edeceklerini, bu rakamla 2016’daki hedefi de aşacaklarını bildirdi.

Kaynak: http://blog.zingat.com/tokiden-bir-yilda-64-bin-822-konut/

TOKİ 197 işyerini satışa çıkarıyor!

TOKİ dükkan satışı 2017 yılında da devam ediyor. Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Türkiye’nin farklı şehirlerinde 197 işyeri ve 16 konutu açık artırma usulü satışa çıkarıyor. Satışı TURYAP tarafından gerçekleştirilecek olan işyeri ve konutlar 19 Şubat tarihinde satılacak. Açık artırmayla satışa çıkacak olan konut ve işyerlerinin bulunduğu şehirler şu şekilde; Adana, Ankara, Bursa, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Erzincan, Erzurum, Giresun, Iğdır, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Nevşehir, Osmaniye, Şanlıurfa, Tokat, Trabzon, Afyon, Bitlis, Gaziantep, Eskişehir, Mersin, Niğde, Nevşehir, Trabzon ve Van.

 

 

TURYAP TOKİ açık artırmasına nasıl katılabilirsiniz?
Açık artırmaya katılacak olanlardan istenen belgeler:
• Fotoğraflı nüfus cüzdanı,
• Vatandaşlık kimlik ve vergi sicil numaraları,
• Başvuruların vekaleten yapılması durumunda, satışlarla ilgili tüm belgeleri düzenleme, imzalama, beyan ve taahhütlerde bulunma yetkisini içeren vekaletname,
• Başvuru bir tüzel kişilik adına yapılacak ise, Şirketin yetki belgesi ve yetkili kişinin vekaletle imza sirküleri.

Ne kadar katılım teminatı ödenecek?
• Muhammen bedeli 19.999 TL’ye kadar olanlar için 1.000 TL,
• Muhammen bedeli 20.000- 99.999 TL’ye kadar olanlar için 5.000 TL,
• Muhammen bedeli 100.000- 349.999 TL’ye kadar olanlar için 10.000 TL,
• Muhammen bedeli 350.000- 2.999.999 TL’ye kadar olanlar için 50.000 TL,
• Muhammen bedeli 3.000.000 TL ve üstünde olanlar için 200.000 TL,
katılım teminatı ödemeleri gerekiyor.
İşyeri ve konutlar, açık artırmada vadeli olarak satışa sunulacak. Tüm işyerleri için yüzde 25 peşin 120 ay vade seçeneğiyle satışa sunulacak. Konutlar için ise illere göre peşinat ve vade süreleri değişiklik gösteriyor.

Kaynak: http://blog.zingat.com/toki-197-isyerini-satisa-cikariyor/

TOKİ’den Amasya’ya 356 konut

Farklı şehirlerde hayata geçirdiği yerel mimari uygulamalarıyla dikkat çeken TOKİ, bu kez Amasya’da 356 konutu hayata geçirmeye hazırlanıyor. 

Şehir şehir yerel mimarisiyle dikkat çeken TOKİ konutları için tıklayınız.

2+1 daireler çoğunlukta olacak

Amasya’nın Ziyaret ilçesinde inşa edilecek 356 konutun 276’sı 2+1, 80’i de 3+1 olarak tasarlandı. Şehrin yerel mimarisine uygun gerçekleştirilecek projede 356 konutun yanı sıra bir cami, bir ticaret merkezi de yer alacak. 


7 soruda TOKİ’ye başvurma rehberi! 



Kaynak: http://blog.zingat.com/tokiden-amasyaya-356-konut/

7 soruda TOKİ’ye başvurma rehberi!

T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) bugüne kadar 81 ilde 700 bine yakın konut inşa etti ve 558 bin 886 kişiyi ev sahibi yaptı. Peki, ev sahibi olmak isteyenler TOKİ’nin avantajlı projelerini nasıl takip etmeli? Emekliler TOKİ’ye nasıl başvurmalı?

