Doktor Ne Demek? Doktor Nedir?

Fransızca kökenli doktor kelimesi Türkçede hekim, tabip gibi anlamlara karşılık gelir. Genel veya özel bir sağlık alnında eğitim almış, uzmanlaşmış ve tedavi aşamasında yer alabilecek kişilere doktor denir. Doktorluğun bir çok alanı vardır. Diş, ortopedi, göz vb. bunlardan bazılarıdır.

  • Bir üniversiteyi bitirdikten sonra herhangi bir bilim alanında eğitim alarak yetkinleşen ve bu eğitimi başarıyla sonuçlandıran kişilere verilen akademik unvandır. Bu eğitim dönemine doktora denir. Doktora özel sınavlar ve başarılı bir eserle sonuçlanır.

Teknoloji Ne Demek? Teknoloji Nedir?

İnsanlığın ihtiyaçlarına uygun alet ve araçların yapılması ya da geliştirilmesi için gerekli bilgi ve yetenek olarak tanımlayabiliriz. Teknoloji insan hayatında bilim ve mühendislikten önce ortaya çıkmıştır. Teknoloji, uygulayıcı yani pratik bir alandır. Bu yönüyle günümüzde bilimin uygulayıcı yönü olarak ifade edilir.

Arge Ne Demek? Arge Nedir?

Türkçe kökenli bir kelime olan Arge, kurum ve kuruluşlarda çok önemli bir yerde bulunmaktadır. Arge, şirketin çalışma alanı doğrultusunda, bilim insanları ve mühendisler doğrultusu ile yeni bilgi akımı oluşturacak, bilim ve teknolojinin gelişmesini sağlayacak, yeni bilgiler üretme ve mevcut olan bilgilerle yeni bir bilgi ortaya çıkartmak anlamı taşımaktadır. Üç aşamalı araştırma yöntemi bulunmaktadır. Temel araştırma, uygulama araştırma ve deneysel gelişim olarak nitelendirilir. Üç tane ise aşaması bulunmaktadır. Bunlar; ölçme, izleme ve değerlendirme aşaması olarak sıralandırılır.

  • Ticari kategoride ise kar amacı gütmeyen bir kısım kuruluşlarda yeni mamuller bulmak, daha işe yarar ve pratik üretim yöntemleri geliştirmek, değişik dizayn ve süreçler ortaya koymak için yapılan çalışmalar anlamı taşımaktadır.

Bilim Ne Demek? Bilim Nedir?

Evreni ve olayları konu olarak seçen, deneylerle gerçeğe dayanan, yasalar çıkarmaya çalışan düzenli bilgi alanıdır. Bilimin konusu olan ve deneylerle kanıtlanmış olan şeyler için “bilimsel” ifadesi kullanılır. Bilim birçok dala ayrılır. Matematik, biyoloji, fizik, kimya bu dallardan birkaç tanesidir. Herhangi bir bilim dalında uzmanlaşmış kişiye “bilim insanı” denir. Tarih boyunca felsefe ile ilişki içinde olmuştur. Felsefenin konusu ve bilimin konusu nelerdir tartışmaları yaşanmıştır. Bilim metafiziğin dışındadır. Bilim alanındaki herhangi bir gelişme “bilimsel gelişme” olarak ifade bulur.

Antropoloji Ne Demek? Antropoloji Nedir?

Fransızca kökenli bir kelime olan Antropoloji, toplumsal bilim dallarından biridir. En geniş anlamı olarak, insan bilimidir. İnsan kökenini, evrimini, biyolojik özelliklerini, toplumsal ve kültürel yönlerini incelemektedir. Antropoloji çalışmaları yapılırken belirli bir çerçeveden bakılarak araştırma yönlendirilir. Antropolojinin uzun zamandan beri üzerinde durduğu sorular ise; İnsanlar ve toplumlar neden birbirlerine benzemekte? İnsanlar ve toplumlar neden birbirlerine benzememekte? İnsanlar ve toplumlar nasıl değişmekte? Bu sorular, Antropolojinin başlı başına temel noktasını oluşturmakta ve incelemelerini bu sorular üzerinden ele almaktadırlar. Fakat bu sorunun cevapları devamlı olarak değişmektedir. Antropoloji Fiziksel Antropoloji ve Kültürel antropoloji olarak iki dala ayrılmaktadır.