Emlakta geleceğe yön veren 4 trend!

Ev sahibi olmak isteyenlerin hayallerini süsleyen evler artık daha yenilikçi özellikleri olanlar… Tabi teknolojinin hayatın her noktasını daha çok etkilemesi, gayrimenkul dünyasında da hızlı bir gelişmeyi beraberinde yaşatıyor. Gelecekte de başarılarını devam ettirmek isteyen emlak profesyonelleri tüm bu değişimi yakından takip ediyor. 

 

Gayrimenkul sektörünü etkileyecek 4 gerçek 

Yeni nesille birlikte değişen satın alma davranışları, küresel ısınma, teknoloji, ekonomik ve politik krizler… İnsan yaşamını değiştiren bu gelişmelerin gayrimenkul sektörünü de etkilemesi bekleniyor. İşte gelecekte gayrimenkul sektörünü bekleyen 4 gerçek…  

1) “Yeşil bina” talebi artacak

• Müşterinize ev satarken nelere dikkat ediyorsunuz? Lokasyonu, metrekaresi ya da sosyal donatıları… Bir süre sonra bunlara enerji verimliliği ve yeşil bina gibi talepler de eklenecek!

• Bugün farklılık yaratmak için ön plana çıkartılan yeşil bina konsepti ve enerji verimliliği önümüzdeki yıllarda satacağınız konutların olmazsa olmazı olacak.

• Son olarak Türkiye’de binalarda ısı yalıtımı, ısıtma soğutma ekipman ve aydınlatma armatürleri verimliliğini gösteren Enerji Kimlik Belgesi’nin zorunlu olması da bunun başlangıcı olarak gösterilebilir.

• ABD Ulusal Emlakçılar Birliği Realtor’un araştırmasına göre, yeni ev satın almak isteyenlerin yüzde 11’inin tercihlerinde enerji tasarrufu önemli bir faktör!

• Araştırmaya göre yeşil bina konseptini ve enerji verimliliğini dikkate alanlar 35-50 yaş aralığında. Bu da gayrimenkulde yeni nesil konut alıcılarıyla bir önceki nesil arasında davranış farklılıklarının olduğunu ortaya koyuyor.

 

2) Gayrimenkulde dijitalleşmeyi önemseyin

• Gayrimenkul sektörünün dijitale yöneldiği bir sır değil! Online gayrimenkul sektörünün büyümesi, geleceğe dair trendleri belirleyen önemli bir gelişme.

• Online gayrimenkul sektöründeki oyuncular arasında yükselen rekabet, dijitalleşmeyi önemseyen ve “akıllı” olabilen emlak sitelerinin büyüyerek yoluna devam edeceğini gösteriyor. Türkiye’nin akıllı emlak sitesi Zingat.com’da Evimin Değeri, Bölge Raporu, Akıllı Harita, Yatırım Rehberi gibi birçok akıllı uygulamaya kolayca ulaşabilirsiniz.

3) Z kuşağını daha iyi tanıyın

• Nesillerle birlikte gayrimenkul satın alma davranışları da değişiyor. Geleceğin konut alıcısı Z kuşağını daha iyi tanımak ve buna göre sektöre yön vermek gerekiyor.

• Z kuşağıyla ilgili bilinen ana gerçek, teknolojiye bağlılıkları. Akıllı konutlara gelecekte daha fazla ihtiyaç olacağı görünüyor.

 

4) İklim değişikliğini dikkate alın

• Deniz seviyesinin yükselmesi, hava değişiklikleri, yaygın kuraklık ve hava kirliliği gayrimenkul sektörünü de etkiliyor. Peki, küresel ısınma gayrimenkul sektörünü nasıl etkileyecek?

• Küresel ısınmanın etkilerinden koruyan, güvenli evler geleceğin tercihi olabilir.

Kaynak: http://blog.zingat.com/emlakta-gelecege-yon-veren-4-trend/

Dünyayı kurtaran 7 yeşil bina!

Küresel ısınma ve iklim değişiklikleri gündelik yaşamı olumsuz etkiliyor. Buna karşın plastik kullanımın azaltılması, arabalarda fosil yakıtların kullanımı ya da karbon ayak izinin azaltımı gibi birçok önlem alınıyor. 

