Ev alacaklar için komşu seçme rehberi!

Ev alacaklar için komşu konusu ayrı bir gündem… Bir ev satın almaya hazır olduğunuzda “Nereden ev almalıyım?” sorusuna yanıt ararsınız. Yapılan araştırmalar, ev satın alacak kişilerin yine de ilk önce şu 3 özelliğe baktığını doğruluyor: Lokasyon, lokasyon, lokasyon.

Evin lokasyonu elbette bütçeniz ve satış fiyatı kadar önemli. Ne de olsa bir evin lokasyonu ulaşım kolaylığı ve yakın çevresinde neler olduğu (hastane, okul, alışveriş merkezi, park gibi) ile ilgili özellikleri içerdiği için önem taşıyor.

 

 

Yeni evinizde komşularınız kimler olacak?

Diğer yandan yatırım yapmak için değil, yaşamak için ev satın alıyorsanız bulunduğu bölgenin demografik özelliklerini de ince eleyip sık dokumalısınız.

Daha doğru bir soruyla, yeni komşularınız kimler olacak? Satın alacağınız evin bulunduğu ilçede, hatta mahallede kimler yaşıyor?

Türkiye’nin akıllı emlak sitesi Zingat.com, Emlak Raporu sayfasındaki bilgilerle akıllı emlak yatırımı kararı vermek isteyenler için rehberlik ediyor.

Emlak analizleri, akıllı yatırım kararı verirken son derece etkili oluyor. Bu gerçekten yola çıkan Zingat.com, Türkiye’nin 62 şehri, 221 ilçesi ve 1083 mahallesi için bu hizmeti ücretsiz olarak veriyor.

Örneğin şehir, ilçe ve mahalle tercihlerinizi şu sıralama ile yaptığınızı düşünelim:
Şehir: İstanbul
İlçe: Beşiktaş
Mahalle: Gayrettepe

 

Beşiktaş Gayrettepe’de kimler yaşıyor?

Zingat.com Emlak Raporu bölümünde seçtiğiniz il, ilçe ve mahallenin demografik yapısı da gözler önüne seriliyor.
Yine İstanbul Beşiktaş Gayrettepe örneğinden hareketle mahallede kimlerin yaşadığı ile ilgili hızlıca bilgi edinmek mümkün. Bu bilgiler nüfus yapısı, eğitim durumu, sosyo-ekonomik derecelendirme gibi pek çok başlığı içerirken, burada ev alacaklar veya kiralayacaklar için “yeni komşular” hakkında detaylı bilgileri incelemek mümkün oluyor.

 

Beşiktaş Gayrettepe konut satış fiyatı ne kadar?
İstanbul’un Beşiktaş ilçesinin Gayrettepe mahallesi ile ilgili emlak raporu pek çok bilgiyi bir arada barındırıyor.

 

Beşiktaş Gayrettepe’de konut fiyatları ortalaması satış fiyatı, kira fiyatı ve geri dönüş süresi olarak karşınıza çıkıyor. Tabii bu fiyatlar ortalama 100 metrekarelik bir konut için geçerli.

Beşiktaş Gayrettepe’de konut satış fiyatı ortalaması 863 bin 259 TL iken, aynı zamanda minimum ve maksimum fiyatları da görebiliyorsunuz. Zingat.com Emlak Raporu Beşiktaş Gayrettepe’de konut satış fiyatlarının minimum değerini 647 bin 44 TL, maksimum satış fiyatını ise 1 milyon 79 bin 74 TL olarak gösteriyor.

Beşiktaş Gayrettepe’de ev satın alanların, dairelerini kiraya vermeleri durumunda yatırımlarının geri dönüşü, yani amortisman süresi ise 27 yıl olarak ölçülüyor.

 

Beşiktaş Gayrettepe’de kiralık konut fiyatları

Beşiktaş Gayrettepe’de ortalama 100 metrekarelik bir konut için geçerli. Zingat.com Emlak Raporu’na göre Beşiktaş ortalaması 2 bin 642 TL/Ay. Gayrettepe’de konut kira fiyatı

 

Emlak sitesinde Beşiktaş Gayrettepe’de kiralık konut fiyatlarının minimum değeri 1.982 TL, maksimum kira fiyatı ise 3 bin 303 TL olarak yer alıyor.

Kaynak: http://blog.zingat.com/ev-alacaklar-icin-komsu-secme-rehberi/

İstanbul’da ilçe ilçe kira fiyatları!

İstanbul’da kiralık ev fiyatları yükselişini sürdürüyor. Son altı aylık kiralık ev fiyatlarına göre kiralarda artış yüzde 35’e ulaştı. Peki İstanbul’un hangi ilçesinde ev kiraları 2015 yılından 2016’ya ne kadar arttı? 

İşte ilçe ilçe İstanbul 2016 kira fiyatları listesi


 

6 ayda kira artışı yüzde 35 

Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun, İstanbul’da kira fiyatlarındaki yükselişle ilgili şu değerlendirmede bulundu:

“Şehrin bilinen merkezlerinde son 6 ayda ortalama yüzde 35’lere varan kira artışları oldu. Bu durum toplu konut bölgelerindeki hareketi dolayısıyla o bölgelerde de talepten doğan fiyat artışlarını da beraberinde getirdi. Örneğin Beşiktaş’ta yılın ilk çeyreğinde 2 bin 400 TL’ye kiraya verilebilen 100 metrekare büyüklüğünde bir dairenin fiyatı bugün 3 bin 800 TL’ye kadar çıkabilirken, Halkalı’da 700 TL olan bir gayrimenkul minimum 950 TL’den kiraya verilebiliyor. ”

Kaynak: http://blog.zingat.com/istanbulda-ilce-ilce-kira-fiyatlari/

2017 yılında kira depozitosu ne kadar?

Kira depozito bedeli nasıl hesaplanıyor? 2017 yılında kira depozito bedeli ne kadar oldu?

Kiralık ev arayışınız sona erdi, aradığınız evi buldunuz. Kira sözleşmesi yaparken gündeme depozito bedeli de geliyor ve depozito bedeli ev sahipleri ve yeni kiracıları arasında bazı durumlarda tartışma konusu olabiliyor.

 

 

Kira depozitosu nasıl hesaplanıyor?

Depozito, güvence bedeli olarak biliniyor. Gayrimenkul kiralamalarında kiracıların henüz taşınmadan ödedikleri depozito, kira sözleşmesi sona erdikten sonra mülk sahibi tarafından kiracıya geri ödeniyor.

Esasında bir ev sahibinin yeni kiracısından talep edebileceği depozito bedeli kanunla sınırlandırılarak belirlenmiş durumda.

 

 

Kira depozitosu nasıl geri alınır?

Bir kiracı, kiraladığı gayrimenkul için en fazla üç aylık kira fiyatı kadar depozito verme hakkına sahip. Ev sahipleri üç aylık kira fiyatı toplamından daha yüksek oranda depozito isteyemiyor.

Bir örnek üzerinden açıklamak gerekirse… 2 bin TL karşılığında bir ev kiralayanlar, ev sahiplerine en fazla 6 bin TL (2.000 x 3) depozito ödeyebiliyor. Kiracı söz konusu evden ayrılma kararı aldığında ise, ev sahibi kira sözleşmesine de aktarılan depozito miktarını herhangi bir maddi zarar ile karşılaşmaması durumunda kiracıya geri veriyor. Ev sahibinin depozitoyu geri iade etme süresi ise, kira sözleşmesinin sonlanmasını takip eden üç aylık dönemi kapsıyor.

 

Kaynak: http://blog.zingat.com/2017-yilinda-kira-depozitosu-ne-kadar/