Ev değiştirmenin 5 nedeni!

Ev taşımak manevi ve maddi anlamda oldukça zor bir süreçtir. Tanıdık bir çevreden ayrılıp farklı bir yere taşınmanın manevi anlamda birçok zorluğu var. Diğer yandan taşınmanın nakliye, depozito, boya badana gibi ağır bir maddi külfeti de var. Peki taşınmak bizi maddi, manevi ve zamandan zarara uğratıyorsa neden taşınıyoruz?

Çünkü evimizde kendimizi huzurlu ve güvenli hissetmek istiyoruz, bu olmadığında da taşınıyoruz. Bazen ise taşınmak için zorunlu ve profesyonel sebepler de bulunuyor. İşte sık ev değiştirmenin başlıca sebepleri…

 

 

3. Trafik
Büyük şehirlerin en büyük problemlerinin başında trafik geliyor. Trafikte uzun zaman geçirmek istemeyen çalışanlar ise, mümkün olduğunca iş yerine yakın yerlerde oturmayı tercih ediyor. Son yıllarda oturduğu evi kiraya verip, iş yerine yakın bir bölgeye taşınanların sayısı azımsanmayacak kadar çok!

4. Profesyonel sebepler
Tayin, atama gibi mesleki sebepler taşınmaya sevk edebiliyor. Özellikle kamuda çalışan kişiler bu sebeplerden sıklıkla ev değiştiriyor.

 

 

5. Diğer nedenler
TÜIK verilerine göre Türkiye’de geçen yıl 131 bin 830 kişi boşandı. Boşanmalar da taşınma sayısını yükselten sebeplerden. Bunun yanı sıra üniversite öğrencileri de taşınma oranlarını yükselten grubun içerisinde yer alıyor.

Kaynak: http://blog.zingat.com/ev-degistirmenin-5-sebebi/

Ev taşırken mutlaka yapmanız gereken 7 şey!

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte taşınma hareketliliği de başladı. Eski evi bırakmanın hüznüyle yeni bir evde yaşamanın güzel enerjisini birlikte getiren taşınma işleminde en zor iş nereden başlayacağını bilmemektir. Taşınmanın telaşıyla, “Eşyaları nasıl toplamalı? Nakliye firmasını nereden bulmalı?” gibi birçok soru ardı ardına sıralanır. Peki, stressiz ve mutlu bir taşınma mümkün mü? İşte sizi mutlu edecek taşınma tavsiyeleri…

 

1. Nakliye firmalarını araştırın

Ev taşıma işleminde ilk iş nakliye firması bulmaktır. Bunun için güvendiğiniz kişi ya da kurumlardan tavsiye alabilirsiniz. Burada mutlaka K3 belgesi olan nakliye şirketlerini tercih edin.

 

2. Bir hafta öncesinden randevu alın

Özellikle yaz mevsimi dönemlerinde taşınma hareketliliği daha yoğun yaşandığı için uygun nakliye firması bulmak zorlaşır. Bu sebeple nakliye firmasını belirlediyseniz en az 1 hafta öncesinden nakliye şirketinden randevu alın.

 

3. Mutlaka ekspertiz yaptırın

Nakliye şirketini bulduysanız, şimdi sıra ekspertizde! Mutlaka taşınmadan önce nakliye şirketiyle bir ekspertiz hazırlayarak, evinizdeki eşyalarla ilgili bilgilendirin.

 

4. Yeni evinizin yerleşme planını yapın

Yeni eviniz kaç metrekare? Nereye hangi eşyayı koyacaksınız? Tüm bunların planlamasını yaparak, bunları nakliye firmasına anlatın. Gerekirse çizerek kendilerine teslim edin. Böylece yeni evinize gittiğinizde bir sürprizle karşılaşmazsınız.

 

Ev taşırken K3 belgesini sormayı unutmayın!

 

5. Eşyaları siz toplamayın

Özel eşyalarınızın dışında hiçbir eşyanızı toplamayın. Çünkü artık nakliye işi profesyonel bir şekilde yapılıyor. Kaliteli ambalajlama malzemeleri ile eşyalarınız zarar görmeden yeni evinize ulaştırılıyor. Bu sebeple özellikle tabak, bardak gibi eşyalarınızı nakliye firmasının ambalajlamasına izin verin.

