İnternet Ne Demek? İnternet Nedir?

Gelişkin teknolojik araçlarla (telefon, bilgisayar, tablet bilgisayar) sağlanan uluslararası bilgi iletişim ağıdır. Bilgisayar ağlarının birbirine bağlanmasıyla ortaya çıkmıştır. Bilgi paylaşım ağı olarak da nitelendirilebilir. Herhangi bir sınırlaması ve yöneticisi olmayan enternasyonal bir iletişim ağıdır.

Ana sistem olarak 5 milyon bilgisayar, kişisel olarak 100 milyon üzerinde bilgisayar bulunmaktadır. İlk İnternet ağı 1969 yılında Amerikan ordusu içinde iletişimi kolaylaştırmak için ortaya çıkmıştır. Adı ARPANET’tir. Günümüz internetine göre çok basit bir altyapıya sahiptir. Daha sonra eğitim ve hükumet kurumlarında kullanılmaya başlanmıştır. Günümüzde ise İnternet en büyük iletişim, bilgi paylaşım ağı olmayı başarmıştır.

Bilim Ne Demek? Bilim Nedir?

Evreni ve olayları konu olarak seçen, deneylerle gerçeğe dayanan, yasalar çıkarmaya çalışan düzenli bilgi alanıdır. Bilimin konusu olan ve deneylerle kanıtlanmış olan şeyler için “bilimsel” ifadesi kullanılır.

Bilim birçok dala ayrılır. Matematik, biyoloji, fizik, kimya bu dallardan birkaç tanesidir. Herhangi bir bilim dalında uzmanlaşmış kişiye “bilim insanı” denir. Tarih boyunca felsefe ile ilişki içinde olmuştur. Felsefenin konusu ve bilimin konusu nelerdir tartışmaları yaşanmıştır. Bilim metafiziğin dışındadır. Bilim alanındaki herhangi bir gelişme “bilimsel gelişme” olarak ifade bulur.

Arkeoloji Ne Demek? Arkeoloji Nedir?

Kelime kökeni Fransızca olan, eski zamanlarda ki kalıntıları inceleyen, tarihe yönelik geleceğe bilgi taşıyan, geçmişte ki insanların ne yediği ne içtiği ne giydiği konusunda bilgilendirmeyi hedefleyen bir kazı bilim dalıdır. Arkeoloji kendi içerisinde bir çok alanlara ayrılmaktadır. Bunlar; tarih öncesi (prehistorya) arkeolojisi, klasik arkeoloji, protohistorya ve ön asya arkeolojisi, mısır arkeolojisi, tevrat arkeolojisi, orta çağ arkeolojisi olarak nitelendirilebilir. Genellikle inler, düz yerleşme yerleri, antik kentler de arkeolojinin araştırma işlemlerinin yapıldığı yerdir.