Yaşlanma ile Oluşan Göz Sorunları Aşağıdakileri Kapsar:
Göz kapağı kasları zayıflar ve cilt incelir ve daha sarkar, rengini de kaybeder. Bu durum, üst göz kapağı kas ve derisinin sarkmasına ve/veya alt göz kapağının gevşemesine; ve alt göz kapağının dışa dönmesine sebep olur. Bazı kişilerde, üst göz kapağı derisi düştüğü zaman, görmeyi engeller; blefaroplasti adı verilen (göz kapakları üzerinde yapılan ameliyat) bir cerrahi müdahale ile fazla dokular alınır.
Göz yaşı üretimi ve göz yaşındaki yağ miktarı azalır, bu da göz yaşının çok daha çabuk buharlaşmasına sebep olur. Bu değişimler, korneanın kurumasına, tahrişe ve çok rahatsız bir hisse yol açar. Göz zarı (Konjuktiva) incelir ve daha kırılganlaşır, elastik liflerin artması sonucu hafif sarı renk alır. Gözakı da yağ çökeltilerinin toplanması sonucu sarı bir renk alır. Korneanızda da, sınırlarının etrafında, yağlardan oluşan beyaz bir halka oluşturur. Bu renk değişimleri görmeyi bozmaz.
Jelatinvari hümör sıvılaşır, ve gözün hareketleriyle, zararsız, küçük kolojen kümelerinin göz içinde serbest bir şekilde öne ve arkaya hareket etmesine izin verir.
Mercekler sertleşir ve esnekliğini kaybeder, ve gözün yakındaki nesnelere odaklanmasını zorlaştırır. Gece görme daha zayıf olabilir zira, göz bebeği kolayca büyümez, iris ışıktaki değişmelere dah geç tepki verir ve mercekteki değişiklikler ışık ışınlarının bazılarını engeller. Bu değişimler, genellikle, her iki gözde eşanlı olarak meydana gelir.
Bazı göz hastalıkları artar, bunun sebebi kişilerin yaşlanmasıdır; bunlar presbiyopi, katarakt, göz tansiyonu, sarı nokta hastalığıdır.