 

6. Ayrıntılı lokasyon bilgisi verin

Eğer nakliye firması yetkililerine yeni evinizin lokasyonuyla ilgili doğru bilgi vermezseniz, taşınma günü istemediğiniz olumsuzluklar yaşayabilirsiniz.

 

7. Asansörle ilgili bilgilendirin

Yeni taşınacağınız binada asansör kullanımı eşya taşımak için uygun olmayabilir ya da diğer daire sakinleri bu asansörde eşya taşınmasından rahatsız olabilir. Bu sebeple taşınma öncesinde nakliye şirketini bu konuda bilgilendirmelisiniz.

Kaynak: http://blog.zingat.com/ev-tasirken-mutlaka-yapmaniz-gereken-7-sey/

Ev taşımanın 10 altın kuralı

Yaz ayları ve takip eden Eylül, ev taşınma telaşının en çok yaşandığı dönemler. Siz de aynı telaşı yaşıyorsunuz, ev taşımayı keyifli ve zahmetsiz hale dönüştürmenin 10 altın kuralını uygulayarak başlayın. 

 

 

İşte nakliye firması seçerken ve taşınma sırasında dikkat edilmesi gereken 10 altın kural:

1. Profesyonel nakliye firmalarının ücretsiz keşif hizmetini değerlendirin. Evinizdeki büyük eşya adeti, boyutları gibi detaylara göre uygun personel ve ekipman sağlanacağından emin olun.

2. Taşınma kapsamı ve tutarına dair sözleşme yapın. Taşınma sırasında eşyalarınıza bir zarar gelmesi durumunda sigorta yapan firmaları tercih edin.

3. Demonte edilerek taşınması gereken eşyalarınızın bilgisini önceden   paylaşın ve uygun malzeme getirmelerini isteyin. Eşyalarınız yeni evinizde tekrar monte edilirken, özellikle dolap kapaklarınızı işlem bitmeden kontrol edin.

 

 

4. Eski evinizden avize, lamba, duvara monte edilmiş raf, çamaşır ve bulaşık makinesi gibi hassas ürünlerin nakliye ekibindeki uzmanlarca yapılacağını teyit edin. Yeni evinizin duvarına montaj olacaksa, doğru konumlandırma için hizalama cihazı isteyin.

5. Yeni evinizin yönetimiyle taşınacağınız gün bilgisini paylaşın ve uygun park yeri ayarlamalarını isteyin. Bazı apartmanlar asansör kullanımına izin vermeyebilir veya giriş çıkış saatlerinde kısıt olabilir.

6. Paketleme sırasında eşyaların doğru şekilde gruplanmasına dikkat edin ve kolilerin üstüne yeni evde hangi odaya yerleşeceğini yazın.

7. Nakliye firmasına kıyafet askılığı getirmelerini hatırlatın. Kıyafetlerinizin tozdan korunması için hassas kıyafetlerinizi koruyucu kılıflara yerleştirin ve onlarla taşınmasını sağlayın.

8. Nakliye ekibindeki her personel aynı hassasiyette olmayabilir. Özellikle dikkat edilmesini istediğiniz noktaları önceden belirterek, tabaklarla deterjanların aynı kutuya koyulması gibi sürprizlerden korunun.

9. Çalışma esnasında her iki saatte bir defa kısa molalar vermeleri nakliye ekibinin enerji toplaması ve daha dikkatli çalışmasına yardımcı olur. Yöneticileriyle de görüşerek ekibi mola kullanmaya teşvik edin ve küçük ikramlarda bulunun.

10. Hem eski hem yeni evinizde nakliyecilere siz veya bir yakınınız mutlaka eşlik edin. Eski evde nakliye ekibinin işi bittikten sonra son bir kontrol ve yeni evinize eşyalar yüklendikten sonra kamyonu kontrol etmek sizi hiçbir eşyanın unutulmadığı konusunda rahat ettirir.

Kaynak: http://blog.zingat.com/ev-tasimanin-10-altin-kurali/