 

7 soruda TOKİ projeleriyle ilgili en çok merak edilenler

TOKİ konutları için başvuru nasıl yapılır? TOKİ projelerinden daire satın almanın şartları neler? İşte TOKİ projeleriyle ilgili en çok merak edilen 7 sorunun yanıtları…

1. Nerede, hangi proje var?

TOKİ’den ev satın almak istiyorsanız sürekli olarak bu projeleri takip etmeniz gerekiyor. TOKİ’nin tüm illerdeki en yeni projelerini TOKİ’nin web sitesinden ya da Zingat.com haberler sayfasından takip edebilirsiniz.

 

2. Yaşadığım şehir dışındaki TOKİ projelerine başvurabilir miyim?

Satın alacağınız ev kuralı ya da dar gelirlilere yönelik projeyse mutlaka o projenin bulunduğu şehirde ikamet etmeniz ya da nüfusunuzun o ilde kayıtlı olması gerekiyor.

 

3. TOKİ’den ev sahibi olmak için nereye başvurmalıyım?

TOKİ projelerinde başvuru mercileri, projenin yer aldığı il ya da ilçeye göre değişiyor. Başvurular genellikle belediye, valilik veya kaymakamlığa yapılıyor. Başvuru mercileri satış duyurusunda ilan ediliyor.

4. Başvuru için hangi belgeler gerekiyor?

Projelere başvurmak için; nüfus cüzdanı fotokopisi, ev sahibi olmak istediğiniz il veya ilçe sınırları içinde oturduğunuzu gösteren ikametgâh belgesi, sizin ve aile üyelerinin T.C. kimlik numaraları, vergi sicil numaraları, başvuru formunda istenilen diğer bilgiler ve başvuru formunu imzalayan başvuru sahibinin kendisine, eşine ve velayeti altındaki çocuklarına ait kira, faiz geliri vb. gelirinin olmadığını beyan etmesi. Son olarak başvurduğunuz proje için T.C. Ziraat Bankası ilgili şubesine konut başvuru bedelini yatırmanız gerekiyor.

 

5. TOKİ kura bedeli geri alınır mı? 

Evet, TOKİ projesine başvurdunuz ve kura sonucu size ev çıkmadıysa, yatırmış olduğunuz konut başvuru bedelinizi geri alabilirsiniz.

6. Aynı aileden kaç kişi TOKİ projesine başvurabilir?

Eğer kurayla gerçekleşen bir satışa ya da dar gelirli projesine başvuruyorsanız hane halkından sadece bir kişi başvurabiliyor. Başvuracağınız proje bunların dışındaysa, bu şart aranmıyor ancak proje durumuna göre değişiklik gösterebiliyor. Proje duyurusunda bu şartlar ayrıca belirtiliyor.

 

7. Üzerine kayıtlı gayrimenkul olanlar TOKİ projelere başvurabilir mi?

Kuralı satışlarda ya da dar gelirlilere yönelik TOKİ projelerinde size, varsa eşinize ya da çocuklarınıza ait bir gayrimenkul olmaması gerekiyor. Diğer satışlarde genel olarak bu şart aranmasa da projeye göre değişiklik gösterebiliyor.

Kaynak: http://blog.zingat.com/7-soruda-tokiye-basvurma-rehberi/

TOKİ’den şehit ailelerine özel faizsiz kredi!

T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı tarafından şehit ve gazi yakınları için 530 bin TL faizsiz kredi imkânı sağlandı. 

 

18 bin 500 kişi konut kredisi kullandı

TOKİ’nin bu örnek hamlesiyle, 18 bin 484 hak sahibine 94’er bin liralık faizsiz konut kredisi kullandırıldı. Söz konusu hak sahiplerinin 577’sini şehit yakınları oluşturdu. Şehit yakınları ve gazilere kullandırılan kredi tutarı ise 535 milyon 302 bin TL’ye ulaştı.

 

7 soruda TOKİ’ye başvurma rehberi!

 

Emekliler TOKİ’den nasıl ev sahibi olabilir?

 

Emekliler TOKİ’ye nasıl başvuracak?

Kaynak: http://blog.zingat.com/tokiden-sehit-ailelerine-ozel-faizsiz-kredi/