YaşamSkor: Yaşam kalitenizi artırmanın yolu!

Türkiye’nin akıllı emlak sitesi Zingat.com, ziyaretçilerinin yaşam kalite endeksini ölçerek gayrimenkul yatırımlarını yönlendirmelerini sağlayan ‘yaşamSkor’ uygulamasını tanıttı. Zingat.com’un yeni uygulaması “yaşamSkor”, ev-iş yeri-sosyal yaşam alanı üçgeninde gerçekleştirdiği değerlendirmeyle gayrimenkul kararlarınızı yönlendiriyor.

 

Akıllı emlak kararı vermek artık daha kolay

Bilimsel altyapısı ve milyonlarca veri setinden beslenen hesaplama araçlarıyla ev almak, satmak ya da kiralamak isteyen gayrimenkul yatırımcılarının en doğru kararı almasına yardımcı olma hedefiyle yolan çıkan Zingat.com, yaşam kalite endeksini ölçtüğü uygulaması yaşamSkor’u, Grand Hyatt İstanbul’da gerçekleştirdiği basın toplantısıyla tanıttı. ‘yaşamSkor’un hesaplama algoritmasında, seçilen yerler ve bu yerlerin birbirleriyle olan ilişkileri ile sosyo-ekonomik dereceleri de dahil birçok parametre kullanılıyor.

 

‘yaşamSkor’un, mevcut yaşam kalitesinin iyilik baremi olarak belirlenen 0-100 değer aralığında ölçeklendiğine ve bazı mekan değişiklikleriyle bu kalitenin artırabilmesi için farkındalık yarattığına dikkat çeken Zingat.com CEO’su Ahmet Kayhan, “yaşamSkor, insanların gayrimenkul yatırımı, satın alması, kiralaması gibi çok önemli kararları alırken kendi yaşam alanlarına özel ‘akıllı’ kararlar almalarını sağlayacak.” dedi.

 

yaşamSkor ile ilgili detaylı bilgi için!

 

yaşamSkor uygulaması dünyada ve Türkiye’de bir ilk

Zingat.com’un bilgi ve verinin yer aldığını, sağladığı kapsamlı bilgilerle kullanıcıyı yönlendirerek mevcut gayrimenkul sitelerinden ayrıştığını belirten Ahmet Kayhan; “Uygulamada, nüfus yoğunluğu, bina yoğunluğu, hava kirliliği, yeşillik, yürüme alanı, park yeri kolaylığı, restoran, alışveriş, park, çocuk parkı gibi sosyal imkanlar, metro, otobüs durağına yakınlık, kira, satış maliyetleri gibi pek çok parametre baz alınıyor. Bu parametrelere göre önce konut, sonra iş yeri için çeşitli hesaplamalar yapılıyor. Ardından kişinin sosyalleştiği bölge ekleniyor ve en çok vakit geçirilen bu 3 nokta arasında ne kadar kolay ve hızlı hareket ettiğiniz ölçülüyor. Oldukça detaylı ve kapsamlı bir analizin sonucunda da kişinin yaşamSkor’u ortaya çıkıyor. Bu uygulama Türkiye’de ve dünyada bir ilk.” dedi.

 

Herkesin en doğru gayrimenkul yatırımı kararı almasını sağlamak istiyoruz 

Türkiye’de yaklaşık yıllık 2 milyon gayrimenkul alım-satım işlemi gerçekleştiğini söyleyen Zingat.com CEO’su Ahmet Kayhan, “Milyonlarca yatırım, satın alma, kiralama ve geliştirme işlemi kayda geçiyor. Ortalama 14 milyon vatandaşımız her sene bir şekilde gayrimenkul ile ilgili bir karar alıyor ve çoğu zaman hayatlarında verdikleri belki de en önemli finansal karar oluyor. yaşamSkor sayesinde ev-iş yeri-sosyal yaşam alanı üçgenine göre gerçekleştirdiğimiz değerlendirmeyle gayrimenkul ile ilgili verilen bu kararların sağlıklı bir şekilde verilmesini sağlamak istiyoruz.”

 

‘yaşamSkor’ birkaç yıl içerisinde 62 şehirde ölçülebilecek

‘yaşamSkor’un şu an için sadece İstanbul’da uygulandığını söyleyen Ahmet Kayhan, “Diğer şehirler ile ilgili çalışmalarımıza devam ediyoruz. Öncelikle Ankara, İzmir, Bursa, Kocaeli, Adana, Antalya, Aydın ve Muğla başta olmak üzere birkaç yıl içerisinde 62 şehir için ‘yaşamSkor’ uygulamasını hayata geçireceğiz.” diye konuştu.

 

Kaynak: http://blog.zingat.com/yasamskor-yasam-kalitenizi-artirmanin-yolu/

yaşamSkor nasıl hesaplanır?

Zingat.com, yeni uygulaması yaşamSkor sayesinde ev-iş yeri-sosyal yaşam alanı üçgeninde gerçekleştirdiği değerlendirmeyle gayrimenkul kararında yönlendirici bir rol üstleniyor. Peki Zingat.com’un yaşam kalite endeksini ölçtüğü uygulaması yaşamSkor nasıl hesaplanıyor? 

 

“yaşamSkor”unuzu nasıl hesaplarsınız?

yaşamSkor’un hesaplama algoritmasında, seçilen yerler ve bu yerlerin birbirleriyle olan ilişkileri ile sosyo-ekonomik dereceleri de dahil birçok parametre kullanılıyor. yaşamSkor hesaplaması için yaşadığınız şehir haritası üzerinde yaşamınızın geçtiği üç ana noktayı seçmeniz gerekiyor: Ev, iş yeri ve sosyal alan. 

facebook_yasamSkor

 

3 adımda yaşamSkor’unuzu öğrenin

Kaynak: http://blog.zingat.com/yasamskor-nasil-hesaplanir/