Gayrimenkul sektörü de tüm bu gelişmelere kayıtsız kalmıyor… Gayrimenkulde yeşil binalar gün geçtikçe daha çok adından söz ettiriyor. Yeşil binalar hem içinde yaşayanlara hem de çevreye birçok fayda sağlıyor. Peki yeşil binaları bu kadar önemli kılan özellikleri neler?

 

Yeni yeşil binalar

Son yıllarda gün ışığından daha fazla yararlanan, elektrik ihtiyacını güneş panelleriyle sağlayan, yağmur ve atık suyunu arıtarak tekrardan kullanan yeşil binalar ön planda. İşte dünyayı kurtaran yeşil binalar…

 

1) The Crystal Londra – İngiltere

Dünyanın en büyük şirketlerinden biri olan Siemens’in Londra’da hayata geçirdiği The Crystal binası zarf şeklinde tasarlandı. Binada akıllı aydınlatma sistemiyle gün boyunca doğal ışık kullanılıyor. Elektrik ise güneş panelleriyle destekleniyor. Bu yeşil binanın bir diğer özelliği, yağmur suyunu ve atık suyu dönüştürerek tekrar kullanılmasını sağlaması.

2) The Change Initiative – Dubai

Dubai’de konumlanan The Change Initiative, 2013 yılında kendi kategorisindeki yapılar sıralamasında 110 puan üzerinden 107 alarak “dünyanın en sürdürülebilir ticari binası” oldu.

3) Wat Pa Maha Chedi Kaew Tapınağı – Tayland

Wat Pa Maha Chedi Kaew Tapınağı ya da diğer adıyla “1 Milyon Şişe Tapınağı”nın yapımında 1 milyon bira şişesi kullandı. Tapınağa çok fazla bira şişesi bağışı yapılınca, yetkililer şişeleri bu şekilde değerlendirmek istemiş. İnşasına 1984 yılında başlanan tapınağın yapımı 32 yıldır devam ediyor.

4) Bullitt Center – ABD

2016 yılında hayata geçirilen bu 6 katlı ticari merkez Bullitt Foundation’nun Başkanı Denis Hayes tarafından tasarlandı. Binanın en ilginç özelliklerden biri de 250 yıl ayakta kalacak şekilde yapılması. Bullitt Center’de yağmur ve atık suyunu işleyerek geri dönüştüren sistem de mevcut. Elektrik için fotovoltaik (güneş pili) paneller kullanılıyor.

5) ACROS Fukuoka Foundation Building – Japonya

Fukuoka’da bulunan ACROS Fukuoka Foundation Building (ACROS Fukuoka Vakfı Binası) Nisan 1995’te açıldı. Bina yeşil mimari konseptiyle iyi bir eko-mimarlık örneği olarak kabul ediliyor. Doğal aydınlatma kullanılarak enerji tasarrufu sağlanıyor. ACROS Fukuoka’nın ilginç özelliklerinden biri de su drenaj sistemi. Bu sistemle binanın atık suyu arıtılarak çevredeki yeşil alanlar sulanıyor.

6) Phipps’ Center For Sustainable Landscapes – ABD

Phipps’ Center For Sustainable Landscapes (Phipps’ Sürdürülebilir Peyzaj Merkezi) güneş, rüzgâr ve jeotermal gibi farklı enerji kaynakları kullanıyor. Kendi enerjisini üreten bina, yağmur suyunu arıtıp yeniden kullanılmasını sağlıyor. Ayrıca binanın çatısında ziyaretçiler için bitkilerle dolu yeşil yürüyüş yolları da yer alıyor.

7) Bahrain World Trade Center – Bahreyn

Bahrain World Trade Center (Bahreyn Dünya Ticaret Merkezi) dünyaca ünlü mimarlık firması Atkins tarafından 2008 yılında inşa edildi. İkiz kule şeklinde tasarlanan binanın 50 katı bulunuyor. Bina rüzgâr tribünleriyle birleştirilmiş ilk gökdelen olma özelliğine sahip. İki kuleyi birbirine bağlayan bu rüzgâr tribünleri iki kulenin ihtiyacı olan enerjinin bir bölümünü karşılıyor.

Kaynak: http://blog.zingat.com/dunyayi-kurtaran-7-yesil-bina/